Agduś 04.01.2013 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Mleko też kotom szkodzi, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosia 06.02.2013 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Mój kot prawie zawsze je gotową karmę - zarówno suchą, jak i mokrą. Zdarzają mu się humory i buntuje się przeciwko mokrej karmie. Już parę razy zdarzyło mi się zostawić kawę i pójść do drugiego pokoju i oczywiście musiał ją spróbować... Zdarzyło mu się nawet spróbować ciasto po niedojedzonej pizzy. Kot zdecydowanie uczy sprzątania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 06.02.2013 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Moje spróbują wszystkiego co właśnie jem ja... na ich tależykach to coś najczęściej już nie smakuje tak dobrze jak z mojej łyżki:) ale jeszcze są małe... z dziwnych rzeczy to mi bazylię zeżarły:D, taką zieloną z parapetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 06.02.2013 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Kot zdecydowanie uczy sprzątania. Oj, to prawda! Gorzej, że nawet na moment nie można zostawić talerza na stole, żeby pójść otworzyć drzwi listonoszowi. U nas w takich sytuacjach szybko sięga się do szafki z miskami plastikowymi i przykrywa talerz miską albo ładuje się go do mikrofalówki i zamyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian44 09.05.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Małe kotki powinnny pić mleko. Tak do paru miesięcy. Potem lepiej podawać wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 10.05.2013 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Małe kotki powinnny pić mleko..... Prawda ale pod warunkiem że chodzi o mleko kotki, krowie niestety często powoduje biegunki bo koty, nawet małe kiepsko tolerują laktozę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 12.06.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Kot je myszy, myszy jedzą ser, psy jedzą koty - to proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 12.06.2013 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Psy jedzą suchą karmę. Czasem koty im wyjadają z miski.U nas wszystko na opak - królik goni koty, które w panice zwiewają przed nim, kocię wyżerało psuce (leonberger) suche z miski, a ona tylko skamlała patrząc na tę niesprawiedliwość (jej nie wolno z kociej miski wyjadać), chomiczka rzuciła się z zębami na świnkę morską, kot leje sukę sąsiadów (leonbergerka), suka sąsiadów bawiła się z sarną (nie goniła jej, bawiły się w odganianie jak dwa psy)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz-bolczyk 13.06.2013 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Kot je to, na co ma ochotę Mój nie lubi suchej karmy, natomiast mokra wcina jak się patrzy. Lubi ryż, śmietanę, czipsy. Nie daję mu owoców, a z warzyw to co najwyżej ugotowaną marchewkę i ziemniaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 14.06.2013 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Aktualnie mam dwa koty. Starego 11 letniego kocura który je jak to kot, suchą karmę, mięso itp Z dziwnych rzeczy lubi kwaśne zupy, barszcz, żurek, ogórkową. Z zasady nie dostaje, ale jak się dorwie to wcina z dużym smakiem. Drugi kot to półroczna kotka. Ona nie je, ona wciąga otaczającą rzeczywistość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 14.06.2013 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 A mój Rudy je dziwne rzeczy, ale np. wątróbki nie rusza. W ogóle świeże mieso jada tylko, kiedy upoluje. Naprawdę! Kiedy kroję mięso jakiekolwiek, kocice żebrzą, Carmen wychodzi z siebie, a Rudy nic! Nawet, kiedy mu rzucę kawałek mięsa, jest średnio zainteresowany - powącha i odchodzi. A myszki wcina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nocny.marek 28.06.2013 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Może jakieś nieświeże mięsko mu dajesz? ;P Kot ogólnie powinien jeść mięso lub jedzenie suche/mokre przeznaczone dla niego i koniecznie z odpowiednią ilością białka pochodzenia zwierzęcego w składzie! Sporo kotów lubi śmietankę, mleko itp., ale nie jest to dla nich zbyt zdrowe na co dzień (jako przekąska czemu nie). Niektóre jedzą też inne dziwne rzeczy, choć ich nie trawią (np. ryż czy warzywa). Mięsko najlepiej podawać kotu surowe (tak jak w naturze), z tym, że przemrożone przez 3 dni w zamrażalce. Jedynie rybę lepiej gotowaną, a wieprzowiny w ogóle ze względu na 1 paskudną chorobę, która może być dla kotów śmiertelna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 28.06.2013 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Raczej świeże, bo kupowane dla ludzi, jedzone przez moją rodzinkę i nietrujące najwyraźniej. Po prostu Rudy to oryginał. Jego przybrane siostry wsuwają świeże i tylko się oblizują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 28.06.2013 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Mój jest chyba tej samej rasy co kot Agduś Ale prócz tego uwielbia orzechy i pestki słonecznika i kruszonke z ciasta, poza tym ciasto drozdzowe i sernik A jak robię popcorn w mikrofali to siedzi przed nią i się gapi i czeka z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 28.06.2013 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Moja kotka jadła ugotowany bób , bardzo lubiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 29.06.2013 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 ja mialem kiedys dziwnego kota...uwielbial obierki z ziemniakow i ogorka, nie gardzil pomidorem. latem zjadal muchy... bardzo skutecznie je lapal, ale nie gardzil tez tymi pacnietymi packa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 30.06.2013 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Jeden z moich kotów uwielbia zielony groszek konserwowy, a drugi zielone oliwki. Kotka nie odpuszcza, gdy poczuje drożdżówkę. Na codzień dla wszystkich sucha i mokra karma, surowe mięso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nocny.marek 12.07.2013 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Muchy to norma, mięskiem koty nie pogardzą. Choć mój kot je tylko te muchy, które sam sobie złapie, innym nie ufa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorlaje 12.07.2013 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Mój kot ma 15 lat i nie ma wielu zębów niestety, je tylko karmę mokrą, a ponieważ pomimo apetytu traci na wadze to teraz dostaje taką weterynaryjna dla kotów chorych - wyjątkowo smakowitą - zabiłby się za nią Na stare lata kompletnie oszalał, bo najchętniej zjadł by cokolwiek byle z naszego stołu - kiedyś nawet szynki nie ruszał, teraz chwila nieuwagi i zaraz wszystko ściąga ze stołu. Ale najbardziej to lubi zimne pikantne skrzydełka z KFC - obgryza i wylizuje do zera wraz z panierką Ostatnio wyjątkowo smakowały mu truskawki ze śmietanką i cukrem!!! i żeby nie było...on tego nie dostaje - sam sobie bierze - wystarczy odwrócić wzrok na 5 sek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nocny.marek 16.07.2013 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Może już smaku nie czuje i z zazdrości Wam woli jedzenie wyjadać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts