turalyon 23.09.2012 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Witam. Pomyslałem że warto by zrobić taka listę. Choćby tylko wymieniając co można żle zrobić, żeby później można było znaleźć rozwiniecie tematu w już istnejących wątkach na forum To może ja zaczne co mi wpada do głowy lecąc wg kolejnosci: 1.Zbyt wysoko podmurowana ściana szczytowa2.Zamórowane murłaty z zewnątrz (zbyt wysoka sciana kolankowa)3.Brak dodatkowej warstwy membrany w koszach4.Brak dachówek wentylacyjnych (na 5 wycen dachu tylko jeden sklad je uwzglednił w wyliczeniach)5.Styropian do ocieplania kominów - nie można6.Płytki lub płytki klinkierowe na kominie - można, ale kiedys zaczną odpadać7.Zbyt małe otwory wentylacyjne w kominie (minimum to 14x14)8.Brak ław kominiarskich, i w sumie dużo osób kupuje te najmniejsze wyłazy przez które nie wszyscy przejdą9.Ściana szczytowa nie ocieplona przed kładzeniem membrany (w niektórych projektach między scianą a krokwiami jest później za mało miejsca by wcisnąć tam styropian lub wełne10.Nawet przy membranach warto zastosowac niewielką przestrzeń między membraną a wełną żeby woda leciała powstałymi w ten sposób korytkami a nie po kontrłatach i przeciskała sie do środka przez zszywki mocujące membrane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej belka 23.09.2012 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 troszke nie trafiony pomysł gdyż żle zrobić można wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 23.09.2012 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Podstawowym a może jedynym błędem jest wybór nieodpowiedniego wykonawcy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bracki88 13.01.2014 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Marku, ty forumowy nekrofilu:) Daj umrzeć staremu wątkowi w spokoju:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts