Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do 3 razy sztuka.... komentarze

Recommended Posts

Karolinko jesteś niesamowita:D...co zajrzę tu, to nowe nabytki :wave: o wystrój gabinetu się nie martw, już Ty wszystko tak zgrasz, że będzie taki efekt :jawdrop: życzę pogody wiosennej obyś ten drugi strop zakończyła, bo potem to już pognasz do przodu :yes: trzymam kciuki :hug: Edytowane przez Tamara1

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

IZA hej :)

Ja byłam z tego malowania bardzo zadowolona, teraz zrobiłabym tak samo :yes:

Przez te kilka miesięcy troche paliliśmy w kominku i nie było najmniejszego śladu :no:

A w razie "W" mozna raz w roku machnać kominek na biało raz jeszcze ;)

:bye:

Tosiu, oby tak pogoda dopisała, oby ;)

Mam nadzieje że tym razem nie bedzie przestoju dwutygodniowego przed zalaniem stropu :scik: :eek: ;)

Buziaki wielkie :***

Doranna hej :)

WIesz o ile ten mój ogród powstanie, to sama sobie go zazdroszczę :D :lol2:

Bo w poprzednim domu miaałam taka trawę, której prawdziwa trawa stanowiła chyba kilka procent reszta chwast :sick:

No maskara, wiec nie pryskałam bo by nic nie zostało :rotfl:

Tak czy siak za każdym razem po zakończeniu budowy miałam krajobraz księżycowy :p

A teraz tak cudna trawka to moje marzenie :yes: :D

I to właśnie taka która pojawia sie w kilka dni w formie cudnego , gęstego trawnika :D

Pozdrawiam cieplutko :) :bye:

Kasiu ciesze sie,ze tak myśłisz :hug:

Oby, oby nie było tragedii ;)

Za moich ogrodników to ja już sama trzymam kciuki :p

:hug:

tamarko dziękuję :hug:

Zobaczymy jak nam pójdzie z tym drugim stropem, u nas drugi strop wychodzi w niektórych miejscach poza mury ponad 150cm, tworząc tym samaym podbitkę, oczywiscie normalnie jest to mniej niż 150cm ale w kilku miejscach gdzie budynek sie cofa jest to spora płaszczyzna i szalowanie tego z poziomu gruntu, bedzie ciut mniej wygodne ;)

No nic zobaczymy jak chłopakom pójdzie, o nich sie nie martwię, wiadomo ;) sen z powiek spędza tylko pogoda....

Pozdrawiam serdecznie!!!

Cześć Karolinko, lubię do Ciebie zaglądać i te Twoje postępy i zakupy oglądać:yes:

Wystarczy wejść do Ciebie tak raz dziennie i można nacieszyć oko nowymi nabytkami i to jakimi:o

Zakupy w Wawie super, żyrandol fajny i na pewno dzięki niemu pokój biurowy zyska:D

kubeczki też super:p

Dobrze, że już firma ogrodowa klepnięta bo troszkę z tymi ogrodnikami przeszliście, aż się boje pomysleć gdyby to na kogo innego trafiło, jeśli Ty z twoim doświadczeniem miałaś takie przejścia:mad:

Trzymam kciuki za zalanie drugiego stropu, a później to już chyba z górki, pozdrawiam:bye:

jestem fanką ghostow,...;)

mam jedno i wygląda cudnie gdzie by go nie postawić:

u nas pasuje mi i w łazience, i w sypialni i przy biurko pod oknem dachowym...-cudne jest, a i nawet wygodne!!!!!

kiedyś jak zmienię stół to zakupię i do jadalni....-tylko tam mamy trochę inne klimaty, ale u Ciebie będzie też cudnie wyglądał....

Karolinuś :hug:

Wzdycham z zachwytu.... Cudowane te Twoje zakupy :yes: Krzesełeczka dla Julci w wersji mini będą odjazdowe :D

Domek pnie się do góry jak szalony :eek: Już niedługo będziesz wstawiała wszystkie nabytki a ja będę podziwiała ponownie Twoje wymuskane wnętrza :cool::D

Karlinuś bardzo Ci dziękuję za prvka :hug: Odpiszę trocheczkę później i wszystko opowiem :yes:

HOT pytanko: pamiętasz może jaki dokładny numer miała tapeta z buźkami? 77/1001 czy 77/1002? Wiem, że jeden chyba miał odcień szarości a drugi zieleni ale nie wiem który to który :eek:

Uściski :hug: :hug:

Karoluś

Zakupy jak zwykle bardzo fajowe:yes:

Kubki uwielbiam (miałam zamiar kupić identyczne) ale ta ciągła nadzieja że dom się w końcu sprzeda powstrzymuje mnie od zakupów.:bash:

Do wszystkich sprzedających domki:

Nie jest to łatwy kawałek "chleba" oprócz fajnego nietypowego domku - jaki miała Nasza Karolcia trzeba jeszcze mieć trochę szczęścia

Dużo cierpliwości do "oglądaczy" - u mnie co rusz ktoś ogląda marudzi wydzwania a ofert konkretnych zero :-(

To trzeba pamiętać o cholernym podatku jaki trzeba zapłacić jeśli sprzedaje się przed upływem 5 lat od wybudowania

Uwzględniłam ten podatek w cenie domku i może dlatego nie sprzedał się jeszcze.....:-((((

No cóż trzymajcie kciuki Może z wiosną i kciukami forumowych przyjaciół się jakoś się uda:yes:

Witaj Saly :bye:

Domyślam się, że nie jest to łatwy kawałek chleba :roll: Masz śliczny dom i będę mocno trzymała kciuki za sprzedaż :yes:

Co do podatku to nie jest tak że masz prawo do zwolnienia :confused:

Zwolnienia i ulgi

Przy odpłatnym zbyciu nieruchomości i praw majątkowych możemy skorzystać z tzw. ulgi mieszkaniowej. Wolny od podatku PIT będzie przychód uzyskany ze sprzedaży nieruchomości i praw majątkowych, w części w jakiej wydatkowany zostanie na własne cele mieszkaniowe, m.in. na nabycie budynku mieszkalnego, spółdzielczego własnościowego prawa do lokalu mieszkalnego, gruntu pod budowę budynku mieszkalnego, na budowę, rozbudowę albo remont lub modernizację własnego budynku mieszkalnego lub lokalu mieszkalnego, na spłatę kredytu lub pożyczki mieszkaniowej.

Witaj Saly :bye:

Domyślam się, że nie jest to łatwy kawałek chleba :roll: Masz śliczny dom i będę mocno trzymała kciuki za sprzedaż :yes:

Co do podatku to nie jest tak że masz prawo do zwolnienia :confused:

Zwolnienia i ulgi

Przy odpłatnym zbyciu nieruchomości i praw majątkowych możemy skorzystać z tzw. ulgi mieszkaniowej. Wolny od podatku PIT będzie przychód uzyskany ze sprzedaży nieruchomości i praw majątkowych, w części w jakiej wydatkowany zostanie na własne cele mieszkaniowe, m.in. na nabycie budynku mieszkalnego, spółdzielczego własnościowego prawa do lokalu mieszkalnego, gruntu pod budowę budynku mieszkalnego, na budowę, rozbudowę albo remont lub modernizację własnego budynku mieszkalnego lub lokalu mieszkalnego, na spłatę kredytu lub pożyczki mieszkaniowej.

Oczywiście ze jest ulga ale koszt wybudowania domu to tylko to co masz na fakturze Vat , reszta się nie liczy :-(

Poza tym jeśli jest to któraś już sprzedaż nieruchomości to ta ulga jest śliska

A za kciuki Dziękuję Kochana bardzo:hug:

I ja również trzymam kciuki za sprzedaż &&&&& :)

Czyli rozumiem ,że gdybym sprzedała dom za 3 lata (tak jak planuje teraz ).Dom będzie wtedy 6-letni ,to z tego podatku jestem zwolniona ,tak ???

Tak Oluś

Liczy się pełne pięć lat tzn do końca roku kalendarzowego w którym było nabycie (domu lub działki) +5 pełnych lat

Więc jeśli myślisz o sprzedaży to idealnie sobie wykalkulowałaś i nie zapłacisz podatku:yes:

Karola :bye:

Poczytałam troszku dziennika, pooglądałam zdjęcia :lol:

Gabinet będzie rewelacyjny :yes:

A żyrandol bomba :jawdrop:

Rozmawiałam dziś z Olą mamy się zdzwonić na początku przyszłego tygodnia.

Będe robić co w mojej mocy żeby dać radę przyjechać :hug:

o rany 2 krejzolki w vanie:lol2::lol2: zrobcie filmik