kwiatton27 27.09.2012 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Witam serdecznie.Mam taki problem.Razem z sąsiadem chcemy zaopatrzyć się w wodę. Po konsultacjach z wodociągami okazało sie że nie ma mozliwości budowy przyłącza tylko należy rozbudować sieć. Gmina nie ma takich planów wiec jak juz to mamy sobie sami finansować. Sasiad blizej sieci wczesniej wystąpił o warunki rozbudowy sieci i otrzymał wytyczne. Później ja wystąpiłem i otrzymałem z notką że póki sąsiad nie zrobi ja nie mogę zacząć. I tak się zastanawiam czy nie mozemy razem wystąpić o pozwolenie na budowę sieci składając osobne dokumenty o warunkach rozbudowy wodociągu? Chcielibyśmy przy jednym rozkopaniu zrobić od razu cały odcinek który ma długosc około 100 m i do tego 2 przyłącza.Czy jest to zgodne z prawem by taka budowę wykonać jednocześnie?Prosze o pomoc i porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Briksdal 17.01.2013 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Proponuję byście wspólnie wystąpili o warunki techniczne rozbudowy wodociągu.Następnie warunki zabudowy/MPZP, projekt sieci i przyłączy, uzgodnienie, ZUD, ewentualna zgodna na umieszczenie sieci w pasie drogowym, pozwolenie na budowę, projekt organizacji ruchu na czas budowy, zgoda na zajęcie pasa drogowego.............. i.........można kopaćNic nie stoi na przeszkodzie byście oboje byli inwestorami równicześnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 05.04.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Witajcie! Czy gmina ma prawo odmowic przebiegu sieci w pasie drogowym (fragment dzialki, przeznaczonej na poszerzenie pasa drogowego w przyszlosci)? Odmowila dwukrotnie..., sugerujac, zeby instalacje pociagnac dzialka sasiadow. Jeden nie wyrazil zgody, istnieje prawdopodobienstwo, ze drugi tez sie nie zgodzi. Co wtedy?... Jak sie to ma do ustawy do dostepu do mediow? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Briksdal 17.04.2013 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Niestety ma prawo. W ten sposób "broni" swojego interesu. O ustawie o dostępie do mediów nie słyszałem. Będziesz musiał spróbować pociągnąć przyłącza z innej strony - nie wiem czy się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 22.04.2013 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Witaj Briksdal Dzieki za odpowiedz. Caly czas szukamy opcji. Alternatywa dla wody z wodociagow jest studnia, z gazem gorzej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts