Gość 03.06.2002 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2002 Przepraszam zawiedzionych ale chodzi o kwestie zgoła budowlane a nie erotyczne. Ściany działowe lekkie (GK i BK) są raczej marnym izolatorem akutycznym ? Mam taką ścianę i ostatnio pytanie jak w temacie zadali mi znajomi ? Trochę mnie zamurowało... Czym się to wygłusza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.06.2002 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2002 To znaczy żonę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.06.2002 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2002 A może raczej męża ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EM 03.06.2002 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2002 Dziwna niechęć do wypowiadania się pod nickiem... Niczym kochani niczym. Czy wyobrażacie sobie skuteczne wygłuszanie? Jaki poziom "hałasu" mamy zagłuszać? Czy jest jakiś standard? Jak już się ma taki "problem" to ... dzieci wysyła sie do kina albo do babci i do dzieła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiek 03.06.2002 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2002 A jak dzieci za małe na samodzielne kino a do babci chodzą za rzadko w stosunku do chęci i potrzeb to co?Lepiej chyba myśleć zawczasu przy wyborze ścian...To może jest to jeden z argumentów przeciw BK? Ja mam jeszcze wybór... Słyszałam, że korek jest dobrym izolatorem akustycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.06.2002 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2002 Proponuję ściany działowe Porotherm 44 + 12cm waty + 12 cm styropianu + 12 cm pustka powietrzna + beton komórkowy 42 cm, a z obydwu stron klinkier. Będzie można robić fikołki na całe gardło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek 03.06.2002 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2002 Na ściany działowe między sypialniami zastosowałem BK6cm + wełna mineralna 5cm+ BK6cm. Działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketiso 03.06.2002 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2002 obawiasz się dźwięków powietrznych(pokrzykiwania,och yeaa) czy dźwięków uderzeniowych(....). lekarstwo na oba rodzaje dźwięków to ściana typu sandwich.HEJ!Ps. fiu fiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.06.2002 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2002 Można jeszcze awaryjnie radzić sobie włączonym na full telewizorem lub innym samograjem. Zagłusza skutecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 04.06.2002 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2002 No nie wiem czy takie ryki samograja działają na zmysły????.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Griszka 04.06.2002 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2002 może lepiej położyć matę dzwięko-tłumiącą lub takie jak pokazują czasami kabiny bezechowe. tam dopiero można poszaleć ) - np. położyć strypian Termolaks (taki z "cyckami" do prowadzenia rur podłogówki) stroną wystającą na zewnątrz. Może się trochę brudzić (od kurzu oczywiście) ale tłumi dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 05.06.2002 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2002 to może być podniecające ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 05.06.2002 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2002 Można też wybudować akwarium w sypialni (takie jak mają w CIA) i do niego wstawić łóżko - nikt nie usłyszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomgor 05.06.2002 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2002 Może taniej jest dzieci uświadomić i dodać, że rodzice też mogą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abram 05.06.2002 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2002 Pamiętam kiedys na polu namiotowym, namiot przy namiocie, "ścianki działowe" minimalnej grubości, żadnego wytłumienia hałasu i wtedy ...hihihi - tylko miłe wspomnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts