Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Stodoła w mieście

Recommended Posts

Kilka słów o dachu...

po wnikliwej lekturze forum, idąc za radami Andrzeja i Mistrza Jana zdecydowałem się na pełne deskowanie, a jako krycie wstępne wykorzystać papę termozgrzewalną podkładową. A że zimą dach budowałem to musiałem użyć papy na osnowie poliestrowej z SBS. Był to wybór jedyny możliwy w temp. ok 0 stopni... papa miodzio, elastyczna a przy tym bardzo wytrzymała.

Co daje deskowanie i papa... no szczelność i całkiem przyzwoity dach... a dla samobudujących no komfort pracy z dachówką tak na spokojnie,

aha każde omsknięcie nogi z łaty nie powoduje dziury w wstępnym poszyciu dachu. Obróbki kominów można zrobić naprawdę szczelne.

Minusy, cena chociaż przy pracy własnej różnica jest niewielka.

Dom mam z nadbitką i zdecydowałem się skorpliny z krycia wstępnego skierować do rynny

poniżej rysunek poglądowy jak to wykonałem...

dach okap.jpg

i kilka zdjęć z realizacji a jutro opisówka

WP_20131213_010.jpgWP_20131212_012.jpgWP_20131213_010.jpgWP_20131212_003.jpg

dach okap.jpg

Edytowane przez jimminen

okien zawsze mało...

jedną ścianę mam ślepą a druga od drogi i tam korytarze...

jaabym miał stawiać taką stodółkę jak oni to bym sobie zafundował przeszklone okna w salonie... głupie rozwiązanie u nich to też takie, że okna z sypialni wychodzą prosto na ulicę.. więc będą musieli od razu zamontować rolety żeby móc się czuć swobodnie..dla mnie to bezsens lekki