Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do 3 razy sztuka.... komentarze

Recommended Posts

wariatka :lol2: :rotfl:

Kinia Ty mnie tu nawet nie denerwuj,ze nie nadążasz, bo tu się jeszcze nic nie zaczeło dzić :o początek wyborów i ja tu pomocyi porad potzrebuję!!! :p

Wiec prosze tu czuwac i doradzać co by wnętzra domu nr3 nie okazłay się teksańską masakrą :o :D

Buziaki :hug:

Karolciu - ale żeby się przedrzec przez te Wasze ploty do konkretów to tygodnia mi braknie .

Co ja Ci moge doradzić kochana -przeca tak jak to KTOŚ ładnie ujął : mój dom na pierwszy rzut oka jest ok, ale jak sie przypatrzy szczegółom to marniutko wypada :rotfl: Chyba nie chcesz powtórzyć moich marnych wyborów ;) :rotfl:

Zaglądam niemal codziennie ale siedze cichutko jak myszka. Marniutka myszka :rotfl:

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Karolciu - ale żeby się przedrzec przez te Wasze ploty do konkretów to tygodnia mi braknie .

Co ja Ci moge doradzić kochana -przeca tak jak to KTOŚ ładnie ujął : mój dom na pierwszy rzut oka jest ok, ale jak sie przypatrzy szczegółom to marniutko wypada :rotfl: Chyba nie chcesz powtórzyć moich marnych wyborów ;) :rotfl:

Zaglądam niemal codziennie ale siedze cichutko jak myszka. Marniutka myszka :rotfl:

Nawet wiem kto to napisał:p

NAsza ulubiona forumowa koleżanka ;);)

Coś się ostatnio nie pokazuje;);)

Karolciu,nawet nie wiesz jak bardzo Ci dziękuję za radę:hug: Oky,robię równo z blatem w końcu zawsze chciałam mieć takie okno,jeszcze nie wybrałam firmy chciałabym aby wyglądały lekko i nowocześnie za jakieś dwa tygodnie muszę podjąć decyzję,a Ty jakiej firmy okna wybrałaś?Co do fotek to ja nie mam jeszcze co pokazywać:(,ledwo co przed świętami zalali mi strop,a potem spadło dużo śniegu i do dziś prószy także stoimy z budową i też z utęsknieniem czekam na wiosnę lub chociażby temperaturę zero ale bez śniegu bo to największa przeszkoda.Pozdrawiam cieplutko:bye: Edytowane przez JOLA440

Tosia , cieszę się że to nie nic aż tak poważnego, skoro tu z nami jesteś , znaczy nie jest źle ;)

Karolka

Ho, ho , zima, śnieg czy mrozy, robota u Karoli wre :jawdrop:

To trzeba było wybudować aż 3 dom, żeby zrozumieć, że wolnostojąca wanna i siedzisko pod prysznicem jest debest ;):p

Karolcia jestem i zawsze będę:p:P Bo forum to taka moja odskocznia od sprzątania, prania, gotowania obiadków itd:P więc będę Was nękać jeszcze bardzooo długo:P:P Nieraz jak mam zły dzień to forum naprawdę pomaga:rolleyes:

Ty jesteś jedyna! Tyle zajęć bierzesz na siebie. Biznesik, szkolenia (można spytać w jakim kierunku:rolleyes:) i cała reszta;)

Jak pisałam u Kini ja też zaczynam myśleć o pracy dla siebie:rolleyes: Zaczynam coś szukać, co będzie nie łatwe w tym mieście;) Niby nie muszę, ale 2 letnia przerwa zawodowa trochę mnie przeraża, szczególnie że ja nie pracowałam nigdy w PL (3 dni po obronie magisterki fruuu do UK

Tym bardziej Cię podziwiam, bo ja często narzekam ale nic nie robię żeby pewne rzeczy zmienić;) Forum również motywuje:P:P

Co do domku to mam ochotę na ten szary i grafit:wiggle: Mijam jeden domek po drodze do moich rodziców, który mi się bardzo podoba.

Gdyby nasz dom był gdzieś w oddali od ulicy to pewnie byłby jasny;) Wiem jedno, napewno nie będzie żółty ani zielony (bez urazy do właścicielek takich kolorków elewacji) Zaskoczyłaś mnie pytaniem co do rodzaju elewacji;) Chyba nie byłam przygotowana, bo nie wiedziałam że jest ich tyle;) Pan który ocieplał nam dom i kładł grunt pokazał tylko kolorki i kazał sobie wybrać:p:P to była chyba KABE (taka nazwa tynku elewacyjnego, ale nie mam pojęcia co to dokładnie hehe) ale obciach:P

Ale już pisałam kiedyś, że i tak chyba zmienimy ekipę od elewacji bo nie byliśmy zadowoleni;) Dlatego na wiosnę się bardziej przygotuję :p:P

AAA pisałaś że u Ciebie w dzienniku nic się teraz nie dzieje....dzieje się i to DUŻO:wiggle: Ja uwielbiałam ten początkowy etap zakupów, dlatego tym bardziej czekam na Twoje wybory:popcorn::popcorn::popcorn::popcorn:

Pozdrawiammmm

Edytowane przez Magdzinska

Pinacoladko no ja moze jakoś sie poświecę i przyjmę rady, a chętnie i połowę wyposażenia Twojego marniutkiego domku :lol2: :lol2: :hug:

Więc teraz Ty sie poświęć i podoradzaj :lol2: :p

:hug:

JOLA,no coś Ty nie ma sprawy :hug:

Ja mam okna SCHUCO - 5 komorowe a profil Cava albo Rondo , nie pamiętam :o :bash:

Joluś a dlaczego oni tego stropu nie odścnieżą i nie zaczną murować ścian ???

U nas po zalaniu chudziaka, chłpaki osnieżali stan zero ;)

Podgrzewali palnikami tam gdzie trzeba było kłaść papę i jechali z koksem ;) Teraz pewnie będzi epodobnie, tzreba tylko zalać a narazie to śnieg ostro nam przeszkadza :mad: Ciekawe czy się to uda w tym tygodniou, z tą pogodą :rolleyes::confused:

Tosia :)

Spokojnie, okinenka wstawisz wczęśniej , mi strop jak dobrze pójdzie bedą zalewać w piątek, pierwszy strop :lol2: trzeba jeszce wymurowac piętro i machnąć drugi strop.... ehhh roboty przed nami duzo :rolleyes:

Nasze okna mają być gotowe na połowe lutego bo zamawialismy je na poczatku grudnia. na szczęśncie mogą sobie spokojnie leżeć w Firmie Cholewińscy gdzie zamawialiśmy i przyjadą do nas kiedy bedzie mozliwy montaż czyli ja obstawiam drugi tydzień marca ;)

Tosia zamawiaj te okna, bo chwilę się na nie czeka.... Kiedy Tosiu się przeprowadzacie ??? :popcorn:

No Martuśka Ty to teraz masz stały nadzór nad moją budową :lol2:

Po drodze do kochanej mamusi męża swego ;) :) A i my do siebie będziemy miały 2 minuty samochodem ;)

Wiesz jak jest Marta z budowaniem domów w 7 miesięcy, tak szybko budujesz,ze nie jesteś w stanie machnąć sobie wszystkich topowych rzeczy :lol2: bo jeszcze czegoś nie zobaczyleś, jeszcze do czegoś miłością nie zapałałeś, a dom już gotowy i nie ma szans już nic wcisnąć :D

Jak budujesz kilka lat to można systematycznie zbierać perełki i błyszczeć :D No ale ja lubię budować :lol2:

To trosze jak zabawa w domek, mozesz urządzać od nowa.... i od nowa :rolleyes:

No tym razme machnę sobie tą wannę i siedzisko i moze coś jeszcze :rolleyes: :D

Madzia i bardzo dobrze,ze jesteś :D

Bo bez Ciebie był by juz tu dziwnie pusto i nieswojo :hug:

No z pracą jest różnie wiadomo... ja postawiłąm na samozatrudnienie :D :wiggle:

Ale całość jeszcze w powijakach więc cicho sza! :p

Też niby niemusze pracować ale ja całe życie byłam mocno aktywna, mimo,ze nie musiałam to od początku liceum jakos sobie dorabiałąm, bo chciałam mieć te swoje pieniążki ;)

Na studiach cześciowo byłam dzinnych, cześciowo zaocznych ale cąły czas też gdzieś pracowałam, sprowadzałam samochody używane z Niemiec i troszke handlowałam ( nie mając jeszcze prawa jazdy :lol2: wtedy wynajmowałam kierowców ;) , troche jako opiekunka do dzieci w Konstancinie w amerykańsko-duńskiej :o rodzinie ;), byłam pół roku w UK, troche pracowałam na siłowni, a przez jakis czas byłam pilotką wycieczek do Włoch :rolleyes:

Lubie pracować, lubię kontakt z ludzmi ale w wyuczonym zawodzei fizjoterapii się nie widze napewno :no:

Dlatego spróbuję własnych sił w nowym przedsięwzięciu o ile wypali ;)

Wiadomo,zę każdy ma czasami swojej pracy po dziurki w nosie, czasmai ma sie dosyć codziennych poza zawodowych obowiązków :rolleyes:

Ale ja lubie dziąłać :) Bezczynnosc mnie zabija :p No ale kilka dni w ciepłych krajach, na leżaczku, w basenie czy na plaży z chłodnym drinkiem dam rade wytrzymać :lol2: :p

Madziulka :hug: :hug: :hug:

Karolcia czy ty uwierzysz, że jeszcze nie zrobiłam na twojej budowie kontroli :o sama w to nie wierze, że mnie tam jeszcze nie było:o

Nie jeżdżę ostatnio w te strony bo teściowe chorzy, jedynie D zostawia im zakupy wiatrołapie i wychodzi:rolleyes: ale jakoś mi się nie tęskni za nimi :rolleyes: wręcz mogę powiedzieć że odżyłam :p

Ale nie omieszkam Cie kontrolować bliżej wiosny, jak już cosik więcej będzie widać ;)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

jak to ???!!! A ja goopia myślałam, że to siedzisko to tylko w jednym celu :eek: ;)

A tu pizesz ze twój G sam na nim lubi :rotfl:

No cóż, o gustach podobno się nie dyskutuje :lol2:

:hug:

głodnemu chleb na mysli:lol:

Karolcia, startujemy w podobnym czasie-mam tylko nadzieje, ze nie w tej samej branzy:lol2:

IZA tak na części elewacji (na piętrze) będzie właśnie nebraska2 i to jest kolor jasny szary :yes: przy bieli znacznie się odcinający :yes:

Na parterze będę miała czystą biel, ale jeszcze bieli nie wybrałam :p

Cześć *Kasiu* :)

Robimy co mozemy,zeby domek rósł mimo zimy ;)

Pozdrawiam :hug:

MarJel no to widać,ze nawet choroby wychodzą czasami na zdrowie :lol2: mimo,ze nie samym chorującym ;)

U nas od strony ulicy niewiele widać dzięki wydokiemu murowi :) No ale strop juz widać i piętro już będzie na widoku ;)

Jejku musze zamawiać brame i bramke :o zapomniałam........... ide szukac jakis firm :rolleyes:

Miłego dnia :bye:

Sharolotko :hug:

No kupiłam :p mało tego było podane na stronie,ze czas oczekiwania 2-3 tygodnie.

Kupiłam ja wczoraj przedpołudniem a o 16.00 dostałąm informacje ,ze wanna do mnie juz wykechała :lol2::rotfl:

Ja pierdziele, dziś lub jutro będę miałą wannę do domu któy nie ma zalanego stropu :o

:rolleyes: No to wszytko w sumie w normie , wzgledem poprzednich budów :p :lol2:

Nesska hej :)

Ja przerobiłam projekt na górze ;)

Powiedzmy,ze garderoba przyssypailniana, łazienka małżeńska i łazienka ogólnodostępna zostały połącznone i podzielone na pół na dwie łazienki ;)

Dodoatkowo każda z łazienkek zyskała po 0,5m długości, bo w linii gdzie jest sypialnia dom został powiekszony 0,5m w kierunku ogrodu oraz w linni gdzie ma byc wysokoa zabudowa kuchni dostał domek kolejne 0,7m więcej w kierunku ogrodu ;)

A na całym domu łączne powiekszenie o 1,2 m w głąb daje sporo :yes:

My mamy sypialnie od frontu...

Zaraz wrzucę rzuty ;)

Projekt po moich zmianach ;)

parter:

http://img138.imageshack.us/img138/980/fmparteraaapage1.jpg

piętro ;)

http://img28.imageshack.us/img28/971/fmpietroaaapage1.jpg

Na piętzre nie patrzymy na rozmieszczenie sanitariatów bo już nastąpiły zmiany ;)

Dodatkowo na piętrze nasza sypialnia bedzie sie zaczynała tyż za schodami. Bo tak powstaje taka 60cm płaszczyzna podłogi przy schodach, dla mnie totalnie nie praktyczna :no: Sypialni się troszke powiekszy, nieżeby była za mała ale ... ;) dzięi temu drzwi do łazienki przesunę o 0,5 metra w lewo i będzie wiecej miejsca na wannę ;)

Prysznic będzie tak jak widać we wnęce ale będzie głębszy bo będiz emiał 120cm ....

W łazience Julki prysznic będzie we wnęce która sie stworzy przez nasz prysznic, a wc bedzie naścianie po prawej stronie kiedy wchodzi się do łaznieni ;)

Wanna będzie podłużna i drzwi do jej łazienki będą przesuniete o jakieś 0,6m w lewą stronę .....

No i elewacje dla przypomnienia i łatwiejszego wyobrażenia sobie poszczególnych pomieszczeń ;)

Zmiana w elewacji jest w miejscu okna kuchennego no i zrobilisy stropodach nad tarasem ;)

http://img259.imageshack.us/img259/7585/frontkau.jpg

http://img21.imageshack.us/img21/2813/ogrde.jpg

Edit:

Brałam pod uwagę projekty pracowni "Projekty z wizją" projekt LK&903 taka elewację tylną będzie miał mój czwarty dom :lol2: ;)

Edytowane przez Karolina i Artur :P