namore 29.09.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Witam, na większość moich pytań bez problemu wystarczy http://www.google.pl Jednak nie wiem czemu nie mogę sobie poradzić ze znalezieniem projektanta z uprawnieniami który mógłby wykonać mi projekt przyłącza wodociągowego. Prośba o jakiś pomysł bo na razie mam tylko jedną ofertę: 1000 zł (ale wydaje mi się że można znaleźć taniej). Powiat pruszkowski. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 30.09.2012 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 A wymagają od ciebie projektu? U mnie w dzienniku budowy na mapkach z mediami, mój kierownik budowy narysował kolorowymi długopisami, którędy mają wchodzić rury do domu. Na tej podstawie hydraulicy zrobili podłączenie. Na koniec roboty przyjechał jeden kolo z komunalki sprawdzić przed zasypaniem, czy nie ma lewych podłączeń. Założył licznik i plomby. Bez żadnych protokołów. Do odbioru domu potrzebny jest protokół lub podpisana umowa z wodociągami. Ja mam umowę i to wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Godfrydus 15.10.2012 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Hej, Podeślij mi na prv. maila to zrobię skan listy osób, które robią projekty przyłączy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartekkolo 12.02.2013 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 A ja mam pytanie trochę w innym temacie. Chcąc doprowadzić wodę na działke muszę wykonać około 80 metrów rozbudowę sieci wodoc. która biegnie drogą prywatną. Na ten odcinek mam już prawomocne PnB i jak zima ustąpi przystępujemy do wykonania. Nie mam natomiast jeszcze projektu przyłącza od tego rozbudowanego odcinka do mojego domu, ponieważ na etapie PnB dla domu nie było jeszcze projektu rozbudowy sieci.Chciałbym już teraz zaprojektować przyłącze i uzgodnić jego przebieg w ZUDP aby można było na wiosnę ruszyć za jednym zamachem z rozbudową sieci i przyłączem. Niestety spotkałem się z opnią że projetk przyłącza i uzgodnienie w ZUDP można wykonywać dopiero jak sieć będzie już fizycznie rozbudowana- co mi się nie podoba bo przecież przebieg sieci już jest znany i się nie zmieni. Czy ktoś jest na tyle w tym temacie mocny aby wyrazić zdanie jak to wygląda (okolice Krakowa) rzeczywiście?Ps. A gdzie można się dowiedzieć czy projekt przyłącza jest konieczny czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 12.02.2013 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Witam, na większość moich pytań bez problemu wystarczy http://www.google.pl Jednak nie wiem czemu nie mogę sobie poradzić ze znalezieniem projektanta z uprawnieniami który mógłby wykonać mi projekt przyłącza wodociągowego. Prośba o jakiś pomysł bo na razie mam tylko jedną ofertę: 1000 zł (ale wydaje mi się że można znaleźć taniej). Powiat pruszkowski. Dzięki! Też szukałem i masz rację,że wydaje ci się że można znaleźć taniej. Ja poddałem się i zostałem przy tej kwocie, chociaż jak o tym g...nie myślę to szlag mnie trafia że za taki bzdet trzeba tyle płacić. Powinny to robić wodociągi, a człowiek powinien płacić za przyłącze ( podobnie jak w energetyce) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts