turalyon 30.09.2012 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 (edytowane) Witam. Komu się sprawdziła ta formuła powtarzana na forum? Bo różne są opinie na ten temat.Ja buduje 125m dom(całkowita 166) i na SSO bez mediów wydałem jakieś 150.000 zł. Wszystko robione przez firme, ja szukłame materiałów najlepszych jakościowo w dobrej cenie. Czyli niby na cały dom do wprowadzenia, bez mebli miało by wyjść jeszcze jakieś 180.000. Tylko jak tak się czyta te wpisy na forum to ludzie piszą że raczej za mniej niz 350.000 cieżko cos takiego zbudować. Edytowane 30 Września 2012 przez turalyon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 30.09.2012 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Sprawdza się,chociaż to jednak uśrednione.Natomiast jest coś jeszcze,a mianowicie zagospodarowanie terenu.Tu można polec,zależy w jakim stanie jest działka i czego od niej oczekujemy- może pójść i 100 tyś.Koszty założenia ogrodu,utwardzenia terenu czy jakiś wymyślnych ogrodzeń są wysokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukep3 30.09.2012 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 może to być 50 % a może być to 20% zależy jaki mamy budżet na wykończeniówkę i jakie wymagania....u mnie wyszło przy budynku porównywalnym jakoś tak : 160 SSZ , 240 reszta, 50 uzbrojenie, 50 urządzenie działki - dużo prac rodzinnym kolektywem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 01.10.2012 05:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Urządzenia ogrodu w tym nie licze -zresztą z nudów w weekendy ogród już prawie sam zrobiłem:). Ale dobrze było by się zmieśćić w tym rachunku z samym domem bez mebli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 01.10.2012 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Średnio bez szaleństw i bez pracy własnej przyjmuje się stan deweloperski 2 tyś metr.Wykończeniówka to naprawdę bardzo indywidualna sprawa i można ją rozłożyć na raty,dlatego podawane w tym zakresie liczby nie są dla nikogo wiarygodną informacją.Gdybyś pokazał projekt,łatwiej byłoby się odnieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 03.10.2012 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 u mnie tak było że mniej wiecej to 40%, jak bym nie szalał z dachem to by było jakies 35 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hary2006 09.10.2012 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 piszesz oczywiscie o powierzchni całkowitej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts