Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przewidywalny koszt budowy domu i zmiana projektu domu

Recommended Posts

Witam chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość zmiana kondygnacji pomieszczeń dam link do projektu domu tutaj > http://www.extradom.pl/projekt-domu-zr2-WAE1113 i chciałem się zapytać, jaki jest przewidywalny koszt budowy tego domu na razie sam na swoi rozum przeliczyłem około 1milion 531tys zł nie chodzi mi o wzięcie od razu firmy i żeby zbudowali mi dom od a do z tylko chciałbym z tata i z braćmi sami zbudować tyle, co wiemy oczywiści hydrauliką i inne będę fachowcy i inne więcej skomplikowane sprawy wiedz czekam na propozycje.

• Odpowiedzi 77
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Zależy jaki ma być ostateczny podział funkcjonalny - ile pokoi, łazienek, bo to przekłada się na metry kwadratowe ścian, liczbę okien, drzwi wewnętrznych, ujęć wody, sanitariatów. W takim kształcie jak jest szacuję na jakieś 1,8-2 miliony złotych.

Nawet jak bym wygrał w lotto i tak bym chciał poznać koszty budowy ok dzięki za odpowiedzi teraz musze szukać kogoś żeby mi ten projekt zrobił tak jak chce a koszt budowy nie przeraza mnie tak bardzo, jeszcze chodzi mi, dlaczego nie mogę wykonać razem z rodzina parę prac przy budowie, chociaż początkowe prace?

jeszcze chodzi mi, dlaczego nie mogę wykonać razem z rodzina parę prac przy budowie, chociaż początkowe prace?

Możesz.

Raczej odpowiadającym chodzi o to,że jeżeli już na wstępie zadajesz takie pytania,to wiedza Twoja o budownictwie jest mierna i zachodzi obawa,że projekt realizowany gospodarczo Cię przerośnie :)

Jak masz budowlańców w rodzinie, to można próbować. Weź tylko poprawkę na to, że trochę innego kalibru zadaniem jest wykopanie 50 mb rowu pod fundamenty małego domku jednorodzinnego, a innego zrobienie wykopu pod piwnicę/przyziemie tego projektu. To jest po prostu kupa roboty i wiele kubików ziemi do przemieszczenia. No a potem fundamenty - popatrz na rzuty, ile to będzie ław, ile różnych fidrygałków pod słupy, kominy, jakie zbrojenia do zrobienia.

Jak by to miało wyglądać? Budowalibyście weekendami, czy cała rodzina przyszłaby na etat na Twoją budowę? Ktoś w rodzinie jest budowlańcem, geodetą, zbrojarzem, murarzem? Dobrze byłoby mieć do takiego budynku inżyniera.- praktyka. To jest po prostu dość trudny budynek i dużo roboczogodzin do włożenia.

Tak rodzina będzie zaangażowana w ten projekt, czyli będziemy tam obecni przez cały tydzień. A o wykształceniu mojej rodziny w budownictwie to tak mój tata tak jak już pisałem zbrojarz dziadek dekarz brat (2) murarz tynkarz a reszta niezwiązana z budowa tak samo jak ja myślę ze damy sobie rade, jeśli to będzie źle szło to wejdzie firma, ale mam nadziej ze, chociaż spróbujemy