anakris 19.04.2013 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Karola helloł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzinska 19.04.2013 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Dzień dobry Karolka:hug::hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waclau 19.04.2013 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Karola spotkanie z panem z PolSkone doszło do skutku? Jakiej szerokości ościerznice planujesz montować do tych drzwi wewnętrzne SIMPLE? I jakbyś mogła się podzielić wyceną przykładowo za sztuke z ościerznicą.Dziękuję za odp. i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isa99 19.04.2013 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 (edytowane) hellou Karolka jak ślicznie już u Ciebie wygląda a ja się przyszłam pochwalić że PnB już mam kamień z serca, teraz, mam nadzieję że od połowy maja zaczynamy myślałam, że już wszystko mam dopracowane, a tu znów pojawiają się pytania. Czy Ty robisz rekuperację? czy to jest tak jak z klimą, że można tę instalację planować już po wybudowaniu do stanu surowego? kolejne pytanie dot. rolet zew.- zaplanowałam sobie je wszędzie, ale okazało się że na dwóch takich nietypowych oknach te rolety będą wyglądać beznadziejnie a okna są wielkie, i nie wiem czym to zasłonić jak nie roletami, i czy na pozostałe okna jednak dawać rolety czy to będzie wyglądać bezsensownie Help PS a co do szklanych stolików, to ja mam takowe i kawowy i jadalniany, i niestety - wszystko na nich widać, rysują się, generalnie mam ich dosyć, ale mam prawo, bo tak długo już oba użytkuję ze po prostu mi się opatrzyły podejrzewam że nieszklane po takim czasie też już by były nadgryzione przez ząb czasu jedynie chyba z litego drewna by się obroniły, bo można by je bez problemu odnowić i byłyby jak nowe te moje szklane to właściwie mogłyby się już stłuc, bo zaczynam podejrzewać ze mąż może zechcieć te stare graty ciągnąć do nowego domku Edytowane 19 Kwietnia 2013 przez isa99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isa99 19.04.2013 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Dzięki Tosiu, o widzisz, o tych kominach zapomniałam - ze część będzie niepotrzebna, więc jednak trzeba już coś zaplanować teraz na etapie budowy stanu surowego Męża jeszcze nie przekonałam do rekuperacji, ale ja już wiem że u nas jest niezbędna, bo w salonie mam wielgachne dwa okna fixy - takie muszą być, więc z wentylacją bez reku będzie problem, poza tymi dwoma nieotwieranymi jedyne w salonie otwierane są tarasowe - to trochę mało, bo nawet przeciągu tym nie zrobię piszesz zeby nie puszczać rur w ścianie - czyli w suficie, albo podłodze, tak? czyli musiałabym jeszcze podnieść wysokość kondygnacji? a o ile, tak około? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isa99 20.04.2013 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Tosiu, to w salonie mam takie samo rozwiązanie jak u Ciebie - otwierane tylko tarasowe pisałaś że w kuchni też zrezygnowałaś z komina - czyli nie będziesz mieć okapu podłączonego do wentylacji tylko taki pochłaniacz jak ma MarJelka, tak? a jak jest póżniej z odbiorem takiego domku ze zlikwidowanymi kominami przez kominiarzy; wiem że część zostanie tzn. na pewno w kotłowni i w salonie do kominka, ale i tak nie będzie tak jak w projekcie a możesz mi zdradzić jaki jest przybliżony koszt całej rekuperacji tzn. instalacja + urządzenie? sorry za głupie pytania, ale to jest tak jak bierze się za budowę ktoś, kto nie ma o tym zielonego pojęcia a na męża nie mam co liczyć bo on jest jeszcze mniej zorientowany ode mnie, zrobi to co mu powiem a fachowców wolę nie pytać, bo się tak wymądrzają, że i tak z tego nic nie kumam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 20.04.2013 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Dziewczyny my mamy Reku i to naprawdę super rzecz natomiast bardzo spada wilgotność i raz na jakiś czas wietrzyć trzeba. Mamy dwa koty, brak drzwi wewnętrznych (od dwóch lat) i choćby nie wiem jak było brudno w kuwetach jak wchodzę do domu to czuję świeżość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzinska 21.04.2013 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Karolcia życzę dziś słonecznej niedzieli:yes: Nasz maluch od rana biegał w piżamie z kurtką w ręku, dając do zrozumienia że chce iść na dworek :D W końcu maż się zlitował, a ja jeszcze w łóżku leżę bo wczoraj mieliśmy gości i się zmęczyłam tym szykowaniem i sprzątaniem, ale najważniejsze że było bardzooo fajnie:yes::yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anakris 21.04.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 I pomysleć, że miałam juz wyłączyć komputer:) Karolinko gratuluję kolejnych postępów, jakże by inaczej Ty już masz plany na ten tydzień, dlatego nie dziwi mnie już tak bardzo to Twoje tempo, przy Twojej organizacji;) Płytki w kotłowni super, te jasne to szare? bo ciemne to grafit chyba? Twoja altanka nowoczesna i bardzo nowatorska, ale Ty lubisz takie nowinki, ne pewno wyjdzie super:D Julcia chyba miała niesamowitą frajdę na tym placyku zabaw, pozdrawiam:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 21.04.2013 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Hej kochane Dzisiaj prawie cały dziń spędzony na świeżym powetrzu i padam teraz na twarz ... Jutro odpowiem na wpisy i wszytkie privy Pozdrawiam serdecznie i życzę dobrej nocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZIA5 22.04.2013 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Hej Karolinko witam sie witam się po weekendowo i Słonecznie i zaraz zmykam bo tak jest pieknie ze szkoda spedzac czas w domku i trzeba korzystac ze sloneczka póki jest , a jak jest to Power do pracy jest !!! :yes: Fotki świetne widze że etap wykończeniowki rozpoczety ,plyteczki zaczely sie klasc !!! Pomysł na Altanke świetny bardzo Mi sie podoba !!! A i Juleczka zadowolona korzysta z ciepełka na powietrzu !!! Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 22.04.2013 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Karola,jaki bierzesz rodzaj tynku, jakie ziarno, jaki producent???To będzie biały tynk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 22.04.2013 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 cześc karolka:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 22.04.2013 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 super czekam na projekt kuchni, pokażesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 22.04.2013 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 waclau witam Spotkanie doszło do skutku Ościeżnice będą rególowane, średni koszt skrzydła z ościeżnicą rególowana i wypełnieniem lepszym, z płyty, zamiast plastra miodu, to ok 850-900zł. Pozdrawiam isa99 ogromne gratulacje z powodu PnB Baaaardzo sie cieszę Kochana ja nie mam rekuperacji Ale w kolejnym domu chyba zrobie Takze z przyjemnością poczytałam Waszą rozmowę z Tosią Odrobine się podszkoliłam Część Tosiaczku Cześć Madziulek U nas cały czas świeci słońce W weekned było troszke chłodniej, ale słońce jest cały czas i ładuje bateryjki Dzisiaj też słonecznie a do tego jeszcze cieplej Uwielbiam taka pogodę a ma być co raz cieplej.... Ja bedę miała gości w weekend hazeleczka z mężem przybywa Słyszłam,ze kontenerek z gruzem znowu wyjeżdza z działeczki fajnie, zawsze to krok ndo przodu Buziaki i miłego dnia!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 22.04.2013 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Hej anakris No plan jest W życiu codziennym uwielbiam spontanicznosć, wyjazdy, zwroty akcji, niespodzianki Ale na budowie plan to podstawa Wiesz z tego całego zorganizowania zapomniałam że dzisiajj mi montują drzwi wejściowe Pan zadzwonił pod koniec montażu normalnie zakręcona ostatnio jestem, strach sie bać W kotłowni na podłodze jest gres polerowany, jaśniutki, beżowo-szary... a na scianach grafitowe płytki a'la beton.... Zdjecia wyszły tragicznie i nic nie wyglada jak w rzeczywistosci A na altankę sw takiej formie się napaliłam Pozdrawiam cipelutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 22.04.2013 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Cześć ZUZIU Dokłądnie ja tez nie mogę się nacieszyć tym słońcem Dzisiaj wziełam się za porzadki, i pakowanie w pudła przeprowadzkowe, zimowych rzeczy Julka najchętniej wcale nei wracała by do domu, tylko bawiła się na dworze, chyba jak wszytkie dzieci W domu który wynajmujemy jest niewielka działeczka ale najważniejsze,ze placyk zabaw może mieć tutaj, miejsce do biegania, czy grillowania też jest wiec korzustamy z wiosny w pełni Fajnym rozwiazaniem są tu duze drzwi tarsowe z kuchni do ogrodu, dzięki czemu Julcia bawi się w piaskownicy oddalonej kilka metrów, a ja mogę np: coś ugotowac Pozdrawiam cieplutko Sharlotko na poczatku galerii podawałam, nazwę i nr. tynku elewacyjnego, poszukam później i jeszcze raz napiszę Kolr bedzie biały i jaśniutki szary gramatura 1,5. Pozdarwiam Cześć Monia Cześć Venusko Oczywiście,ze pokażę, jak tylko odstanę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yummyyummy 22.04.2013 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Karola, pokaż projekt kuchni, no pokaż pokaż ostatnio przejeżdzałam koło Was - praca wre! (i chyba częściej będę jeździć, bo to niezły skrót na stolicę z miejsca gdzie pracuje, a do wawy jeżdżę średnio raz na tydzień. a jeszcze teraz główny wylot na wawę zamknęli od soboty...) (to i podglądać będę co się dzieje :D) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 22.04.2013 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 to super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzinska 22.04.2013 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Karolcia:hug: Są już pierwsze płytki- moje gratulacje:D:D Drzwi świetne- nowoczesne, idealne do stylu Waszego domu:yes: Jak widzę rzeczy do ogrodu jestem chora, bo też bym chciała już coś tam robić Pocieszające jest, że podpatrzę u Was i będę pewnie w przyszłym roku sama działaś i wymyslać Tak-kolejny kontener wyjechał dziś rano, w piątek będzie następny:yes: Powiem Ci, że narazie to nie widać, żeby coś ubywało tego gruzu i śmieci, tylleeee już wywieźliśmy a jeszcze tyleeee zostało:sick: Ale tak jak pisałaś, idzie do przodu:P:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts