Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do 3 razy sztuka.... komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Laura :)

Z antresoli zrezygnowałam z dwóch powodów, po pierwsze orginalnie zaprojektowane piętro i pomieszczenia na nim były dl amnie za małe.

Zależało mi na duzej sypialni dla nas i posiadaniu kolejnych dwóch sporych pokoi, Jednego dla Julki i jednego gościnnego/dziecinnego kiedyś ;)

Dlatego połączyliśy dwie małe sypialnie od frontu i tak powstała duza sypialnia dla nas z garderobą. Sypialnia od ogrodu została bez zmian, a robiac strop w miejscu pustki i dodajac do tego powierzchnie antresoli, która była przewidziana na gabinet, powstał fajny duży pokój dl Julki :)

Gabinet będzie na parterze i te zmiany spowodowały ,ze dom jest teraz dla nas optymalny. Nie zabudowując pustki, nie byłabym wstanie wprowadzić takich zmian adaptacyjnych które by mnie zadowoliły w rozkładzie i wielkości piętra. A powiekszanie kazdego pomieszczenia, spowodowalo by bardzo duże powiekszenie domu, czego też chcieliśmy uniknąć.

Drugim powodem pozbycia sie antresoli było akustyka jakiej doznaliśmy w domu nr.2 i mimo,ze kocham antresole i szczególnie duuuze pustki nad salonem, to kiedy posiada sie małe dziecko antresola nie pozwala swobodnie funkcjonować wieczorami na parterze, efekt niesienia się dziwieków, głosów itp. jest taki jakby ktoś mówił przez megafon :o

Więc antresola zdecydowanie tak, ale po pierwsze w innej formie niż w tym projekcie (tutaj to dla mnie troszke taka mała studnia powstaje ;) a mi podobają sie duże antresole nad całym salonem), po drugie kiedy dzieci są wieksze i normalne życie nie powoduje ich cięgłego wybudzania ;)

Wiec jeżeli kiedykolwiek powstanie dom nr.4 ;) to wtedy kiedy Julka będzie starsza a jej ewentualny brat/siostra tez podrośnie na tyle,zebym mogła tą antresole mieć i cieszyć się jej urokami a nie kląć pod nosem kiedy upada łyżeczka do herbaty , a Ty będąc na górze masz wrażenie że spadła cała zastawa stołowa ;)

Pozdraiwma :bye:

Kendra dziękuję Ci bardzo! :oops:

Ja bardzo sie cieszę,ze udaje nam sie pchać powoli tą naszą budowę zimą, bo dzięki temu jest szansa,ze przed wiosną dom bedzie stał, a tak dopiero na wiosnę gdzieś w kwietniu zaczynalibyśmy fundamenty :rolleyes:

Boje się tego mojego urządzania, ale z Waszą pomocą napewno będzie łatwiej ;)

Pozdrawiam!!!!

Ivi17

Taką wannę ma hazeleyes, ona ja już użytkuje i tez jest z niej zadowolona :yes:

Ja wannę kupiłam na ceneo ;)

Link:

http://www.ceneo.pl/12810864

:)

Iza, myśl, myśl, bo jest baaardzo wygodna testowałam dzisiaj kilka minut w garażu :lol2:

A tutaj namiar na wannę ;)

http://www.ceneo.pl/12810864

Ja zamawiamłam w tym sklepie 123armatura.pl super kontakt i bardzo szybka wysyłka :)

Ja pierdziele, dziś lub jutro będę miałą wannę do domu któy nie ma zalanego stropu :o

:rolleyes: No to wszytko w sumie w normie , wzgledem poprzednich budów :p :lol2:

W sumie może w normie, choć dobrze, że nie pracujesz w Instytucie miar i wag i nie ustalasz norm:lol2:.

Jak zwykle Szalona, ale wannę zakupiłaś cudną, jedną z moich ulubionych i miałam ją u siebie na liście do mojej łazienki, odpadła tylko dlatego, że postanowiłam wannę zabudować/wkomponować w murek;).

Natomiast co do wanny dla Julci... nie kupuj za dużej, chyba że macie codzienny zwyczaj wspólnej kąpieli:rolleyes:. Basen zrobisz w ogrodzie, więc pływać w takiej wannie nie będzie, a wannę 180x90 wykorzysta tak naprawdę za kilkanaście lat przy wspólnej kąpieli z chłopakiem;).

Dziekuje kochana za wyczerpującą odpowiedź :) Ja jestem zakochana w antresoli !!! Niestety przy naszej budowie pomyślałam o niej zbyt późno :( i ciągle ubolewam nad jej brakiem. Więc powiem szczerze , ze Twoja odpowiedź mnie bardzo pocieszyła. Sama mam synka w wieku Twojej córci więc Twoje argumenty mnie w znacznym stopniu przekonały :) I może już tak bardzo nie żałuje. Pozdrawiam:*

Laura, obie machniemy sobie wielkie antresole kiedyś w kolejnym domku jak nam dzicie podrosną ;)

:hug:

Olcia dzięki :)

No to chyba zostane przy tym wymiarze 80x180cm :yes:

Buziaki :hug:

Rasia jak miło :)

No ja do statystyk, norm i innych nie bardzo sie nadaję :p :hug:

Arument z chłopakiem mnie przekonał :lol2: i kiedy o tym myśle najchętniej kupiłabym jej 130x60 :sick::rolleyes: :D

No to machę tam wannę , to mniejszczą czyli 80x180 :yes: i nie bedę szaleć z 90-tką ;)

Pozdrawiam :bye:

Tak Rasia ma rację, lepiej nie stwarzaj córze takiego komfortu wspólnych kąpieli z chłopakiem pod Twoim dachem;):p

A tak swoją drogą to ja już mam ciarki, jak pomyślę że jakaś flądra przyssa się kiedyś do mojego Kubunia ;):p:P

Miłego wieczorku:bye:

P>S oczywiście Julcia jest jak najmilej widziana w naszej rodzinie :lol2::lol2:

:hug::hug:

witaj,

Twoje zmagania z budową domk"ÓW" podziwiamy od samego początku czyli od powstawania benka, a ponieważ bardzo podoba nam się Wasz gust prosiłabym Cię o pomoc i poradę. wiesz jak duże są drzwi wejściowe w benku, my mamy takie drzwi jak Wy w domku nr II, nie wiemy natomiast jakie zrobić drzwi wewnętrzne prowadzące z wiatrołapu do domu, czy zrobić takie jak zewnętrzne drzwi z dostawkami.jpeg, czy może podwójne drzwi podwójne.jpeg? (nie patrz na wygląd drzwi, zdjęcia wzięłam pierwsze lepsze z internetu), a może miałaś jakiś inny pomysł na te drzwi? baaaaaaardzo proszę o pomoc :confused:

Bogusia

Karolka wanna świetna:jawdrop:. Co do antresoli, to rzeczywiście wszystko słychać. Wiem bo kuzynka ma. A przy naszych dzieciaczkach, komfort spania to jest nalepsze co może nas spotkać :lol2:. A rozmiar wanny dla Julki idealny :bye:

Dokładnie :yes: kto mam małe dzieci to zrozumie ;) :lol2:

CIesze sie z,ę wanna się podoba :) :wiggle:

Buziaki wielkie :hug:

Tak Rasia ma rację, lepiej nie stwarzaj córze takiego komfortu wspólnych kąpieli z chłopakiem pod Twoim dachem;):p

A tak swoją drogą to ja już mam ciarki, jak pomyślę że jakaś flądra przyssa się kiedyś do mojego Kubunia ;):p:P

Miłego wieczorku:bye:

P>S oczywiście Julcia jest jak najmilej widziana w naszej rodzinie :lol2::lol2:

:hug::hug:

Heheh :)

CHyba w przypadku posiadania synka, to wyobrażenie jeszcze cieżej znieść ;) :p :lol2:

Dobrze ,ze Julcie na synowa nadal chcesz, bo ja się juz nastawiałam :rotfl:

:hug:

Kendra w jacuzzi mówisz :rolleyes:

upsss :sick: .....

No nich tam zanim przyjdą jej do głowy takie pomysły, moze zdążę sie z tą myślą oswoić ;) :lol2:

Karolinko :hug:

Przybyłam pochwalić Twoje piękne zakupy :yes:

Właśnie przeczytałam Twoją kalkulację odnośnie budowy domu piętrowego a domu z poddaszem użytkowym o dużej powieżchni dachu wielospadowego.

Na zdjęciu które Ci wysłałam tego nie widać, ale my mamy 2 w 1 tzn. dom piętrowy + strych ok. 20m2 ze sporą powierzchnię dachu wielospadowego :rolleyes: Jeśli bym miała budować dom nr 2 :p to również postawiłabym na dom piętrowy ale z prostszym dachem (duża oszczędność, tak jak pisałaś na więźbie, dachówce, robociźnie, ociepleniu, płytach osb, regispach itd. itd.)

Milutkiego dnia :hug: