GonzalesPL 23.09.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Witajcie, mam taki dwufunkcyjny piec zamontowany w łazience w bloku na parterze. Aby mieć zachowany dopływ powietrza mam rozszczelnione okno cały czas, to niestety powoduje, że jest chłodno, a w zimę po prostu zimno, i grzanie tego pomieszczenia jest bez sensu. I tu moje pytanie, czy nie bardziej rozsądnym byłoby zrobić jakiś dopływ powietrza z zewnątrz wyprowadzając go bezpośrednio pod piecem? Widzę dwie możliwości 1. zrobienie otworu w stropie do piwnicy, ale nie wiem jaka powinien mieć średnicę aby był wystarczający dopłyt powietrza 2. zrobienie otworu w ścianie i zrobienie dopływu rurą wentylacyjną - to niestety wymusiłoby zrobienie np tej rury pod sufitem, obudowanie, itp itd, ale może to lepsza metoda, pytanie tylko czy w scianie mogę ot tak sobie zrobić taki otwór, i czym A może jakieś inne rowiązanie na które nie wpadłem. pozdrawiam, Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts