zientas 24.09.2012 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Witam,chciałbym się od Was dowiedzieć co jeszcze mnie czeka.-zakończyłem budowę i budynek oddałem do użytku-mam nadany numer domu dzś przyszło wezwanie z gmniny o wypełnienie podatków, IN-1 oraz ZN-1/Atam trzeba podać powierzchnie- czy chodzi o uzytkowe czy netto? co jeszcze oprócz tego? jakieś wpisy do księgi wieczystej?a może coś jescze? zientas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigPiotr 24.09.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Witam, chciałbym się od Was dowiedzieć co jeszcze mnie czeka. -zakończyłem budowę i budynek oddałem do użytku -mam nadany numer domu dzś przyszło wezwanie z gmniny o wypełnienie podatków, IN-1 oraz ZN-1/A tam trzeba podać powierzchnie- czy chodzi o uzytkowe czy netto? co jeszcze oprócz tego? jakieś wpisy do księgi wieczystej? a może coś jescze? zientas Do podatku w UG podaje się powierzchnię mierzoną z natury. Najczęściej jest ona troszkę mniejsza jak użytkowa bo nie ma w niej ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMI1975 24.09.2012 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Do podatku w UG podaje się powierzchnię mierzoną z natury. Najczęściej jest ona troszkę mniejsza jak użytkowa bo nie ma w niej ścian. Czy mógłbyś przybliżyć co miałeś na myśli? Mierzona z natury czyli jaka? Pewnie użytkowa... Użytkowa będzie raczej najmniejsza ze wszystkich rodzajów powierzchni przewidzianych w prawie. Lepiej ja podawać niz np. netto, bo zawsze będzie mniejsza. Ja obstawiam po prostu pow. uzytkową ( nie wliczasz schodów, pom. gospodarczych, itp. tylko stricte mieszkalne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zientas 24.09.2012 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 no to zadzwoniłem do UG i:powieżchnia jaką wymagają to powieżchnia wewnątrz mieżona od ścian zewnętrznych mieżona wewnątrz, rozdzielona na wysokości pomieszczeń od 1,4-22 i pow 2,2mwlicza się całą powieżchnię czyli piwnice schody, kotłownie, strychy, a te nie są wliczane w powieżchnię użytkową.ja mam 134m użytkowej a netto 250.ciekawe czy można im to troszkę ściemnić?zientas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts