NieJan 28.09.2012 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 A ja nadal uważam, że wątek toczy się wokół jakichś bzdur, podstaw, wiedzy dostępnej wszędzie i w dużych ilościach. O wiele ciekawsze byłoby zrozumienie jak dojść do takiej kwoty normalną pracą w kraju, gdzie zarabiając powyżej dwukrotności średniej krajowej marzenia o domu muszę kształtować w oparciu o śledzienie wątków na temat "dom do ok. 200 tys" i "dom do 300tys." uwzględniając przy tym zdolność kredytową... i w kraju w którym równowartość takiego domu musiałem wydać na malutką działkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 28.09.2012 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 O wiele ciekawsze byłoby zrozumienie jak dojść do takiej kwoty normalną pracą w kraju, gdzie zarabiając powyżej dwukrotności średniej krajowej Myślałam wcześniej że żartujesz,ale widzę że jednak nie Wątek jest o czym jest,a jeżeli chcesz wątek o zarabianiu-załóż go. Autor widocznie nie ma ochoty zwierzać się skąd ma pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NieJan 28.09.2012 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Pewnie, że żartuję. I nie chcę nikogo obrazić, więc nie napiszę wprost co myślę, ale zarówno forma jak i treśc zadawanych w tym wątku pytań sprawiają, że nie sprawia on wrażenia poważnego i nie wydaje się do czegokolwiek prowadzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 28.09.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Bowess dobrze i dzięki ze się staracie mi wytłumaczyć postaram wam się odwdzięczyć No coś ty. My tu społecznie. Miło będzie za jakiś czas zobaczyć zdjęcia z Twojej inwestycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurek1980 28.09.2012 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Domino250 kup projekt przedstaw go tutaj, a z przyjemnością wykonam dla Ciebie kosztorys od A do Z. Jednakże uważam iż jesteś dzieckiem z wielkiej płyty które chce się dowartościować wypisując tutaj jakieś bzdury kto normalny z takim portfelem pyta się innych o koszty budowy domu 800m2. I jakim dziwnym trafem twój tato jest zbrojarzem a dziadek dekarzem a i zapomniał bym twoi bracia są murarzami od razu załóżcie firmę budowlaną i może za 10 lat zarobisz na zwykły 150m2 domek. Tyle do tematu. Pozdrawiam. PS. Przepraszam za moją perfidność ale po prostu roznosi mnie kiedy ktoś leje wodę w tak perfidny sposób. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 28.09.2012 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Niepotrzebnie staracie się kreślić taki obraz psychologiczny autora . Może być całkiem zwyczajnie - skromne życie,nagły łut szczęścia-spadek,wygrana(kwota przeznaczona na budowę podana bez zaokrąglenia),chęć natychmiastowego spełnienia marzeń(co oczywiście nie musi być logiczne czy przemyślane). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domino250 28.09.2012 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Bowess mam nadzieje ze wszystko pójdzie dobrze jurek1980 ok oczywiście jak kupie projekt robiony prywatnie i będę miał nadzieje ze kosztorys już będę miał jak kupie go i stworze tak jak ja chce, jeśli znasz kogoś, kto ma jak ty to mówisz tyle pieniędzy i nie pyta się o przewidywany koszt budowy to przepraszam, ale jestem inny widzę ze już trochę zboczyliście z tematu prosił bym was o pisanie na temat a nie o pieniądzach ile ich jest i czy to dużo dla kogoś czy nie mnie to szczerze nie interesuje, kto co ma do powiedzenia czy jestem z dużej płyty czy ze wsi czy nawet z Nigerii . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domino250 28.09.2012 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Proszę was nie chce opinii kogoś o mnie nie napisałem tutaj o obraz psychologiczny i opinie, jaka osoba jestem i chce żebyście nie gdybali czy ukradłem czy wygrałem czy cos jeszcze innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 28.09.2012 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Amen Piszmy już na temat wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 28.09.2012 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 To ja na temat. Ponieważ wstępna koncepcja do projektu domu ma część przyziemną, piwniczną, to sama ta część może dać bardzo duży rozrzut kosztów. Przy warunkach sprzyjających (sucho, przepuszczalne podłoże) można koszt wykonania przyjąć jak dla każdej innej kondygnacji. Przy warunkach złych (mokro, glina, wysoki poziom wód gruntowych) kiedyś się mówiło, że jedna kondygnacja w dół kosztuje tyle co dwie w górę. Tak więc domino sprawdź działkę pod tym kątem. Wstępnie możesz sam, przy użyciu szpadla wykopać sobie parę dołków i popatrzeć, co tam masz. Możesz też zlecić profesjonalne badanie geotechniczne. Przy planach tak dużego przyziemia byłoby to bardzo wskazane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 28.09.2012 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Na forum czasem chęć pomagania jest zbyt silna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalisa 28.09.2012 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 domino zacznijmy od tego czy masz już działkę i jaki jest MPZP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domino250 28.09.2012 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Tak mam Działka o powierzchni 40ar, na której stoi dom i budynki gospodarcze. Przy budynkach grunt rolny klasy IV i V o powierzchni 1,95ha. Pozostały grunt o powierzchni 10,28 ha drodze Babiak - Górowo Iławeckie. W klasyfikacji gruntów znajdują się: grunty orne klasy IV i V - 6.78ha, łaki i pastwiska klasy IV, V i VI - 2.37ha oraz las - 0.71ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 28.09.2012 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 TO może byś najpierw zlecił badania geotechniczne gruntu, bo co nas obchodzi, czy na tym polu pójdzie pszenica, czy buraki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domino250 28.09.2012 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Fotohobby nie po prostu napisałem ile tego jest i co nie wiem, co dokładnie, kogo interesuje a badania będę robieni w środę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 28.09.2012 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Fotohobby nie po prostu napisałem ile tego jest i co nie wiem, co dokładnie, kogo interesuje a badania będę robieni w środę Słownik, słownik na miłość boską sobie kup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domino250 28.09.2012 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Gdzie są niby błędy? Nie wiem Ten temat schodzi na prawdę już i chce go zamknąć dam sobie rade sam. Pozdrawiam was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelelek 29.09.2012 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Domino najlepiej to 10 zestawów lego 5899 koszt jednego to ok 30 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts