oddi 28.09.2012 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 witammam problem, bo mój sąsiad przy mojej siatce stawia płot o wysokości 2m i za nim podnosi teren przez nasypanie ziemi. nie ma żadnego pozwolenia na budowę, a urząd gminy twierdzi że nie potrzebuje żadnych pozwoleń.w prawie budowlanym znalazłam przepisy, że nie można podnosić terenu jeżeli zmienią się warunki wodne. Jednak ani ja ani jak sądzę nikt nie jest w stanie stwierdzić czy takie warunki zostaną zmienione bez ekspertyz albo jakiegoś projektu odwodnienia terenuProszę o pomoc, może ktoś miał podobny problempozdrawiamkasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 02.10.2012 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Masz rację, nie może podnieść gruntu, jeśli np. spowodowałoby to spływanie deszczówki na Twoją działkę (zakładając, że wcześniej nie spływała). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 02.10.2012 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 oddiWITAJ, nim zapytasz, poszukaj odpowiedzi Poczytaj tutaj:podniesienie terenu - sprzeciw sąsiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts