jareko 29.09.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 (edytowane) Fin, dlatego za każdym razem staram się dokładnie opisywać ustalenia Dla dociekliwych - oferta z HSem ma większe luzy - będzie montaż na JB-D Edytowane 10 Października 2012 przez jareko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 29.09.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Zaczynam wierzyć ze to jednak okna o wys150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 30.09.2012 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 a tu rzadko spotykane w projektach rozrysowanie jak powinien wyglądać montaż okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic2 30.09.2012 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 a tu rzadko spotykane w projektach rozrysowanie jak powinien wyglądać montaż okien U mnie w projekcie rzeczywiście nic takiego nie było. Jednak ten rozrys nie zawiera informacji ile musi zostać miejsca na piankę z góry i z dołu, jest tylko pozycja okna w ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 30.09.2012 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Witam U mnie w projekcie rzeczywiście nic takiego nie było. Jednak ten rozrys nie zawiera informacji ile musi zostać miejsca na piankę z góry i z dołu, jest tylko pozycja okna w ścianie. i to jest wystarczająca informacja. Luzy zależne są od rodzaju okna czyli materiału z jakiego zostanie wykonane, koloru itp zawsze takie informacje podaje producent stolarki. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic2 10.10.2012 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Jestem już po drugiej rozmowie ze sprzedawcą. Było bardzo ciężko, bo jedyne co mówił, to że swojej winy w tym nie widzi. Ale po 15 minutach pertraktacji i rozmów poszedł na układ, że wstawi nowe okno dzieląc koszty pół na pół z nami i to okno 150x150 zabiera. Dla wszystkich czytających, którzy są przed zakupem okien dobra rada: 1. Dopilnować by spis okien przed zatwierdzeniem trafił w wasze ręce i dokładnie sprawdzić wymiary z projektem 2. Jeśli nie udało się uzyskać od sprzedawcy takiego spisu, sprawdzić wielkość okien zaraz po wstawieniu, a jeszcze przed zapłaceniem. Później to już nie ma odwrotu. Nasz sprzedawca się tylko nagiął ze względu na to, że mieszkamy w tej samej miejscowości i żeby nie popsuć mu opinii. Jak na razie do tych ustaleń jestem nastawiona sceptycznie, bo jeszcze okaże się, że tak wyceni to okno, że z początkowo zakładanego kosztu 800 zł zrobi się 1200 . Czas pokaże. Napiszę jak rozwiązała się ta sprawa, jak już będziemy mieli nowe okno w odpowiednim wymiarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 10.10.2012 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Jak na razie do tych ustaleń jestem nastawiona sceptycznie, bo jeszcze okaże się, że tak wyceni to okno, że z początkowo zakładanego kosztu 800 zł zrobi się 1200 . Czas pokaże. Napiszę jak rozwiązała się ta sprawa, jak już będziemy mieli nowe okno w odpowiednim wymiarze. Jednak rację miał Kochanowski pisząc, że Polak "i po szkodzie głupi" Jak można po raz kolejny robić ustalenia "na gębę"??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic2 10.10.2012 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Proszę mnie nie obrażać. Okno tak czy inaczej musimy wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 10.10.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Całą przyczynę nieporozumienia zwaliłaś głównie na brak umowy, przez co nie mogłaś wychwycić niekompetencji sprzedawcy. Ale próbę naprawienia sprawy też załatwiasz BEZ UMOWY. Czy to wstyd zapytac o umowe? Dla większosci z nas tu obecnych pisemna umowa to podstawa dzialalnosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 10.10.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Fin, czy nie widzisz że swoją - słuszną skądinąd wypowiedzi - obrażasz ?Od wieków poeci i pisarze opisują nasze przywary - dla części - zaletyPamiętasz Rozprawę miedzy Panem Wójtem i Plebanem? Kochanowskiego już bwojtek wspomniałZostawmy ludzi - są mądrzejsi od nas i... niereformowalniNiech dalej uczą się na błędach . . . jeśli potrafiąTo ich problem, nie nasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic2 01.12.2012 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 No i przygoda z wymianą okna już za mną. Okno zostało wymienione. Ta pomyłka kosztowała nas 400 zł, czyli umówiona połowa kosztów.Mam nadzieję, że kolejne etapy budowy nie przyniosą żadnych niemiłych niespodzianek. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts