mrmeX 29.09.2012 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Jak w temacie. Dostałem wyceny z tego samego salonu, przy czym montaż psk wycenili o 200 zł więcej. Z czego to wynika? Wyceniane okno ma wymiary 1785x2190 (tak wiem, zbyt mała szerokość na psk- będzie szerzej!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 29.09.2012 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Może jakieś podparcie szyny jezdnej doliczyli (bo szyna powinna być podparta na całej długości)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrmeX 29.09.2012 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Może jakieś podparcie szyny jezdnej doliczyli (bo szyna powinna być podparta na całej długości)? Ja nie znam się ale masz na myśli poszerzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 29.09.2012 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Ja nie znam się ale masz na myśli poszerzenie? Samo poszerzenie nie podeprze szyny. Ale może być jednym z elementów podparcia. Tylko że poszerzenie (a właściwie profil bazowy) to jest dla mnie standard a nie opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrmeX 29.09.2012 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Dzięki za odpowiedź a co jeszcze jest potrzebne do podparcia tej szyny? Pytam bo mnie zaintrygowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 30.09.2012 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 A moze zwyczajnie uznali, że skoro przesuwka to droższy montaż. Bo to wersja, lux, bo sie nie da zdjąć jednego skrzydła, bo moze trzeba rozeszklic jak ktos montuje na dyble itp.. Ja za gabaryty i HS doliczam, szczególnie większe. To kwestie logistyczne, ryzyka itp. W końcu też HS ma ramę grubszą 2-3 razy od okna, wiec i chwilę dłużej trzeba przy nim postać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 30.09.2012 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Witam Ja bym się cieszył, że policzyli inaczej znaczyć to może, że znają się na montażu i wiedzą, że większy gabaryt to nie okno 1200x1500.A co doliczyli to zależy również od tego jak będziesz wykonywał wylewki itp Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surfi 01.10.2012 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Jak w temacie. Dostałem wyceny z tego samego salonu, przy czym montaż psk wycenili o 200 zł więcej. Z czego to wynika? A z czego to wynika, że nie potrafisz po prostu zapytać o to w "salonie" ? Mam takie dziwne przeczucie, że oni coś wiedzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 01.10.2012 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Mam takie dziwne przeczucie, że oni coś wiedzą... :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrmeX 01.10.2012 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Pytanie na forum zadałem w sobotę wieczorem, więc nie było możliwości kontaktu z salonem. Jako, że zima się zbliża myślałem, że przez weekend uda mi się podjąć decyzję w sprawie okien, żeby z montażem zdążyć przed zimą. Oczywiście zadzowniłem dzisiaj. Dowiedziałem się, że więcej kosztuje ponieważ montaż musi być bardziej precyzyjny. Przez co więcej czasu muszą poświęcić na montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 01.10.2012 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Pytanie na forum zadałem w sobotę wieczorem, więc nie było możliwości kontaktu z salonem. Jako, że zima się zbliża myślałem, że przez weekend uda mi się podjąć decyzję w sprawie okien, żeby z montażem zdążyć przed zimą. Oczywiście zadzowniłem dzisiaj. Dowiedziałem się, że więcej kosztuje ponieważ montaż musi być bardziej precyzyjny. Przez co więcej czasu muszą poświęcić na montaż. jeśli powiedzieli bardziej precyzyjny to ciekawe jak montują balkonowe:) nad wszystkimi oknami trzeba się skupić! bardziej problemy logistyczne lub coś w ten deseń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrmeX 02.10.2012 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 (edytowane) Witam, dziękuję wszystkim za porady. Mam jeszcze jedno pytanie do montażystów.Ile wyniesie koszt samych materiałów do montażu powiedzmy 100mb okien. Pytam o tradycyjny montaż czyli piana,kotwy, śruby,kliny. Załóżmy, że okna zostały prawidłowozwymiarowane względem otworów.Ściany z betonu komórkowego. Edytowane 2 Października 2012 przez mrmeX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 02.10.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 A Tobie ktoś liczy ile kosztuje wartość Twojej pracy? Co ma powiedzieć prawnik, lekarz itp ? Czemu nie liczą za usługę kosztów kartki papieru i długopisu? No dobrze - dam im 10 razy wiecej niz te koszty. To pytanie jest nie na miejscu, ale naprowadze Cie - babka w moim sklepie gdzie kupuję kołki mysli ze montuje niebosiężne ilości okien, bo lokalna (w praktyce duzo wieksza niz moja) firma kupuje mniej kolkow niz ja. Tajemnica jest tu w ilości uzytych łączników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrmeX 02.10.2012 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 (edytowane) Nie pytałem o cenę za montaż, tylko o materiały.... Same materiały beż żadnych dodatkowych kwot za dojazd, zusy itd... Sam świadczę usługi i wiem co się składa na ostateczną kwotę, żebym mógł na tym zarobić. Wiem i doskonale rozumiem, nie ma co się unosić Edytowane 2 Października 2012 przez mrmeX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 03.10.2012 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Witam Nie pytałem o cenę za montaż, tylko o materiały.... Same materiały beż żadnych dodatkowych kwot za dojazd, zusy itd... Sam świadczę usługi i wiem co się składa na ostateczną kwotę, żebym mógł na tym zarobić. Wiem i doskonale rozumiem, nie ma co się unosić no właśnie finlandia Ci napisał, że to zależy od montażysty, jeden wykorzysta materiałów np za 100 zł a drugi za 300 zł (ilościowo), dodatkowo cena materiałów jest również różna jeden pracuje na kołkach za 20 gr a drugi za 2 zł więc nie można podać kwoty "na materiały" Już widziałem takie montaże z tz "punktowym stosowaniem pianki" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrmeX 03.10.2012 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 to zapytam inaczej czy gdybym sam montował okna ok 100 mb to czy 400 zł wystarczyłoby mi na materiały dobrej jakości do montażu tych okien?Nie liczę oczywiście piwa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 03.10.2012 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 to zapytam inaczej czy gdybym sam montował okna ok 100 mb to czy 400 zł wystarczyłoby mi na materiały dobrej jakości do montażu tych okien? Nie liczę oczywiście piwa:) a montowałeś kiedyś okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrmeX 03.10.2012 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 nie montowałem i nie zamierzam montować ciekaw jestem kwoty za materiał i tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 03.10.2012 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Może niektórym wystarczy. Tak jak 19,99 na pyszne danie z przepisu wg Lidla (pamiętaj,że nie podają w reklamie, że policzyli tylko koszt paru kropel oliwy i trzech listków bazylii - gdzie musisz kupić ją całą, itp). Mi z takiej kwoty zabraknie na same kołki i kotwy nie mówiąc o piance. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 03.10.2012 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Witam nie montowałem i nie zamierzam montować ciekaw jestem kwoty za materiał i tyle... na jedno okno 1500x1500 - materiały - 16 kołków i 1 mała pianka wężykowa i odrobina zaprawy - koszt ok 20 zł lub komplet kotew JB-D (16 szt różnych) plus pianka plus folie okienne plus listwy obróbkowe - koszt ok 250 zł czy taka odpowiedz Cię satysfakcjonuje - nie wiem - ale tak właśnie jest Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts