sailor_ro 23.09.2012 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Witam, na całe szczescie problem dot.tylko jednego pokoju,reszta odebrana bez malowania,tylko po gładziach.W pokoju tym,ściany zostały pomalowane białą emulsja akrylową(cieszynka z dodatkiem gruntu wysokopenetrującego).Problem jest w narożnikach,gdzie miejscowo farba się łuszczy.Jak zacząłem to drapać szpachelką,to miejscami poschodziło z gładzią.Dodatkowo,na powierzchni ścian już pomalowanych,jest taka delikatna kaszka,która schodzi jak potrze się ścianę rękąPoprzyklejałem w klilu miejscach,również w narożnikach taśme malarską niebieską i generalnie,po drapaniu,to reszta się jakoś trzyma.Co teraz zrobić,żeby było dobrze,przetrzeć ściany,zetrzeć tą kaszkę,zagruntować całość gruntem,zrobić poprawki,odpylić te miejsca poprawiane,zagruntować je gruntem i podkładlateksowy śnieżka, czy będzie dobrze,czy radzicie coś inaczej?Aha i jeszcze jedno,w pozostałych pokojach,tych niemalowanych,zamierzam odpylic powierzchnie,zagruntować gruntem,czy spotkaliście z tym,że grunt rozpuszcza gładź,robi w niej wżery? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMajster 23.09.2012 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 WitajSpotkałem się z tym że grunt potrafił zmyć gładź była to gładź GIPSARU bardzo słabej jakości widocznie. Musiałem taką użyć na połowę przedpokoju gdyż zabrakło lafarga a nie chciałem czekać na dostawę. Teraz to mam przykryte tynkiem ozdobnym strukturalnym. Twój problem może brać się stąd że w deweloperce faktycznie nie odpylają ścian przed gruntowaniem i takie problemy się zdarzają. Kolejna sprawa to mogły być mokre ściany kiedy była na nie nałożona gładź jeśli mówisz że najwięcej problemów jest w narożnikach to bardzo prawdopodobne. Gruntowanie zaleciłbym porządnym gruntem np. CERESIT CT17 tylko wałkiem i tak żeby nie zrobić zacieków później ciężko je będzie zamalować. Śnieżka grunt fajna sprawa bo odraz masz podkład zrobiony lecz słabo wnika w podłoże a ściany które już sprawiają problem powinny być zagruntowane gruntem głębokopenetrującym dobrej klasy. I spokój na długie lata. My na takim ceresicie kładliśmy siatki zatapiane w gładzi na całe ściany i sufity żeby niwelować pęknięcia w budownictwie z wielkiej płyty i wszystko się trzyma nic nie odpada. Życzę udanego wykańczania mieszkanka w razie pytań zapraszam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 23.09.2012 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Witaj Spotkałem się z tym że grunt potrafił zmyć gładź była to gładź GIPSARU bardzo słabej jakości widocznie. Musiałem taką użyć na połowę przedpokoju gdyż zabrakło lafarga a nie chciałem czekać na dostawę. Teraz to mam przykryte tynkiem ozdobnym strukturalnym. Twój problem może brać się stąd że w deweloperce faktycznie nie odpylają ścian przed gruntowaniem i takie problemy się zdarzają. Kolejna sprawa to mogły być mokre ściany kiedy była na nie nałożona gładź jeśli mówisz że najwięcej problemów jest w narożnikach to bardzo prawdopodobne. Gruntowanie zaleciłbym porządnym gruntem np. CERESIT CT17 tylko wałkiem i tak żeby nie zrobić zacieków później ciężko je będzie zamalować. Śnieżka grunt fajna sprawa bo odraz masz podkład zrobiony lecz słabo wnika w podłoże a ściany które już sprawiają problem powinny być zagruntowane gruntem głębokopenetrującym dobrej klasy. I spokój na długie lata. My na takim ceresicie kładliśmy siatki zatapiane w gładzi na całe ściany i sufity żeby niwelować pęknięcia w budownictwie z wielkiej płyty i wszystko się trzyma nic nie odpada. Życzę udanego wykańczania mieszkanka w razie pytań zapraszam na priv. Dzięki za odpowiedź.Co do gruntowania,to chciabym zrobić to najpierw głęboko penetrującym,a potem jako podkład Śnieżka Grunt. Czyli jak teraz całość zagruntuję(te pomalowanej już ściany),zrobię poprawki w miejscach,gdzie się odparzyło,odpylę te miejsca i położę Śnieżkę Grunt to powinno być ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 19.10.2012 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Zastosowanie dobrej jakości gruntu głęboko penetrującego powinno rozwiązać problem. Proponuję Panu wykorzystanie Gruntu Polimerowego Głęboko Penetrującego ACRYL-PUTZ® http://www.acrylputz.pl/75/grunt-polimerowy-gleboko-penetrujacy który głęboko wnika w podłoże i wzmacnia jego strukturę. Dobrym rozwiązaniem jest również zastosowanie farby Śnieżka Grunt http://www.przemaluj.pl/1131_320.htm przed malowaniem ścian farbą nawierzchniową. Przed aplikacją farby Śnieżka Grunt, a po prowadzeniu prac renowacyjnych, należy koniecznie pamiętać o dokładnym odpyleniu powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts