Krystian 18.04.2005 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Oj Sonika, mieszkał to ja będę........ latem 2009r!Takie były założenia podjęte 02.09.1999r - w 10-tą rocznicę ślubu - że najbliższe 10 lat zejdzie nam na budowaniu.Plany na ten rok zmienił mi fiskus zabierając ulgę budowlaną.Zamiast robić instalacje i tynki będę robił zakupy, które można podciągnąć pod ulgę remontową mieszkania (glazura, terakota, sanitariaty, itp.), wymienię też okna ,,w bloku" bo mają 13 lat i są cokolwiek sfatygowane.A w przyszłym roku instalacje, wylewki i tynki .... itd w latach następnych.Pozdrawiam wszystkich z nadzieją, że pokazane tu zdjęcia pomogły komukolwiek w podjęciu trudnych decyzji budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtj 09.05.2005 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Ja dopiero zaczynam w czerwcu. Czy moze mi ktos powiedziec z czego robiliscie fundamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 09.05.2005 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Krystianku, gratuluję wytrwałości i.... cierpliwości. Ale Twój domek coraz ładniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 18.05.2005 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Oj Sonika, mieszkał to ja będę........ latem 2009r! Takie były założenia podjęte 02.09.1999r - w 10-tą rocznicę ślubu - że najbliższe 10 lat zejdzie nam na budowaniu. Plany na ten rok zmienił mi fiskus zabierając ulgę budowlaną. Zamiast robić instalacje i tynki będę robił zakupy, które można podciągnąć pod ulgę remontową mieszkania (glazura, terakota, sanitariaty, itp.), wymienię też okna ,,w bloku" bo mają 13 lat i są cokolwiek sfatygowane. A w przyszłym roku instalacje, wylewki i tynki .... itd w latach następnych. Pozdrawiam wszystkich z nadzieją, że pokazane tu zdjęcia pomogły komukolwiek w podjęciu trudnych decyzji budowlanych. To trzymam kciuki, żeby wszystko szło zgodnie z planem. A czas szybko płynie - nie martw się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 19.05.2005 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Nie przepadam za domami z tak wysoko podniesiona piwnica. Uwazam, ze traca swoje proporcje. Sami budowalam na trudnej dzialce i zrezygnowalismy z piwnicy. Strasznie dawno temu to było napisane, ale dodam coś od siebie: u moich rodziców sprawdziła się wysoka piwnica w momencie jak przyszły ulewne deszcze ... sąsiedzi musieli wodę wypompowywać a my luzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 19.05.2005 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Krystianku, gratuluję wytrwałości i.... cierpliwości. Ale Twój domek coraz ładniejszy Dzięki jolana - wytrwały jestem z natury, cierpliwy z konieczności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 19.05.2005 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 To trzymam kciuki, żeby wszystko szło zgodnie z planem.A czas szybko płynie - nie martw się Dzięki Sonika - nie martwię się bo, jak dla mnie, to ten czas po prostu za.... w zastraszającym tempie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.07.2005 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2005 Ok, to ja powiem tak: Domek fajny, nawet w moim stylu, gdyby nie ta piwnica (to naprawde udreka); Ale najbardziej nie podoba mi sie ten garaz, gdyby był w piwnicy... Ale i tak pewnie uwazasz, ze twoj domek jest najpiekniejszy.Niech tak zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 12.07.2005 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Dzięki damiangajda za komentarz... Do takiego usytuowania piwnicy i garażu zmusiło mnie położenie działki. Co 2-3 lata zdarzają się ulewy zalewające pobliskie skrzyżowanie (trzema ulicami rwie woda do jednej studzienki... ) i sąsiad który ma ładnie usytuowany garaż pompuje z niego ( i z piwnicy) hektolitry wody... Co do urody zaprojektowanego i budowanego przeze mnie domku to zawsze byłem zdania, że ma on być najpiękniejszy dla mnie i mojej żony, pozostałym jeżeli nie będzie wadził to będzie już dobrze... Pozdrawiam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.07.2005 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Krstian, jezeli tobie sie podoba, to SUPPER. A co do piwnicy, to faktycznie, jezeli zmusza cie ukształtowanie, nie ma wyjścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magalena 28.07.2005 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 KrystianKolejne pytanie techniczne ile brał murarz za wymurowanie m2 klinkieru? Chcę mieć elewację klinkierową ale po dużych bólach znalazłam 1 murarza, który się podejmie - i to niechętnie. Trudno mi porównać czy kwota, którą proponuje jest do przyjęcia czy tez nie. Magalena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 01.08.2005 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 magalena - ja uzyskałem super cenę (priv), ale murarze, widoczni zresztą na zdjęciach, uwzględnili to, że budowali cały dom, poza tym obiecałem im, że będą cały dom fugować (trochę zrobili w ubiegłym roku przed kryciem dachu, reszta w przyszłym roku). Cena jest z 2002 roku, ale przelicznik murarze robią sobie w ten sposób:na 1m2 wchodzi ok. 52 cegły, więc za metr liczą 52X cena jednej cegły.Z jednej strony jest to praca bardzo czasochłonna i precyzyjna, z drugiej nie wymaga aż tyle wysiłku fizycznego co np. mur z silikatów.Na dzień dzisiejszy 60-70 zł/m2 na gotowo to super cena. Taniej się chyba nie znajdzie.Jeżeli ktoś chce więcej to niech Ci pokaże gdzie murował z klinkieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 14.10.2005 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 ładny,po zrobieniu tarasu i balustrady będzie jeszcze ładniejszy......pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 05.11.2005 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 Dzięki, oczywiście coś takiego mam w planach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 27.11.2005 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2005 Dzięki dana15 !!! Powierzchnia użytkowa ok. 280m2, bo strych jest z założenia ,,nieużytkowy" (ok. 60m2 )... Więcej pracy jaszcze przede mną, dlatego jeszcze sześć sezonów w planie... do zamieszkania w sierpniu 2009... Co do tych ,,gotycko-sakralnych" (jak to pięknie napisała Majka ) okien to właśnie takie miały być, powiem więcej, gdyby nie brak kasy, to w tym małym okienku byłby ... witraż... życzę Wam ,żeby ten witraż znalazł się na wymarzonym miejscu. Domekbardzo sympatyczny i widać włożoną wielką ilość pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 06.11.2006 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Nowy adres strony za zdjątkami: http://foto.onet.pl/0,5369535,698757,user.html ... foty instalacji dopiero w przyszłym roku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 30.04.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 dwa pytanka:1.czy ten silikat to 18 cm?2. czy w sciance kolankowej brakuje zelbetonowych slupow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 22.09.2007 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 Silikat to 25, słupy zastąpione zostały innym patentem W środku jest instalacja elektryczna a niedługo będą tynki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 22.09.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 Krystian gdzieś Ty się podziewał? o KK zapomniałeś, ale stali bywalcy o Tobie nie zapomnieli, odwiedź nas tam, zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 22.08.2011 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Chciałem poinformować, że mimo kilkuletniej nieobecności na Forum, nadal żyję Dla porządku - po kilkuletniej przerwie - w tym roku mam już za sobą tynki cementowo-wapienne w całym domu ( prawie 1100m2) i wyfugowaną elewację (330m2). W planach na wrzesień wylewki w piwnicy i garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts