laparia 03.10.2012 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 ja zauważyłem tez ze wraz ze zmianą ceny nie idzie z miana jakości. To mnie trochę załamuje bo nie wiadomo czym się kierować skoro sa drogie buble. W takich rozważaniach granit jest dość dobrą alternatywą. Też granit mi się bardzo podoba i to ten łupany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 03.10.2012 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Mnie znowu granit się średnio podoba,a już walory użytkowe wcale.Ale znowu te opinie o tych "dzisiejszych"kostkach mnie załamują.Właśnie stoję przed koniecznością wyboru i utknęłam w decyzjach na amen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 03.10.2012 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Jeśli chodzi o walory użytkowe np w chodniku to wymyśliłem taki patent. że dam płytki granitowe 60x30x3 po środku a po bokach z każdej strony po dwie kostki granitowe. To by załatwiło sprawy nierówności. Inna sprawa ze koszt jest wyższy, jedna płytka na allegro jest po ok 35zł/szt. To jest tylko pomysł, nie wiem jeszcze czy zrealizuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 13.10.2012 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 U mnie brukarz właśnie kończy kładzenie kostki granitowej. Na podjeździe jest duża kostka, taka szorstka a na chodnik udało mu się załatwić małą kosteczkę, kwadratową, z jednaj strony polerowaną i gładką z drugiej tak jakby ciętą, matową. Chodnik jest wyłożony tą matową stroną a gdzie niegdzie dawał po jednej polerowanej -wygląda to bardzo ciekawie. Zdecydowałam się na granit ze względu na trwałość, żaden beton mu nie dorówna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 13.10.2012 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 od razu uprzedzam Cię ze na tej polerowanej można się nieźle wyrżnąć w zimie, sam na sobie przetestowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 13.10.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Kostka jednostronnie gładka czyli cięta jednostronnie - jest robiona z odpadów po płytach. Cenowo jest dużo tańsza od surowo łupanej, ponieważ ma ona dwa mankamenty. Jest kiepsko ucięta co daje kiepski wzór oraz wystarczy odrobina rosy wieczorem lub deszcz i staje się śliska jak lodowisko. Generalnie towar dla desperatów oraz dla tych, którzy nie wiedzą co kupują byle tanio...Ale kostka cięta i płomieniowana antypoślizgowo to towar drogi i ekskluzywny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 14.10.2012 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Ale kostka cięta i płomieniowana antypoślizgowo to towar drogi i ekskluzywny:) I po prostu zajefajny mój ideał, ale za mało zarabiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 15.10.2012 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Wiem jak wygląda płomieniowany granit, ponieważ mam takowy na schodach Kostkę, hm... jak mówisz kiepską - jednostronnie ciętą mam na chodniku i wg mnie wygląda bardzo atrakcyjnie ale może ja się nie znam W każdym bądź razie po deszczu jest w porządku, nie ślizgamy się, natomiast jak będzie zachowywać się zimą - zobaczymy, mogę napisać za parę miesięcy. W każdym bądź razie jako desperatka,która kupiła kiepski towar nadal jestem zadowolona z wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 15.10.2012 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Wiem jak wygląda płomieniowany granit, ponieważ mam takowy na schodach Kostkę, hm... jak mówisz kiepską - jednostronnie ciętą mam na chodniku i wg mnie wygląda bardzo atrakcyjnie ale może ja się nie znam W każdym bądź razie po deszczu jest w porządku, nie ślizgamy się, natomiast jak będzie zachowywać się zimą - zobaczymy, mogę napisać za parę miesięcy. W każdym bądź razie jako desperatka,która kupiła kiepski towar nadal jestem zadowolona z wyboru Pokaż jakieś zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 18.10.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Ludzie doradzcie coś,bo mnie już od tego łażenia po wystawkach nogi odpadną. Podjazd pod domem chciałam z dużych,kwadratowych,regularnych płyt. Wszędzie mi mówią to nie ma atestu pod auta,tamto nie ma,no normalnie oszaleć można Tylko błagam bez propozycji typu płyty granitowe,to jak w totka wygram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukep3 18.10.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 ja chodnik wyłożyłem płytami granitowymi płomieniowanymi 50 x 70 i 5 cm grubości - przedzielone 2 rzędami 4/6 - wygląda ok - Marynata - a może klinkier? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukep3 18.10.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Jeśli chodzi o walory użytkowe np w chodniku to wymyśliłem taki patent. że dam płytki granitowe 60x30x3 po środku a po bokach z każdej strony po dwie kostki granitowe. To by załatwiło sprawy nierówności. Inna sprawa ze koszt jest wyższy, jedna płytka na allegro jest po ok 35zł/szt. To jest tylko pomysł, nie wiem jeszcze czy zrealizuję. jak możesz to daj lepiej 5 cm ...3 cm troche mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 19.10.2012 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 ja chodnik wyłożyłem płytami granitowymi płomieniowanymi 50 x 70 i 5 cm grubości - przedzielone 2 rzędami 4/6 - wygląda ok - Marynata - a może klinkier? Ale będą z tego klinkieru duże płyty? Po ile te płomieniowane,bo aż się boję zapytać. Wczoraj wygrzebałam coś z Libetu Maxima http://www.libet.pl/impressio-maxima pod auto to będzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.trybulec 29.10.2012 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Jeśli znajdziesz brukarza, który weźmie odpowiedzialność za przygotowani podbudowy pod tak dużą płytę. W Niemczech podbudowy mają określone klasy, w zależności od materiału na nawierzchni. Tam takie i większe płyty ułożą na podjeździe spokojnie. U nas nie. Duże ryzyko, chyba, że brukarz się podejmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 29.10.2012 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Zrezygnowałam.Mam dużo wycinek typu studzienka i materiał będzie osłabiony.Poza tym popielgrzymowałam po wszystkich okolicznych składach i producentach-wszystkie,ale to wszystkie płyty(najgrubsze 8cm)ułożone jako wystawka są poszczerbione,pomimo że ruch jest tam tylko pieszy i to rzadki(sami oglądający).No niestety trzeba przełknąć tą pigułkę i zdecydować się na coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 29.10.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Słuchaj - znajdź sobie jakiegoś fachowca od zbrojeń. Następnie pogadaj z nim, żeby Ci zrobił takie płyty na Twojej budowie - warunkiem musi być zbrojenie i możliwość "ukręcenia" w betoniarce betonu klasy B 60. Recepturę na B 60 opracuje Ci proesjonalna betoniarnia tylko musisz się z nimi skontaktować. Odpowiednie formy zrobi Ci zbrojarz tylko kup mu trochę desek i gwoździ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 29.10.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Receptura betonu klasy B60 wymaga cementu min 52,5 - czyli albo bardzo mocny szary i masa dodatków, albo mniej dodatków i biały - te mają wytrzymałość nawet do pow. 70 Mpa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 04.11.2012 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 No w tym roku to ja już raczej z takimi pracami nie zdążę jak to ręczna robota ma być. Ciekawe jak z kosztem takiego betonu,aż się boję zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KosGos 06.01.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Witam Od razu sie przyznam ze o kostce praktycznie nic nie wiem Na wiosne bede robic podbudowe pod kostke oraz kladl pozniej kostke. Dobrze, ze trafilem na ten temat bo szczerze odrzucalem kostke granitowa. Widze jednak ze to najlepsze rozwiazanie jak chce sie miec spokoj na lata ? Odradzacie betonowa ? Jak mam sie skupiac na jakims producencie to co radzicie ? Mam miec okolo 32m2 podjazdu do garazu, chodnik jakies 10m2 oraz tarasik z 12m2, plus pasy dojazdowe pod wiate z boku domu. Nie ukrywa, ze patrze na koszty wiec szukam czegos w dobrym stosunku jakosci do ceny - cos doradzicie ? Tak wogole kostke powinnem robic przed frontowym ogrodzeniem i brama czy najpier robic plot ? Troche mnie to przeraza jak sie ktos nie zna a ma spory front robot bo dodatkowo musze podrownac teren zrobic jakies opaski z kraweznikow i zwiru wokol domu i mam metlik w glowie co pokolei robic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomciooo 08.01.2013 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Witam Od razu sie przyznam ze o kostce praktycznie nic nie wiem Na wiosne bede robic podbudowe pod kostke oraz kladl pozniej kostke. Dobrze, ze trafilem na ten temat bo szczerze odrzucalem kostke granitowa. Widze jednak ze to najlepsze rozwiazanie jak chce sie miec spokoj na lata ? Odradzacie betonowa ? Jak mam sie skupiac na jakims producencie to co radzicie ? Mam miec okolo 32m2 podjazdu do garazu, chodnik jakies 10m2 oraz tarasik z 12m2, plus pasy dojazdowe pod wiate z boku domu. Nie ukrywa, ze patrze na koszty wiec szukam czegos w dobrym stosunku jakosci do ceny - cos doradzicie ? Tak wogole kostke powinnem robic przed frontowym ogrodzeniem i brama czy najpier robic plot ? Troche mnie to przeraza jak sie ktos nie zna a ma spory front robot bo dodatkowo musze podrownac teren zrobic jakies opaski z kraweznikow i zwiru wokol domu i mam metlik w glowie co pokolei robic Tak, najpierw zrób ogrodzenie, załóż bramę i dopiero pomyśl o kostce. Na razie niczym nie podsypuj, zaczekaj do momentu układania kostki. Jeżeli weźmiesz brukarzy to oni najlepiej sobie poradzą z odpowiednim wyrównaniem terenu pod kostkę, bo jeżeli nasypiesz złego materiału np. zwykłej ziemi to potem trzeba będzie ją znowu wybierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts