woodek 28.09.2012 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Witam Mam w domu jedną ścianę (nośną) wybudowaną z cegły, która nie będzie tynkowana. Teraz ekipa przygotowuje strop. I chciałem się zapytać czy znacie jakieś sposoby na zabezpieczenie tej ściany przed betonem który będzie na 99% spływać w jakimś stopniu po tej ścianie? W tej chwili do tej ściany są przymocowane deski/szalunki stropu/belek/podciągów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 28.09.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Jeżeli dobrze uszczelnisz szalunek nic nie powinno spływać. Polecam folie lub ...... pianke pistoletową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMI1975 28.09.2012 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Może pokombinuj z folią strech - taką jak spożywcza, którą owija się garnki, można nią owinąc sama ścianę. W szalunek spóbuj włożyc po prostu folię budowlaną i przymocowac mechanicznie do szalunku oraz uszczelnić silikonem. U mnie to zdało egazmin w kilku miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 28.09.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Ja też mam taką ścianę - i wypłynęło bardzo niewiele betonu, a to co wypłynęło, jest o wiele łatwiejsze do usunięcia niż na gładkiej ścianie, bo utworzyły się takie sople między fugami cegły, więc wystarczy je lekko odkuć i już Nie wpadłam w porę na pomysł, żeby czymś uszczelnić szalunek, ale i tak nie jest źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts