jocer 28.09.2012 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Witam, pytanie ja w temacie, 2 tygodnie temu skończyłem kłaść tynki w środku cementowe, teraz wylałem posadzki. Chciałem ocieplić dom na wiosnę a przez zimę delikatnie dogrzewać i wykańczać w środku bez pośpiechu, ocieplenie dachu, nida na skosach i gipsować, ale mój jeden fachowiec twierdzi że trzeba położyć teraz styropian aby było można gipsem bawić się w środku bo inaczej jak przyjdzie mróz to gips na nidzie popenka.czy to prawda?co doradzacie?Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
namira 28.09.2012 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 fachowiec ma rację,jeżeli chcesz przez zimę wykańczać w środku dom powinien być ocieplony i oczywiście cały czas ogrzewany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jocer 29.09.2012 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 a to właśnie ta wilgoć nie powinna uciekać prze nieocieplone ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 29.09.2012 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Ściany ponoć odpowiadają za odprowadzenie tylko kilku procent wilgoci i nie ma to wielkiego znaczenia dla trybu pozbywania się wilgoci z domu.Wietrzenie-wentylacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 29.09.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Ściany ponoć odpowiadają za odprowadzenie tylko kilku procent wilgoci i nie ma to wielkiego znaczenia dla trybu pozbywania się wilgoci z domu. Wietrzenie-wentylacja. Fakt ok.3% max.Ale ,,świeży" budynek ma znacznie wyższą wilgotność ścian.Dlatego grzany a nie ocieplony szybciej ją utraci bo zimą i na wiosnę wilgoci w powietrzu zewnętrznym jest tyle co kot napłakał.Grzać i wentylować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 29.09.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 A u mnie dziś był kierownik na budowie i wcale nie protestował przeciwko nieocieplaniu przed zimą (wie, że chcemy sobie środek wykańczać powoli do wiosny). Tylko właśnie - musi być grzane i wietrzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 04.10.2012 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Witam, pytanie ja w temacie, 2 tygodnie temu skończyłem kłaść tynki w środku cementowe, teraz wylałem posadzki. Chciałem ocieplić dom na wiosnę a przez zimę delikatnie dogrzewać i wykańczać w środku bez pośpiechu, ocieplenie dachu, nida na skosach i gipsować, ale mój jeden fachowiec twierdzi że trzeba położyć teraz styropian aby było można gipsem bawić się w środku bo inaczej jak przyjdzie mróz to gips na nidzie popenka. czy to prawda? co doradzacie? Pozdrawiam Łukasz Jeśli pomieszczenie będzie dostatecznie ogrzewane, to nie ma potrzeby ocieplania domu w celu prowadzenia prac w jego wnętrzu. Pozostawienie nieocieplonego domu przez pewien okres czasu ma też istotną zaletę – pozwoli na odpowiednie wyschnięcie położonych tynków. Oczywiście ważne jest, aby prace wodne prowadzić w temperaturze dodatniej i należy pozwolić całkowicie wyschnąć wyrobom wodorozcieńczalnym w takich samych warunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts