gabriela 08.04.2004 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 Aha, juz mam!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 26.04.2004 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Umieść jeszcze zdjęcie z widokiem na ruiny zamku i wnętrza, koniecznie. Zamek znalazłem na zdjęciu sprzed kilku lat, ale od tej pory się niewiele zmienił... ...wnętrza za lat kilka... http://foto.onet.pl/upload/21/65/_250849_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matth 27.04.2004 00:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 czesc Krystian niezla chata !!! moja bedzie nieco mniejsza. Mam do Ciebie pytanie natury technicznej.Otoz na kilku fotkach widac jak fachowcy stawiaja sciane elewacyjna.Powiedz ,czy kazda warstwe pozioma tej sciany zbroiles? Czy jest jakas regula, co do mocowania kotew czy jest to li tylko indywidualna sprawa fachowca?oraz kiedy dokladales styropian to czy go przyklejales do sciany nosnej,czy jest on tylko nabity na kotwy? Bede wdzieczny za odpowiedz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 27.04.2004 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Witaj Krystian! Lubię domki, które mają swój charakter. Twój taki jest. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 27.04.2004 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Dzięki Zielona... , w dodatku będzie miał w lipcu takie samo pokrycie dachu, jakie masz u siebie nad głową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 27.04.2004 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Mam do Ciebie pytanie natury technicznej.Otoz na kilku fotkach widac jak fachowcy stawiaja sciane elewacyjna. -Powiedz ,czy kazda warstwe pozioma tej sciany zbroiles? Zbrojenie tylko nad otworami, w pierwszej fudze poziomej konstrukcyjnie połączone ze strzemionami umieszczonymi w fugach pionowych nad otworem i powyżej wzmacniające... Czy jest jakas regula, co do mocowania kotew czy jest to li tylko indywidualna sprawa fachowca? Generalnie przyjmuje się 4szt./m2 oraz dodatkowe wokół otworów np. co 30cm ...oraz kiedy dokladales styropian to czy go przyklejales do sciany nosnej,czy jest on tylko nabity na kotwy? Styropian (2x5cm na mijankę) zakładany był sukcesywnie ze wznoszeniem elewacji przez nabijanie na kotwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matth 29.04.2004 00:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 Dzieki za odpowiedz.Znow jestem nieco madrzejszy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 29.04.2004 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 No i wlasnie rodzi sie pytanie, czy inwestorzy pokazuja swoje domy, zeby uslyszec prawdziwe opinie, czy zeby uslyszec falszywe zachwyty ?? JoShi dlaczego fałszywe ? Z moich doświadczeń na forum wynika, że jak się coś kmuś nie podoba to głośno to mówi, jak się podoba to też mówi! A dlaczego pokazują zdjęcia? A dlatego, że ten dział nazywa się galeria zdjęć forumowiczów, jeżeli jeszcze nie zauważyłeś! Dom Krystiana nie jest w moim stylu (mój projekt Tina z archipelagu jest w galerii), nie odpowiada mi "architektura zakopiańska" czyli piwnice, kilka pienter, wysoko ponad gruntem taras nie powiązany z domem, wysokie schody zewnętrzne, nie odpowiada mi również funkcjonalność takich projektów, ale chylę czoła przed starannością wykonania i tym, że kolejnemu forumowiczowi się udało, to naprawdę bardzo budujące uczucie (dosłownie i w przenośni). A kiedy u mnie na działce robota staje i nie ma pieniędzy na dalej, wchodze na ten dział, oglądam zdjęcia i nabieram nowego wigoru! I chyba o to przede wszystkim chodzi w galerii, a nie o ocenę domu, bo każdy ma inny gust! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 01.05.2004 22:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2004 Dom Krystiana nie jest w moim stylu ..., -nie odpowiada mi "architektura zakopiańska" czyli piwnice, kilka pienter, - u mnie jest tylko jedno piętro... - wysoko ponad gruntem taras nie powiązany z domem, - powiązany na murbeton... - wysokie schody zewnętrzne, ... no dobra też nie lubię schodów, ale one są naprawdę niskie, mają tylko po 15 cm... - nie odpowiada mi również funkcjonalność takich projektów, ... możliwe bardzo, bo ten projekt robiłem dla siebie... Honorata - dziękuję za opinię... , obejrzałem wizualizację projektu Twojego domu, jest OK! Różnica między naszymi gustami i wymaganiami polega głównie na tym, że dla mnie DOM musi mieć piwnicę, garaż i strych z prawdziwego zdarzenia, bo w takich domach się wychowałem i w takich byłem szczęśliwy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 03.05.2004 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2004 Krystian super domek, wydaje się duży. Ale przynajmniej będziecie mieli miejsce na wszystko co trzeba. Powiedz, ile masz m2 ? Dużo pracy za Tobą, ale chyba jeszcze więcej przed Tobą.... to wykańczanie Ale życzę wytrwałości. Widzę, że masz wszytko ładnie zaplanowane na każdy rok. Podziwiam. Bardzo mi się podoba spełnienie marzeń Twojej Żony (okienka z łukami i szprosami) Nadają piękny klimat domu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 04.05.2004 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 Dzięki dana15 !!! Powierzchnia użytkowa ok. 280m2, bo strych jest z założenia ,,nieużytkowy" (ok. 60m2 )... Więcej pracy jaszcze przede mną, dlatego jeszcze sześć sezonów w planie... do zamieszkania w sierpniu 2009... Co do tych ,,gotycko-sakralnych" (jak to pięknie napisała Majka ) okien to właśnie takie miały być, powiem więcej, gdyby nie brak kasy, to w tym małym okienku byłby ... witraż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 26.07.2004 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Zgodnie z planem - dach pokryty... http://foto.onet.pl/upload/29/21/_302094_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 26.07.2004 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Hej. Widziałem nowe zdjęcia : są ok. Szybko Ci ten dach "poszedł"-gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 03.08.2004 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 Dzięki bodzio... Mam nadzieję, że już niedługo obejrzysz z bliska ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 04.08.2004 01:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Krystian, a czy widziałeś moje nowe fotki ( z oknami )?Wcześniej pisałem Ci na priv, ale nie wiem czy doszło, odpisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 04.08.2004 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 bodzio_g na priv nie doszło, ale okienka masz bardzo ładne... Dlaczego nie założyłeś swojego tematu w Galerii zdjęć domów forumowiczów ??? Masz się czym pochwalić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 07.09.2004 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 http://212.244.189.200/pics/krystian/Upe91a2.jpg Domek od północy - o zachodzie sierpniowego słońca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 07.09.2004 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 http://212.244.189.200/pics/krystian/Upea2e1.jpg ... w salonie była impreza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 07.09.2004 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 http://212.244.189.200/pics/krystian/Upec053.jpg ... a w sypialni spali goście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 06.03.2005 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 Krystian, co tam słychać z pracami wykończeniowymi? Ani nic nie piszesz, ani nie ma nowych zdjęć . A może Ty już mieszkasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts