Agduś 24.09.2012 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Kot je mięso, kocią karmę (suchą i puszkową), myszy. Wiele kotów je gotowany bób. A mój kot je: popcorn, ryż dmuchany, chipsy, karmę dla chomika, frytki, suchy ryż... Więcej nie pamiętam, muszę zapytać dzieci.Pytanie: czy ja mam kota???!!!I nie krzyczcie - nie karmimy kota tymi specjałami. Po prostu kot coś podkradł, chwycił spadające na podłogę, a karmy dla chomika córka nie zamykała w pudełku, bo nie podejrzewała, ze kot się do niej dorwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 25.09.2012 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Kot je zwierzęciem przymilnym, acz asertywnym:DZajada się rybkami - surowymi, wędzonymi (piękne robi się futro, ale capi wtedy okrutnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobRoy876 25.09.2012 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Mój zjadłby chyba wszystko:D raz porwał ogórka kiszonego, zjadł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 25.09.2012 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Kot jada truskawki ze śmietaną, szprotki w sosie pomidorowym i trawę z doniczki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 25.09.2012 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Rudy suchą kaszę też je, a dzisiaj dobierał się do masy papierowej, kiedy dziecka papier czerpany robiły. Wygląda jak kot, zachowuje się jak kot, tylko miauczeć nie umie. No i ta dieta... nietypowa. Wszystkie nasze koty trawę mają na polu, więc rośliny doniczkowe oszczędzają. Dietę urozmaicają sobie w sposób typowy dla kotów myszkami i jaszczurkami. Pewnie i ptaszka czasem niestety przekąszą. Rudy z braku laku wrzuci na ząb jakiegoś owada.No ale widzę, że i inne koty mają nietypowe upodobania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarekBR 04.10.2012 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Ja mam psa, ale żona meczy mnie jeszcze o kota, wiec ten wątek pewnie niedługo i mnie zainteresuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 04.10.2012 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Koty są boskie, a każdy jedyny w swoim rodzaju - daj się zmęczyć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natalia_ 05.10.2012 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 daj się zmęczyć - koty są słodkie mam kota już kilka lat i jest bardzo grzeczny ( jak na kota ) Mój kot uwielbia gotowaną pietruszkę ( korzeń).... kiedyś spróbował i zjadł całą ( oczywiście przypadkiem). kot uwielbia również prażynki ( takie chrupki), weterynarz polecił żeby się tym bardzo nie przejmować - widocznie brakuje mu pewnych witamin i tego potrzebuje - tak jak człowiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 05.10.2012 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Rudy nie je waniliowych mlekołaków - próbował, wyciamkał i wypluł z żalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 08.10.2012 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Moja kotka ma bardzo wyszukane menu - foliowe torebki, ciasto drożdżowe, rodzynki ( poza suchą karmą i surowym mięsem wołowym) Kocur natomiast uwielbia zielone oliwki i rybę pod każdą postacią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 08.10.2012 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Kot jest zwierzęciem udomowionym to oznacza, że m.in. je to co spożywa człowiek. Aczkolwiek marketingowcy kociego jedzenia chętnie ci wmówią, że jest ono dla niego trujące . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 08.10.2012 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 No, mimo udomowienia kot jednak jest zwierzęciem, którego naturalna dieta zasadniczo różni się od ludzkiej. Takoż nasze jedzenie jest dla kotów niezdrowe i fakt, że niektóre mruczki mają dziwne upodobania wcale nie znaczy, że właściciele radośnie karmią je frytkami, oliwkami czy rodzynkami. Myślę, że większość autorów wpisów odnotowuje nietypowe upodobania swoich kotów, ale wcale nie znaczy to, że karmią je radośnie ciastem drożdżowym, prażynkami czy popcornem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyposaza 08.10.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 A moje dwie kotki przynoszą mi praktycznie każdego dnia "w prezencie" norniki, myszy polne, ryjówki, względnie jaszczurki czy małe ptaki. Zazwyczaj są one już martwe, ale zdarza się że przynoszą żywe i trzeba je wtedy łapać, wyciągać przerażone zwierzątko z kociej paszczy i wypuszczać je kilkaset metrów za domem, żeby kot nie wyśledził swojej niedoszłej ofiary i nie przyniósł jej drugi raz, ale już zagryzionej. Także mogę śmiało powiedzieć, że moje kotki stawiają na ekologiczną i naturalną "dietę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 08.10.2012 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Nasze dwie exkotki i rudy exkocur robią dokłądnie to samo. Najwyraźniej jednak to nam proponują mysio-jaszczurkową dietę, bo częstują nas codziennie od wiosny do jesieni. One wolą miskę i to, co czasem upadnie komuś na podłogę, albo uda się ściagnąć nam z talerzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 17.10.2012 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Najnowsze odkrycie - kot je gotowane brokuły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 25.10.2012 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Koty mojej mamy oprócz karmy, mięska i ryb jedzą jeszcze: gotowaną kukurydzę i kukurydzę z puszki, melony - wszystkie za wyjątkiem arbuza, krówki - cukierki, ogórki kiszone, orzechy włoskie... Jeszcze coś by się znalazło ale teraz nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natalia_ 25.10.2012 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Kot właśnie zjadł placka z dyni ( takiego pieczonego na patelni) który niefortunnie i w złym czasie wylądował na podłodze i oblizywał się pół godziny. Dałam mu trochę zupy/ kremu dyniowego i rozbestwiłam cwaniaka że kot lubi dynię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
himalaya 08.11.2012 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Aż się prosi o taką odpowiedź: kot je zwierzę Nasz syjam wolał bób od mięsa! (ale i tak najlepszym daniem był własnoręcznie upolowany pasikonik... ale chrupało!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loneczka 07.12.2012 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Fuuuj, aż sobie wyobraziłam to chrupanie! Moja kota wczoraj podkradła mi cukierka, czekoladowego tiki-taka Myślałam, że jest wszystkożerna, ale jednak nie - gardzi żółtym serem i rosołem domowej roboty Tyle na razie udało mi się sprawdzić w sytuacjach, gdy podkradła się do jedzenia przez nikogo nie pilnowana Uwielbia suchą karmę naszej psiny, nie wiem, co w niej jest lepszego od kociej karmy, albo może to działa na zasadzie wymiany, bo z kolei piesek wyjada karmę kota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oslo88 04.01.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Mój Portier je karmę w puszkach, cienkie flaczki po kaszance i pasztetowej. Pije dużo mleka i od czasu do czasu złapie jakąś mysz. Nie daje mu słodyczy bo podobno kotom to szkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts