namore 26.09.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Witam,Mam skrzynkę (złącze) przy ogrodzeniu i instalację elektryczną w domu (okablowanie).Teraz należy ze złącza pociągnąć kabel WLZ do rozdzielni w domu.Znalazłem elektryka (pracuje w energetyce) który "zaśpiewał" mi za to 3000 zł czyli za:- Wykopanie ok 30 mb - Ułożenie przewodu (sam dostarczy) i zasypanie- Załatwienie wszelkich formalności w energetyce. Pytanie do Was: czy gość trochę nie przesadził z ceną (Woj. Mazowieckie). Ile Was kosztował taki zakres? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 26.09.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Jeśli to "załatwienie" w energetyce jest w Twoim przypadku skomplikowane to może to być warte swojej ceny. Poza energetyką to możesz sobie policzyć 30-40zł za kopanie ręczne (koparką taniej, ale nie zawsze się da wjechać na działkę). Nie wiem jaki kabel, ale średnio 10zł za aluminiowy i 30 za miedziany. Więc koszt robocizny i kabla to od 1200 do 2100. Jeśli rozdzielnia jest już rozszyta, to właściwie cały koszt. Jeśli rozdzielnia nie jest gotowa, dolicz jeszcze kilka setek za jej okablowanie. A teraz sobie policz, czy kopanie ręczne, czy maszynowe, jaki kabel i będziesz wiedział, czy drogo, czy tanio sobie elektryk policzył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 27.09.2012 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Jakby to 2500zł kosztowało to byłoby rozsądnie, ale 3000zł w tym przypadku rozbojem w biały dzień też nie jest.Trzeba policzyć sobie ile masz do zakładu energetycznego i ile dniówek możesz na to przeznaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts