yummyyummy 10.04.2013 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Młody kończy trojeczke za kilka dni A spał wcześniej sporo, potrafił do trzech godzin w ciagu dnia dobić... Za to potem kładł sie o 23ciej, co było nie na moje nerwy... Ale jak pójdzie po wakacjach do przedszkola to wróci pewnie do zwyczaju drzemki popoludniowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 10.04.2013 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 I pomyśleć ze zaczynalysmy budowę w tym samym czasie....Ty pedzisz jak szalona i wszystko wskazuje na to ze faktycznie wprowadzicie sie w lipcu a ja...A ja w lipcu to będę dopiero zastanawiała czy lepsze jest ogrzewanie podłogowe czytradycyjne.Ech... Ja biedulka.A tak serio zakładam tu prawie codziennie i za każdym razem jestem pełna podziwu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 10.04.2013 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Karolcia dzięki za odp co do tynków - a możesz mnie oświecić jak Inwestorka nr ONE:lol2:czy na te tynki gipsowe przed malowaniem daje się gładź?czy one mają tendencję do pękania? Nie sa jakoś specjalnie delikatne?u nas są cementowo-gipsowe + gładź i popękało w niektórych miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola.U 10.04.2013 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Karolinko,weszłam do galerii i mam taką minę ,u Was to tak szybko ,wszystko "idzie",jestem pod wrażeniem Ani się nie obejrzę ,a już będziecie mieszkać Ściskam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 10.04.2013 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Madziu W zaleznosci od tego jak są zrobione tynki gipsowe i czego się oczekuje w efekcie finalnym czasami daje się dodatkowo gładź na tynk. Ja w poprzednim domu miałam zrobione tynki gipsowe świetnie... przed malowaniem ekipa malarska przetarła w kilka godzin cały dom.... wiec nie było to jaieś mega tarcie, biorąc pod uwagę powierzchnię i an to poszły już tylko farby a ściany miałam praktycznie jak karteczka papieru Jezeli chodzi o twardosc tynków, to tynki gipsowe są bardziej miękkie niz twarde cementowo- wapienne Ale zeby uzyskać efekt mega gładkiej powierzchni na tynki cementowo -wapienne ludzie kładą gładź gipsową i znowu wychodzi niemal na to samo Jeżeli chodzi o pękanie... to jest to pewnie strikte zwiazane z osiadaniem domu... ja w poprzednim domu miałam jedynie pękniecie w jednym miejscu jeżeli chodzi o ściany.... było natomiast kilka na sufitach wykonanych z płyty karton -gips Teraz tynki są zrobione rewelacyjnie Sprawdzaliśmy i jest super Na 100% nie bedziemy na nich robić żadnej gładzi, ewentualnie mikro przetarcie maszyna jeżeli ekipa od malowania stwierdzi,ze jest taka potrzeba. Widziałam natomist u znajomych tynki gipsowe, które były tak zrobione ,ze wymagały gładzi zdecydowanie wiec głównie chodzi tu jednak o ekipę która je wykonuje. Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 10.04.2013 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Oluś dzięki kochana Ja też się ciesze,ze wszytko idzie zgodnie z planem Mam nadzije,ze wakacje spedzę juz w nowym domku ... jutro wylewki Pozdrawiam cześć fajna kobieto No lipiec MUSI SIĘ UDAĆ Kochana jezeli to przyspieszy prace to głosuję za ogrzewaniem podłogowym Poza tym nie wiem czy to tak dobrze, dla mojego męża jak sie szybko wprowadzimy, bo przecież zaraz zacznę się nudzić Buziaki :**** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialena-lublin 10.04.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Karola, muszę to znowu powiedzieć- idziecie jak burza!! Chyba sezon grilowy chcecie już w nowym domku robić, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 10.04.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Karolka ale postępy wiem wiem powtarzam się jak zdarta płyta, ale co poradzić kiedy tak gonicie!! jeszcze niedawno dachu nie mieliście a tu już wylewki, montaż drzwi zewnętrznych super, najbardziej czekam na wykończeniówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 10.04.2013 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 yummyyummy Julka 24 stycznia skończyła 2 latka Ale tez od września idzie do przedszkola... kurcze ciekawe jak to będzie Jeżeli chodzi o spanie to Julka max 20.30 no od wielkiego dzwonu po zmianie czasu zdarza się o 21.00 już śpi A jak miała roczek padała awsze przed 19.00 miało to swoje plusy.... uwielbiam te wolne wieczory po całym dniu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 10.04.2013 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Madzialena, no jakiś grillik musi się odbyć Ja nadal podtrzymuję mój szaleńczy plan przeprowadzka w lipcu WIęc sama rozumiesz musze pędzić bo się nie wyrobię Pozdrawiam Ehhh Venusko kochana, a powtarzaj się , powtarzaj, tak miło pocztać Kochana wykończeniówka rusza po weekendzie majowym No a oczywiście największa kulminacja będzie w czerwcu... wtedy nie będe wiedziała jak się nazywam, jaki dzień tygodnia... rzeczywistosc zawładnie też snami i w głowie będzie tylko WYKOŃCZENIÓWKA... WYKOŃCZENIÓWKA..... JEDEN WIELKI TRANS Ale co tam nie bede udawać, nie mogę się doczekać, bo UWIELBIAM TO Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anakris 10.04.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Karola no właśnie Ty to uwielbiasz, to na prawdę widać, na każdym etapie Twojej budowy i Twoje zdecydoawnie tu wygrywa:DDobrej nocki:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 11.04.2013 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 o Karolina dzięki za odpowiedź - ale profesjonalizmem powiało ale zrozumiałam od A-Z co z tynkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZIA5 11.04.2013 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 DZIEŃ DOBRY Karolinko to mówisz że dzisiaj "BIG DAY" wylewki I zacznie sie chyba najfajniejszy i najbardziej wyczekiwany etap WYKOŃCZENIÓWKA Karolinka wieczorkiem foteczki Pliss :popcorn: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mal26 11.04.2013 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Karola, wiosna????gdzie??? bo u nas 5 stopni i szaro,buro do tego jakaś mżawka pada:(Nie odwiedzałam Cię kilka dni,a tu jak zwykle megaaa postępy, czekam już na maj i czerwiec, i Wasza wykończeniówkę, dopiero się będzie działo. Miłego słonecznego dnia !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 11.04.2013 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Karoluś czy ty w nowym domku będziesz miała billardownie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justynka 11.04.2013 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Karolina, już nie raz to czytałaś i słyszałać, ale IDZIESZ JAK BURZA W domku już tak domowo Zaglądam codziennie i codziennie coś nowego, tylko pozazdrościć (tak pozytywnie oczywiście Czy możesz zdradzić zalety i wady ocieplania pianą? Będę zobowiązana Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yenulka 11.04.2013 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 przeczytałam z zapartym tchem cały dziennik - mnie się wydaje niemożliwe budowanie w takim tempie ale to pewnie już wiele razy słyszałaś chciałam zapytać o fotel - czy jak przyjdzie i będziesz z niego zadowolona (w sensie że wygodnie się siedzi) czy mogłabyś napisać gdzie kupiłaś? z góry bardzo dziękuję za pomoc:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 11.04.2013 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 anakris wielkie Madzia ciesze się,ze jako tako wytłumaczyłam ZUZIA niom dzisiaj ruszają wylewki Bardzo się ciesze Oczywiscie foteczki będą a jak nie bedzi eto porywajacy wnętrzarko widok ale jaki ważny etap Buziaki :**** mal26 wskakuj kochana w samochód i przyjeżdzaj do Lublina u nas wiosna Wprawdzie nie ugoszczę Cię kawką na tarasie, bo go jeszcze nie ma ale poradzimy sobie jakoś Ja też wypatruje tego maja..... to będą dwa mieisące gonitwy.... od budowy do zamieszkania ivi Niestety bilardowni nie bedzie .... miejsca brak... na dole musze mieć gabinet poza tym i tak było by to za małe pomieszczenie na bilardownię.... moze w kolejnym domku kieeeedyś Justynko dla mnie ocieplanie pianą nie ma wad A same zalety! Cenowo..... kilka procent drożej niz wełna... ale dajac np: 30cm piany masz taki współczynnik przenikania ciepła jak byś zastosowała 45-50cm wełny! Nie ma mostków termicznych piana wnika w każdą minimalna pzrestrzeń, Niec się nei zsówa.... Mozna robic ja przed tynkami bez obawy takiej jak w przypadku wełny,ze wilgoć z tyków wniknie w wełnę i będzie spierz...a izolacja Docipelneie dachu o powierzchni ponad 300 m2 to dla dobrego speca jedne dzień pracy... a z wełna traw to o wieeele dłużej.... takie ś amoje obserwacje i ja nigdy ni ezamienie juz piany na wełnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 11.04.2013 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 yenulka Witam serdecznie bardzo mi miło Fotela spodziewam się za około tydzień, jak tylko pzryjdzie to go obfocę, powiem co mysle i podam namiar na firmę Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justynka 11.04.2013 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Dzięki za błyskawiczną odpowiedź . Jeszcze jakbyś w WOLNEJ chwilce zdradziła mi różnice pomiędzy otwarto- a zamkniętokomórkową oraz producenta piany, której użyłaś, to będę wdzięczna. Jeszcze priwka wyślę z pytankiem . A wylewki to już dziś?? Przyznam, ze czytam, ale często w przelocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts