Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A&P i nasza dziura w ziemi

Turlututu

Recommended Posts

Kombinuje dalej co z kuchnia, a dokladniej nieszczesna sciana nad blatem. Z mojim eksplozyjnym szczesciem gotowania pomidorowej stwierdzilam, ze nie doczyszcze sie fug w mozaice. A ze nie mam zamiaru zycia na tym spedzic, to co? To moze jednak szklo? No i wymyslilam, zeby dac biale. O tak:

4.jpg

No i tu do akcji wkracza osobnik w postaci meza. Albo sie rozwinal kuchennie, albo postanowil sie zrehabilitowac za akcje w sypialni i stwierdzl, ze on chce na szybie nasze zdjecie slubne. Efekt w sumie ciekawy (a juz na pewwno to, ze co sie nachlapie, to akurat za moj biust :wiggle: - tu maz powiedzial, ze bedzie szczegolnie sumiennie zmywac :D) i wydaje mi sie orginalne i osobiste. Jeszcze tylko muze sie rozeznac, jak sie to mocuje na sciane i kto nam to zrobi. Maz wpatrzony jak w obrazek ;)

kuchnia%25201.jpg

Na tym nie skonczyly sie wyskoki wnetrzarskie meza i w ramach porywu "zrobmy sobie komiks" zamowil:

http://www.hu2.com/store/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/m/i/mickey_house_pack_sticker.jpeg

Zrodlo

Poki co slubny obiecuje mi, ze naklei tylko dziure ze stolikiem i pantonami, ale jak sie jedzcze bardziej wnetrzarsko rozwnie, to kto wie :rolleyes: :D

• Odpowiedzi 170
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

NO bajera!:) Zdjęcie za szybą... Fajne! Aż dziw bierze, że mu się tak odmieniło...

Ale i tak sądzę, że zmywanie drugu z szarych fug nie jest takie problematyczne:P

A tak zapytam - gdzie chcecie te dziurki naklejać?

W planach jest, ze nakleimy tylko poki co jedna (ten stoliczek z pantonami) gdzies kolo stolu. W sumie to nawet mi sie nawet podoba, ze u nas pantony i mysia tez bedzie miec :D

Anka fajna, oryginalna alternatywa....ja bym tez dala cos koniecznie w szarym kolorze, takze ta biala szyba nie bardzo....mozaika byla tez swietnym pomyslem. A "dziury" w scianie niesamowite. :lol2:

Oj tak... o dziury w scianach sa...coz.... niesamowite :lol2:

Wersja ze zdjęciem – świetny pomysł - i lepiej pasuje do koloru ścian. :)

Mysie dziurki – bomba. :D Może zagoszczą u Młodszego Inwestora?

Moze kiedys mysie zagaszcza tez i u najmlodszego inwestora. Ale ten jest poki co...dopiero w planach :lol2:

No i chyba dalam sie mezowi przekonac do naszej ego-wall w kuchni. W koncu troche samouwielbienia nikomu nie zaszkodzi... A co jak co, ale zdjecia slubne uwazam ze mamy swietne ;)

Dostalam dzis wycene tej szyby i jest zaakceptowania wiec wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazuja, ze ja wezmiemy.

W mieszkaniu powoli sie dzieje, skonczyli podlogowke (w koncu!) i maja ukladac w tym tygodniu jastrych (czytaj mial byc juz wczoraj).

P1010050.JPG

P1010089.JPG

P1010093.JPG

Pozatym kupujemy troche pierdolek do mieszkania. Wzbogacilismy sie w koncu o sztucce. Wybralismy sie tez do pewnego szwedzkiego marketu na I.. by kupic kinkiet nad lustro, bo zniknal ze strony www. Ale sie okazalo ze go wycofali, bo mial jakas wade fabryczna i ni ma i nie bedzie.

No i od tygodnia mysle (bo ja taki mysliwy jestem) nad mega donioslym zakupem dwoch (tak czytaj 2!) sztuk poscieli :D No i jak to ja zdecydowac sie nie moge (od kopa potrzebuje). I taka refleksja mnie naszla, ze nie wiem jakim cudem to mieszkanie kupilismy. Bo to spontan byl. Niby czegos tam szukalismy albo do kupienia (mialo byc male, tanie, jakies stare budownictwo i tylko przejsciowe) albo na wynajem. Nawet cale 3 mieszkania odwiedzilismy. Az tu pewnego pieknego dnia w poludnie przez przypadek P. znalazl oferte dewelopera, dwie godziny pozniej bylismy u niego na rozmowie, a dwie i po godziny pozniej podpisywalismy umowe rezerwacji. Totalny spontan, nawet nie wiedzielismy, jaka zdolnosc kredytowa (jesli wogole jakas) mamy. Ot najlepsza decyzja podjeta w 4h :wiggle:

Aniu u mnie spontaniczna decyzja rzadko sie pojawia:rolleyes:wszystko musze przemyslec a czasami trwa to wiecznosc(zreszta ta ceche poznalyscie na moim watku ;)) Wcale nie jest mi z tym dobrze, bo wiem, ze czasem taki spontan jest wrecz konieczny(zeby nie zwariowac)!

No i super, ze macie juz podlogowke.:)

Aniu u mnie spontaniczna decyzja rzadko sie pojawia:rolleyes:wszystko musze przemyslec a czasami trwa to wiecznosc(zreszta ta ceche poznalyscie na moim watku ;)) Wcale nie jest mi z tym dobrze, bo wiem, ze czasem taki spontan jest wrecz konieczny(zeby nie zwariowac)!

No i super, ze macie juz podlogowke.:)

To byla pierwsza i jedyna spontaniczna decyzja w moim zyciu. I chyba na tym limit sie wyczerpal. Teraz to juz nawet coli nie kupuje spontanicznie. Ale od czego mam meza.... Wyrabia norme za nasza dwojka :wiggle:

Ostatnio kupil sobie soundbara spontanicznie i bez konsultacji ze mna, a jakie mial pozniej oczka przepraszajace - normalnie jak kot ze Shreka. A ja go lubie dreczyc......:lol2: Wasi mezczyzni to tez tacy gadzeciarze?

A teraz bedzie dlugo i zbiorczo, bo musze to sobie uporzadkowac

W mieszkaniu poki co ulozyli jastrych, wiec czekamy. Poznalam po raz pierwszy osobicie naszego kierownika budowy (wczesniej tylko P. mial z nim kontakt). No i okazalo sie, ze jak pare lat temu robilam praktyke studencka, to ten typek mi przez pol roku codziennie zycie "uprzyjemnial". :mad: No nic... moge powiedziec ze sie wiele nauczylam wtedy, jak nie dac sobie d... kopac. A teraz jaki mily, jak jestesmy jego klientami.... :eek:

Powoli wybieramy i inne pierdolki, bo w grudniu czekaja nas wieksze zakupy. Chcemy kupic:

- farby i rzeczy do malowania,

- rzeczy do przerobki elektryki,

- podpisujemy ostatecznie umowe na meble kuchenne i szafy na wymiar i placimy zaliczke,

- zamowic sprzety do kuchni

- chcemy zamowic komplet wypoczynkowy,

- krzesla

-meble do sypialni,

- lampy do lazienki

Przerabiam wlasnie wszystkie wizualki. Generalnie w mieszakniu bedzie kolorystyka szaro-biala-czarno z kolorem niebieskim w dodatkach.

Poki co przerobilam lazienke. Albo to juz moje zniechcecenie, ale wydaje mi sie, ze jest o niebo lepiej niz poprzednie projekty. Albo cuduje, bo taka opca tez jest nie do wykluczenia :D

lazienka_blue.jpg

No i pojawil sie problem z lampami. Mam takie, co mi sie szalenie podobaja, ale sa tylko IP20. Z kolei ciezko mi cos znalezc co ma co najmniej IP44 i przyzwoity wyglad (nie wpominajac juz o cenie). Tato i P. mnie przekonuja, ze na upartego dadza tylko termokoszulki na polaczenia, ale ja sie pradu boje.

A podobaja mi sie te oto w bieli:

http://magiaswiatel.pl/images/detailed/2/plafon_cleoni_nekla_40_bialy_1152p1ba.jpg

Zrodlo

http://www.strefalamp.pl/images/cleoni/noble-kinkiet.jpg

Zrodlo

Z rzeczy do ogarniecia zostalo:

-wybor stoliczka szklanego do kuchni

- wybor lawy do dlugiego pokoju

- wybor czegos pod tv do pokoju dziennego

I wlasciwie, jak sie deweloper pospieszy, to my mozemy sie wprowadzac. No my jestesmy gotowi, wiec na co on czeka :razz:

A i w minizakupach dzis w TK max nabylismy dorga kupna za szalone 3€:

http://ecx.images-amazon.com/images/I/31ZEIRxKKML._SL500_.jpg

Zrodlo

http://ecx.images-amazon.com/images/I/51Aa4rMrHFL._AA1500_.jpg

Zrodlo

Edytowane przez Turlututu

Turlututu oj moj M tez lubi takie "drobiazgi":lol2:

Niezle wyszlo z tym kierownikiem budowy, swiat jest naprawde malenki ;) Dobrze, ze przynajmniej mily jest ;)

Widze, ze konkretne zakupy w planie....my chyba niektore zakupy przeniesiemy na pozniej, bo finansowo bedzie krucho:rolleyes:

Co do lazienki, to skoro planujecie dodatki w niebieskim kolorze, fajnie tez wrzucic ten kolor do lazienki, bedzie spojnosc, ale musze stwierdzic, ze ta oliwkowa zielen tez ladnie wyglada :)

Lampy sa swietne, bardzo mi sie podobaja!!!!!!! A zakupy w TK maxx bomba i to po takiej cenie:jawdrop:

Turlututu

Niezle wyszlo z tym kierownikiem budowy, swiat jest naprawde malenki ;) Dobrze, ze przynajmniej mily jest ;)

No teraz to on musi byc mily. Ale ja nie musze.... :lol2:

Turlututu

Widze, ze konkretne zakupy w planie....my chyba niektore zakupy przeniesiemy na pozniej, bo finansowo bedzie krucho:rolleyes:

No my musimy kupic wszystko na raz. Nasze obecne mieszkanie (czyt. nore) wynajal jeszcze maz, jak tu sam byl i mialo byc tylko na pol roku, zanim ja nie dolacze. A zostalo juz ponad 3 lata. No i nie mamy w nim nic, zadnych pych prawie mebli, sprzetow, lamp. Ot taka totalna prowizorka. A pozniej sie juz nic niekupowalo, bo to tylko "przejsciowo". Nic prawie nie bedze do zabrania. Ale dzieki temu mieszkanie urzadzamy od zera i nie musze nic dopasowywac.

Oj zamieszalam. Wiec po koleji W Niemczech robilam w 2009r praktyke studencka, pozniej bylam tu semestr w 2011 na studiach w ramach programu Erasmus. Pozniej wrocilam PL na obrone i po obronie tu przejechalam i prace zaczelam. A z tymi studiami, co pisalam miesiac temu, to chcialam tu robic doktorat, ale warunki byly nie do przyjecia... :/

A P. zwerbowali jeszcze na studiach w PL i jakos tak tu zostal.

25 i 10 lat :jawdrop: WOW! Pewnie jestescie tu juz zupelnie zadomowienie i czujecie sie u siebie? Od poczatku mieszkacie w Herne, czy "Zwiedzaliscie" DE?

Mnie jeszcze ten kraj i mentalnosc ludzi zaskakuje dosc czesto :)

Edytowane przez Turlututu