kiel.basa 22.09.2012 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 witam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiel.basa 22.09.2012 22:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 witam, Poszukuje informacji dotyczacej sposobu regulacji spluczki w stelazu Tece. Problem moj polega na tym, ze zaden przycisk nie splukuje wlasciwa iloscia wody - po wcisnieciu czy to malego, czy duzego przycisku leci ta sama ilosc wody. Jedyna regulacja jakiej sie dopatrzylem to kolorowe, plastikowe sruby dochodzace do przyciskow od wewnatrz. Krecenie nimi powoduje jakby wiekszy lub mniejszy opor przycisku, co niby przeklada sie tez na ilosc splukiwanej wody, natomiast po splukaniu cieknie woda do wewnatrz wc..czyli musze je z powrotem odkrecic. Moglby ktos obeznany podrzucic jak lub w ktorym jeszcze miejscu to sie reguluje? dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 23.09.2012 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 wklej jakąś frotkę wnętrzności tej spłuczki to będzie szansa Ci coś podpowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiel.basa 23.09.2012 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Akurat sie tak zlozylo, ze wyjechalem z tego mieszkania i w tym tygodniu raczej juz tam nie bede. Sprobuje jakies zdjecie moze na internecie znalezc, poki co na stronie Tece widze tylko instrukcje montazu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki818 01.10.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Najprościej chyba będzie jak zgłosisz się do sklepu w którym kupowałeś stelaż - powinni pomóc, ew. dać namiary na serwisanta czy cosik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wobio 27.12.2018 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2018 Witam. Mam podobny problem. Posiadam stelaż tece 9300001 Zawór w zbiorniku według producenta pozwala na wyregulowanie ilości spłukiwanej wody dla "dużego" przycisku odpowiednio 9 / 7,5 / 6 / 4,5 litra. "Mały" przycisk powinien spłukiwać 3 litry wody (załącznik tece.png) "Duży" przycisk ustawiłem na 4,5 litra. Naciskając czy to duży czy mały przycisk spłuczka wypuszcza ok 7-8 litra. Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje. Zastanawia mnie, ze gdy "na sucho" ciągnę za cięgna zaworu, to czarne cięgno (od dużego przycisku) nie pociąga za sobą czerwonego (od małego przycisku) a gdy ciągnę za czerwone to pociąga za sobą również czarne. Szczegóły przedstawiam na załączonych zdjęciach (załączniki Zawor_tece_1.jpg - Zawor_tece_3.jpg) Walczę już z tym od kilku godzin, bez efektu. Ma ktoś może pomysł na rozwiązanie tego problemu? Próbowałem też regulować tymi plastikowymi śrubami, które znajdują się pomiędzy przyciskiem a mechanizmem zwalniającym zawór, ale to tylko powoduje, zmniejszanie "czułości" przycisków tak jak u kolegi kiel.basa (załącznik tece_planus.png). Po naciśnięciu przycisku zawór się podnosi i zamyka się dopiero gdy 7-8 litrów wody spłynie do spłuczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wobio 02.01.2019 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 Nikt, nie spotkał się z podobnym problemem? Denerwuje mnie spłukiwanie "drobnych spraw" taką dużą ilością wody. Ja to tam jeszcze potrafię odpowiednio delikatnie przytrzymać przycisk i wody leci mało, ale jeśli chodzi o pociechy, to tu już nie da rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OldDiver 15.10.2021 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2021 Podpinam się pod temat. Czy nikt nie rozwiązał problemu tej regulacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts