portal 26.09.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Witampotrzebuję pomocy w wyborze alarmu do mojego świeżo wybudowanego domu(200m2), z 4 czujkami bezprzewodowymi i powiadomieniem gsm.przeczytałem o satel micra, ale posiada on jedynie czujki pir (rozumiem że dualne uchronią mnie przed fałszywymi alarmami) co polecacie?dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlinaMariusz 26.09.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Napisz skąd jesteś a może wtedy ktoś poleci firmę w okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
portal 26.09.2012 22:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 dzięki za odpowiedz jeżeli chodzi o instalacje to myślę że sobię poradzę szukam raczej porady co do zestawu który będzie miał dobrą relację cena/niezawodność. zachodniopomorskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 27.09.2012 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 PIR oraz dualne mogą ale nie muszą wywoływać fałszywe alarmy.Kwestia właściwej lokalizacji i zaprogramowania centrali. Ja na czas budowy instaluje ELMES PTX50, zero fałszywek, a to tylko zwykły PIR, nieuszczelniony dom i ogólna swoboda budowlańców we wszelkich poczynaniach. Aha, Satel nie słynie z dobrych czujników, instalujesz te czujki jeśli nie masz innego wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProMyst 27.09.2012 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 (edytowane) Podłączam się pod temat Znalazłem coś taniego: http://allegro.pl/i-smart-alarm-bezprzew-gsm-5-dual-pir-syr-zewn-i2636565783.html http://allegro.pl/bezprzewodowy-alarm-gsm-6-czujek-okazja-pol-menu-i2637474451.html Czy to się w ogóle nadaje, rozumiem że dziadostwo niemarkowe, ale nie mam możliwości zainwestować około 4 tyś zł na porządny alarm bezprzewodowy. Czy takie coś wystarczy na ochronę domu niezamieszkałego w trakcie budowy? Potrzebuję przetrać zimę Edytowane 27 Września 2012 przez ProMyst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
portal 27.09.2012 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 ze swojej strony nie polecam takich alarmow bo te czujki są fatalnej jakości, sam kupiłem podobny(inny) alarm z allegro za 400zł z 2 bezprzewodowymi czujkami pir, - cały czas fałszywe alarmy ;/ ten model: http://allegro.pl/bezprzewodowy-alarm-z-powiadomieniem-gsm-3-czujki-i2630369577.html dlatego spytam jeszcze raz: czy ktoś może podać mi nazwę zestawu z gsm, akumulatorem i 4 bezprzewodowymi czujkami dualnymi za rozsądne pieniądze?dzieki jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzufik1 27.09.2012 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 ze swojej strony nie polecam takich alarmow bo te czujki są fatalnej jakości, sam kupiłem podobny(inny) alarm z allegro za 400zł z 2 bezprzewodowymi czujkami pir, - cały czas fałszywe alarmy ;/ ten model: http://allegro.pl/bezprzewodowy-alarm-z-powiadomieniem-gsm-3-czujki-i2630369577.html dlatego spytam jeszcze raz: czy ktoś może podać mi nazwę zestawu z gsm, akumulatorem i 4 bezprzewodowymi czujkami dualnymi za rozsądne pieniądze? dzieki jeszcze raz zobacz na to http://www.napad.pl/katalog/produkty-352-2566-bezprzewodowa-czujka-dualna-pir-mw-ja80w.htm plus centralka Jabola. z innych to jakikolwiek satel co ABAXA obsługuje ( ostatecznie INT128WRL ) i APMD150 z tym że zadam pytanie ... Czy nie ma możliwości na przewód? i nie mów że nie ... bo zawsze się coś upchnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
portal 27.09.2012 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 dzieki za odpowiedz co do jabola (jablotron??) to cena samego modułu gsm przeraża.. 900zł myślałem nad satel micra(500zł i ma zintegrowany modół gsm) ale nie jestem pewny czy obsługuje dualne czujki satel APMD150 co do przewodów... to planowałem użyć przewodową syrenę zewnętrzną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzufik1 28.09.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 dzieki za odpowiedz co do jabola (jablotron??) to cena samego modułu gsm przeraża.. 900zł myślałem nad satel micra(500zł i ma zintegrowany modół gsm) ale nie jestem pewny czy obsługuje dualne czujki satel APMD150 co do przewodów... to planowałem użyć przewodową syrenę zewnętrzną. gdyby micra obsługiwała APMD150 napisałbym o tym NIE OBSŁUGUJE. czytając twoje wymagania podałem ci rozwiązania... skoro przewyższają budżet to albo przemyśl raz jeszcze albo podnieś budżet. EWENTUALNIE ciągnij kabelki ( i to będzie najlepsze rozwiązanie ) możesz dać wtedy IX; cobalt ;Visiona lub cokolwiek wymyślisz dualnego ( tylko po co ? ) skoro GENIUSZ ( crow jest dualny pir a załatwi wszelkie problemy ) a z central MICRE ale osobiście wolałbym NEO ( ropam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts