heine84 23.09.2012 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 (edytowane) nic Edytowane 29 Października 2014 przez heine84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej belka 23.09.2012 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 ja polecam stalowe galeco ze wzgledu na ich gleboki mprzekroj i przystepną cene. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoda72 09.10.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Witam, Ja zakupiłem system rynnowy VM Zinc w kolorze antra? Strasznie drogi. Zależało mi na zakupie dobrej jakości systemu tytan-cynk ale w czarnym kolorze. Niestety po zamontowniu rynien. przy doginaniu haków zaczęla z nich odchodzić płatami farba. Przedstawiciel firmy przyznał w rozmowie telefonicznej, że jakaś partia haków nie została przed pomalowaniem odtłuszczona stąd problem. Złożyłem reklamację domagając się wymiany, niestety nie tylko haków ponieważ są one już zamontowane na rynnach pospawanych ze sobą, ale całego systemu. Firma w odpowiedzi powiedzała, że co najwyżej mogą przyjechać i te haki pomalować, a o odszkodowaniu za towar niepełnowartościowy nie ma mowy. Także niestety nie polecam. Zastanawiam się czy nie odpuszczać i walczyć o swoje w sądzie. Jestem ciekaw czy ktoś może był w podobnej sytuacji? Może ktoś również zakupił system z tymi feralnymi hakami? Jeżeli tak to jak rozwiązaliście problem? Proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zawada. 10.10.2012 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 ja zakładam tytan-cynk , np za rynna fi 150 28pln / mb , spust 150/100 22pln /szt , hak 7pln/szt , rura spustowa 29pln /mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomalbuk 24.03.2015 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 (edytowane) Zdecydowałem się na rynny z blachy stalowej z grubą warstwą cynku, nie uśmiecha mi się wymieniać rynien z powodu rdzy za parę lat. Ja kupiłem rynny od http://www.struga-rynny.pl. , wybrałem te w brązowym kolorze. Edytowane 25 Marca 2015 przez tomalbuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DSQ 24.03.2015 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Witam, Ja zakupiłem system rynnowy VM Zinc w kolorze antra? Strasznie drogi. Zależało mi na zakupie dobrej jakości systemu tytan-cynk ale w czarnym kolorze. Niestety po zamontowniu rynien. przy doginaniu haków zaczęla z nich odchodzić płatami farba. Przedstawiciel firmy przyznał w rozmowie telefonicznej, że jakaś partia haków nie została przed pomalowaniem odtłuszczona stąd problem. Złożyłem reklamację domagając się wymiany, niestety nie tylko haków ponieważ są one już zamontowane na rynnach pospawanych ze sobą, ale całego systemu. Firma w odpowiedzi powiedzała, że co najwyżej mogą przyjechać i te haki pomalować, a o odszkodowaniu za towar niepełnowartościowy nie ma mowy. Także niestety nie polecam. Zastanawiam się czy nie odpuszczać i walczyć o swoje w sądzie. Jestem ciekaw czy ktoś może był w podobnej sytuacji? Może ktoś również zakupił system z tymi feralnymi hakami? Jeżeli tak to jak rozwiązaliście problem? Proszę o info. Jednak, jeżeli chodzi o tytan-cynk, widać wyrażnie, że najlepszy niemiecki Rheinzink, który jest jednak o klasę wyżej niż francuski VM Zinc. Niby nie jest to najtańsze, ale następną wymianę ,można planować za 80-100 lat, więc ostatecznie jest to całkiem rozsądny wybór. I jako, że rynny Rheinzinka są patynowane, na pewno nie zejdzie z nich farba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j.klemens 25.02.2016 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Ja też zdecydowałem się na stal. Ja akurat brałem z Metzink, ale dlatego, że robią na zamówienie niestandardowe. Gdyby nie to, pewnie też bym z Galeco skończył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 28.02.2016 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Galeco Stal 2. Kwadratowe rynny, mam świeżo zamontowane. Pasują idealnie do mojej płaskiej dachówki Roben Bergamo. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts