jimminen 31.05.2014 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 (edytowane) Kilka słów o dachu... po wnikliwej lekturze forum, idąc za radami Andrzeja i Mistrza Jana zdecydowałem się na pełne deskowanie, a jako krycie wstępne wykorzystać papę termozgrzewalną podkładową. A że zimą dach budowałem to musiałem użyć papy na osnowie poliestrowej z SBS. Był to wybór jedyny możliwy w temp. ok 0 stopni... papa miodzio, elastyczna a przy tym bardzo wytrzymała. Co daje deskowanie i papa... no szczelność i całkiem przyzwoity dach... a dla samobudujących no komfort pracy z dachówką tak na spokojnie, aha każde omsknięcie nogi z łaty nie powoduje dziury w wstępnym poszyciu dachu. Obróbki kominów można zrobić naprawdę szczelne. Minusy, cena chociaż przy pracy własnej różnica jest niewielka. Dom mam z nadbitką i zdecydowałem się skorpliny z krycia wstępnego skierować do rynny poniżej rysunek poglądowy jak to wykonałem... i kilka zdjęć z realizacji a jutro opisówka Edytowane 31 Maja 2014 przez jimminen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrFryga 04.06.2014 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 okien zawsze mało... jedną ścianę mam ślepą a druga od drogi i tam korytarze... jaabym miał stawiać taką stodółkę jak oni to bym sobie zafundował przeszklone okna w salonie... głupie rozwiązanie u nich to też takie, że okna z sypialni wychodzą prosto na ulicę.. więc będą musieli od razu zamontować rolety żeby móc się czuć swobodnie..dla mnie to bezsens lekki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts