pablomoc 01.10.2012 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Witam, mam mały problem. Muszę przymocować sedes stojący do posadzki w której idzie podłogówka. Jak to zrobić żeby było dobrze. Z wierceniem jest loteria. Co zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 01.10.2012 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 kamera termowizyjna, zrobić fotke podczas odpalenia podłogówki. Na betonie rozrysować siatkę. Tak wydaje się najdokładniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 01.10.2012 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 kamera termowizyjna ... będe szukał teraz kamery termowizyjnej... może jeszcze z NASA to skonsultować ? kamery nie ma, co wtedy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 01.10.2012 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 możesz robić dziurki na chybił trafił, zależy czy masz szczęście czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 01.10.2012 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 A nie słyszałeś że podczas każdego etapu kładzenia instalacji trzeba robić zdjęcia? A jeśli wiedziałeś że sedes będzie przykręcany to trzeba było ominąć to miejsce przy kładzeniu rurek podłogówki Teraz to jedynie krótkie śruby + solidne przyklejenie sedesu silikonem do podłogi. ... a! bym zapomniał i trzy zdrowaśki przed wierceniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 01.10.2012 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 prawdopodobnie załatwie to samym sylikonem, w sklepie kiedyś chciałem zobaczyć jakie podłączenie ma sedes na wystawce i za ch.... nie chciał się oderwać - a prawie sie nogami zaparłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAM 45 02.10.2012 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Ale jak się przy siedzeniu na sedesie za mocno naprężysz to może puścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 03.10.2012 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 A jak przyjdzie zatwardzenie, to silikon plus śruby będzie mało.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 03.10.2012 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 odpal podłogówkę, zwilż wodą podłogę. Jest szansa że przyuważy się moment szybszego wysychania podłogi nad rurkami ( zależy jak głęboko są rurki), a i temperatura wody musiałaby być raczej wysoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 03.10.2012 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 a jakby nawiercać pomału milimetr po milimetrze sprawdzać czy nie ma rurki ? nawiercić zerknąć i tak w kółko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 03.10.2012 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Można wiercić bez udaru. W wylewce, które są zazwyczaj z piasku idzie bez problemu, natomiast jak trafi na rurkę to będzie wyraźny opór. Kiedys robiłem test na kawałku PEX'a i wiertłem widiowym nie tak łatwo przewiercić tą rurkę. To wiertło jest zwyczajnie tępe, więc wiercąc delikatnie ciężko zrobić rurce krzywdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 21.10.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 nie udzielaj lepiej takich rad, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelelek 28.10.2012 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Nie wiem czy pytanie jeszcze aktualne ale u siebie profile przyklejalem fixem nie wiercilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkarchangel 30.10.2012 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Jeszcze innym rozwiązaniem jest wylanie małego cokołu i na nim posadowienie sedesu. U znajomych był podobny problem i tam ten pomysł zdał idealnie egzamin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KK2012 31.10.2012 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Cokół nie będzie wyglądał zbyt estetycznie, nie może być również zbyt wysoki, żeby nie trzeba było na kibel po drabinie wchodzić. Jest to jednak bezpieczniejsze aniżeli wiercenie pomiędzy podłogówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 31.10.2012 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Cokół nie będzie wyglądał zbyt estetycznie, nie może być również zbyt wysoki, żeby nie trzeba było na kibel po drabinie wchodzić. Jest to jednak bezpieczniejsze aniżeli wiercenie pomiędzy podłogówką. To może zamiast wiadra i wynoszenia na zewnątrz dać muszlę WC i podłączyć się do kanalizacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 03.11.2012 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 Witam, mam mały problem. Muszę przymocować sedes stojący do posadzki w której idzie podłogówka. Jak to zrobić żeby było dobrze. Z wierceniem jest loteria. Co zrobić ? Przyklej sedes do płytek silikonem sanitarnym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K160 03.11.2012 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 Miałem u siebie identyczną sytuację. Sam robiłem podłogówkę, miałem zdjęcia, a mimo to musiałem wiercić na czuja. Otwór wyszedł mi tak, że wiertło drasnęło rurkę. Wierciłem super delikatnie i powoli, zaglądałem do otworu, cudowałem jak chory i nic to nie pomogło. Cud polegał na tym, że poskrobałem rurkę, a jej nie przedziurawiłem, to by była masakra. Odradzam wiercenie na czuja. Dobry pomysł z wodą, albo śniegiem i obserwacją gdzie się topi, ale mało precyzyjny. Przyklejenie może nie dać oczekiwanej wytrzymałości, ale to zdecydowanie najbezpieczniejsze rozwiązanie. Odtłuść i odpyl podłogę i muszlę. Muszlę oklej wkoło taśmą malarską, żeby jej nie pobrudzić, nałóż umiarkowaną ilość dobrej jakości sylikonu, albo kleju w kartuszu i osadź ceramikę na miejscu. Jak będzie źle , będziesz szukał innych rozwiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyton79 04.11.2012 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Przyklej na klej do szyb samochodowych dobrej firmy np wurth i na 100% będzie trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K160 04.11.2012 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Przyklej na klej do szyb samochodowych dobrej firmy np wurth i na 100% będzie trzymać. To jest bardzo dobry pomysł. Prędzej oderwiesz płytkę od jastrychu niż muszlę. Uważaj tylko,żeby nie wymazać tym klejem rąk, ani przyklejanych przedmiotów, bo usunięcie go jest dosyć trudne i mało przyjemne. Podjedź do najbliższego serwisu blacharskiego, albo wymieniającego szyby tam go dostaniesz bez problemu, a może Ci użyczą jakąś resztkę z tubki, bo przecież potrzebujesz niewielkiej ilości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts