Robi25 30.09.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Witam. Proszę o poradę. Wylałem właśnie drugi strop - skosy. Niedługo wchodzi cieśla i dekarze. Jaką izolację teraz położyć pod dach. Myślałem aby pomiędzy krokwie dać wełnę 2 x 10cm na skosach, a na powierzchni płaskiej stropu styropian. Tylko tak się zastanawiam czy pomiędzy krokwie na skosach nie byłoby lepiej dać styropianu i siatki? Boję się, że wełna może złapać jakąś wilgoć i będzie problem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarKr86 30.09.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 WitajJa również miałem lane skosy i dałem 2 razy po 10 cm styropianu na skosy i na płaską część również, tyle że na skosach zaciągane było klejem a na płaskim zrobiona jest wylewka, gdyż będzie to stryszek i będzie używany. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raźny 01.10.2012 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 (edytowane) Czy na beton pod styropian daliście folię paroizolacyjną??? Powinno się dawać folię paroizolacyjną? Tak jakoś przy styropianie i WM mam wątpliwość Bo ile tej pary wodnej może się skroplić w betonie mając sprawną i użytkowaną WM? Mało? Bardzo mało? Ja kładę na żelbetowy skos stropu poddasza użytkowego. Styropian 30cm. klej z siatką. Wełna 12cm między krokwie (16cm wysokości krokwie). Będzie wentylacja mechaniczna. Edytowane 1 Października 2012 przez Raźny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarKr86 01.10.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Ja nie dawałem żadnej folii pod styropian na skosach,jedynie na płaskiej części dałem na styropianie czarna folie budowlaną, gdyż tam jest wylewka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Propin 02.10.2012 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Ja tam w domu nie dawałem tez żadnej folii. W sumie to zbędny wydatek jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts