Turlututu 24.12.2012 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2012 Dziekuje piekn ie za zyczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 02.01.2013 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 http://img818.imageshack.us/img818/1619/zwischenablage03mk.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Turlututu 05.01.2013 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Dziekuje Alu zazyczenia Oby ten nowy rok nam wszystkim przyniosl spelnienie marzen i planow. A jak to mowia - nowy rok, nowy projekt Wiec zabralam sie za delikatne zmiany projektow wystroju wnetrz (znowu ) Mebli nie zmieniamy, bo juz wybrane, zagluje tylko kolorami i wystrojem. Moj maz osobisty skapitulowal i stwierdzil, ze juz nie bedzie dma mnie widownia (no troche doslowniej to ujal ), wiec tu sobie wlasna trybuna urzadze. A co!? W koncu internet cierpliwy jest. Na poczatek lazienka (zadalam juz to pytanie w temacie o projektach lazienek, a tu skopiuje) Tu potrzebuje porady. W zasadzie lazienke dostajemy od dewelopera i nie mamy tu na nic wplywu, ale postanowilismy ja we wlasnym zakresie lekko poprawic (juz po odbiorze mieszkania). Wyplytkujemy kawalek sciany kolo prysznica i kolo wc. Umywalka tez od dewelopera, dodamy do niej tylko szafke ze sklepu na i... Pytanie brzmi - z mozaika czy bez? (bo sie najzwyczajniej w swiecie nie umiemy zdecydowac, co lepiej wyglada). Roznica subtelna, a jednak... To daje deweloper: http://images49.fotosik.pl/1637/8f6c6e752f2e5172med.jpg A tak chcem zmienic: 1) bez mozaiki 2) z mozaika I wybrane mozaiki: http://www.mosafil.de/shop/media/images/popup/I6341_I2055_40gv-glas-mosaik-metall-silber-uni_04_1.jpg Zrodlo http://i.ebayimg.com/00/s/MTYwMFgxNjAw/$%28KGrHqN,!iME+QnilTbZBP0NY!,tD!~~60_3.JPG Zrodlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 05.01.2013 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Aniu wydaje mi sie, ze bez mozaiki bedzie ladniej...ale to tylko takie moje , skromne zdanie Choc mozaika sama w sobie jest sliczna. Juz w domku? tzn. w DE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Turlututu 07.01.2013 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Dzieki Alu, po glebszym przemysleniu masz zdecydowana racje. Mozaika weg My juz w DE. Czas w PL szybko minal, choc nie ukrywam, ze nas juz bardzo ciagnelo z powrotem. Jednak sie czlowiek przyzwyczail do bycia na swoim Dzis bylam na budowie. Ja to jednak zla kobieta jestem Jeszcze nie zdazylam wejsc na teren budowy, a juz zjechalam kierownika od gory do dolu. Bo rozladowywali dostrawe i zatarasowali ruch na amen. I zamaist wyslac kogos, by tego pilnowal, to zrobil sie korek na jednej ulicy 3 ciezarowki, na drugiej 2 LKW, 2 dostawcze i z 3 osobowki (ktore zatarosowaly juz rondo), na trzeciej ulicy zaz duzy dostawczy i cofajaca tylem smieciarka. W koncu wyszlam z auta i pogonilam jakiegos chlopaka z budowy, by tym sterowal, okreslil kto ma gdze cofac, bo tak bysmy dalej tam stali. Wszyscy zablokowali wszystkich. Kierownik tak sie z mojego obiazdu ucieszyl, ze jak mu pozniej chcialam zadac pytania, to sie schowal i musialam go dlugo szukac No nic, ale wkurzona bylam... kobieta ma prawo Musze w nowym roku wyluzowac Wypytalam go o wszystko i wedlug niego chca ruszyc z odbiorami w polowie lutego - poczatek marca. Ogrodki tez chca miec wtedy skonczone (poza niektorymi roslinami rzecz jasna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Turlututu 07.01.2013 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 (edytowane) W ramach tego, ze moja moc decyzyjna spadla na poziom znacznie ponizej zera, potrzebuje zas podpowiedzi Szybka pilka: szyba nad blatem z naszym zdjeciem czy czarna (ze zdjeciem boje sie, ze bedzie zbyt pstrokato, z czarnym - ze za ciemno i sie nie dosprzatam?) normalnie zas kolejny nie do pokonania dylemat mam I jeszcze jedno podanie - jak sie uszczelania blat miedzy kolo szkla? Nie podobaja mi sie zbytnio listwy przyblatowe, ktore widzialam, a nie wiem, czy sam sylikon da rade Edytowane 18 Lutego 2013 przez Turlututu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 09.01.2013 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Aniu jak dla mnie zdjecie " w szkle" jest naprawde orginalnym pomyslem, ale ja bym jedkam zrobila czarna szybe. Na sciane z szafkami gornymi uzylabym jasniejszego, szarego koloru. Cos takiego: http://img11.imageshack.us/img11/2207/kuchniaani.jpg Tutaj przyklad z czarna szyba. http://img707.imageshack.us/img707/2176/2312t.jpg W kwestii uszczelniania blatu niestety nie pomoge:( u nas zawsze byly listwy, choc dla mnie one tez sa zbyteczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Turlututu 09.01.2013 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Dzieki Alu, bedziemy musieli sprawe z szyba jeszcze przemyslec. Ja to jestem taka, ze najchetniej mialabym i zdjecie i czarne Jedno co wiem, to farby na scianie zdecydowanie nie zmienie, bo marzy mi sie taka ciemna antracytowa. Poki co okazalo sie jednak, ze mojej wymarzonej dziury (kapliczki) w pokoju kolo telewizora nie da sie wywalic. Bu Juz mi sie to wszystko ulozylo, jak nie bedzie szafki pod TV, a tu masz babo placek - szafka musi byc. Nic mi sie nie podoba. Rozsadek mowi, by wybrac do kompletu ze stolem. Tylo raz, ze mi sie nie podoba, a 2 ta cena (jak za cos co mi sie nie podba ) I pytanie z innej beczki. Nigdy nie mialam kosza na brudna bielizne i nie wiem czy o takich wymiarach: szer 24, dl 52, wys 54 cm jest ok, czy zbyt maly? (Bosz, nigdy bym siebie nie podejrzewala o tak glebokie problem Co to urzadzanie mieszkania z czlowiekiem robi ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Turlututu 10.01.2013 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Idac za haslem "kazd d--pek ma swoj lupel" bede dzis usilnie namawiac szanownego wspolmalzonka do popelnienia zbrodni przeciw dobremu smakowi i wywazonemu gustowi. Otoz wymyslilam sobie lupek zamiast ciemnej sciany w pokoju dziennym. Ot co zbyt duzo czasu ze mna robi. Ale co tam - JA ChCEM!! Wrazenie ze ide w kicz, przesade i pstrokacizne graniczy juz niemal z pewnoscia. Ale raz sie zyje a potem tylko straszy Przy okazji znalazlam szafka rtv do kompletu ze stolem duzo taniej, a w sobote maja miec tam jeszcze wyprzedaz 50% Skoro mi sie nie podoba, to niech mnie przynajmniej nie rujnuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Turlututu 21.01.2013 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Walcze z plytkami. Zawrotna ilosc 11 m2 proboje z wielkimi bojami sciagnac z jakiegos mini sklepiku spod Stuttgartu, bo tylko tam mi je chca zamowic. Obdzwonilam dzis chbya ze 100 hurtowni i sie wszedzie na mnie wypieli. Jesli ktos tu zaglada i ma jakis pomysl, skad je wytrrzasnac, to prosze o informacje. Villeroy&Boch Kolekcja: Johannesburg Kolor: szary / grau Format: 0,3X0,6 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 22.01.2013 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Aniu probowalas w tym sklepie? http://www.linnenbecker.de/ My wszystkie plytki zamawialismy za posrednictwem tego sklepu. Maja filie w roznych miastach. W necie znalazlam jeszcze taka stronke.http://www.haeckergmbh.de/angebote/villeroyboch.html zycze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Turlututu 22.01.2013 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Dziekuje Alu. Do tych ostatnich wlasnie dzwonilam wczoraj i czekam od wczoraj na wycene. Ale marudza na wysylke Stuttgart (bo oni sa pod samym stuttgartem) - Kolonia A w miedzy czasie dodzwonilam sie do producenta, ktory mi powiedzial ze plytki przeszly metamorfoze w trakcie produkcji i nowe i stare wygladaja inaczej. A ja nie wiem jakie mam Ja zwariuje. No ale nic - jeszcze 57 i ostateczny odbior! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Turlututu 24.01.2013 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 55 dni do odbioru, a tu opoznienia na budowie W zeszlym tygodniu mialo byc szpachlowane, malowane i powieszone sanitariaty, a w tym miala byc polozona posadzka. Szpachli jak nie ma, tak nie ma (co wiecej jakies kurde bruzdy na scianach sie pojawily , jakby je specjalnie robili), malarz byl wczoraj w lazience, a posadzka lezy - tylko w kartonach. Noi i czemu przed ostatnim gladzeniem wisza juz gniazdka? Sanitariaty tez wisza - ale pietro wyzej. Co wiecej wczoraj sie wczytalam w umowe kupna sprzedazy i znalazlam pare rzeczy, ktore sie nie zgadza. Oj to nie bedzie lekki odbior.. Dobrze, ze pierwszy "przedodbior" mamy juz w lutym. Pieknie sobie leza podlogi, prawda? Grrr Impresje z garazu No i badz tu madry - co ta za bruzda? I czemu jej wczesniej nie bylo? Prosba: jesli komus to nie przeszkadza, to niech trzyma za mnie jutro kciuki, bo mam 2 rozmowy, na ktorych mi bardzo zalezy. Nie powiem, lekkiego stresa mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 24.01.2013 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Aniu po pierwsze trzymam mocno kciukasy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ciekawa jestem co to za rysa, jakas taka dla mnie za rowna, bo na pekniecie to nie wyglada....Mam nadzieje, ze zabiora sie za robote bo czas szybko ucieka, my tez ten temat przerabialismy, ale odkad sa robotnicy z PL to ja nie nadazam za nimi. Garaz super!Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 25.01.2013 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Aniu i jak poszlo???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Turlututu 25.01.2013 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Pierwsza rozmowa juz za mna. Mysle ze poszlo ok, zabaczymy czy cos dla mnie znajda. To firma, ktora "wynajmuje" inzynierow do innych firm. Druga rozmowa mam dopiero pod wieczor. Tez jestem ciekawa, co to bedzie, bo napisali mi, ze moge sie spodziewac rozmowy po angielsku. A rysa na scianie, to wyglada jak specjalnie zrobiona bruzda. Plytka, ale bruzda. W kilku miejscach sa takie. Tylko po co? Tez nie nadarzam I takie cudo sobie dzis do kuchni sprawilam. Mala rzecz, a cieszy http://kela.scene7.com/is/image/Kela/16945a?$kelaDetail$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 28.01.2013 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Anka jak po drugiej rozmowie? Czy to byla rozmowa o prace? Ladny "gadzet" zakupilas do kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Turlututu 29.01.2013 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Anka jak po drugiej rozmowie? Czy to byla rozmowa o prace? Tak Alu, to byly rozmowy o prace. Pierwsza mysle ze poszla ok, co do drugiej to mam mieszane uczucia (o firmie). Zobaczymy co z tego wyjdzie. Jakis czas temu postanowilam zmienic branze, tylko stara mnie nie chce wypuscic, a nowa mnie nie chce W mieszkaniu powoli sie dzieje. Pojade tam w poniedzialek i mam nadzieje, ze podlogi juz beda. Dopinamy ostatnie zakupy i wybory. Ostatnia prosta Po wizycie na living kitchen i imm w Koloni maz moj wyrazil swoje zdanie w sprawie sprzetu kuchennego. Otoz zazyczyl sobie gorenje z modulem homeChef, bo mu sie spodobala obsluga: pieczen-2kg-piecz (oczywiscie stwierdzil ze 2 kg miesa, to bedzie pierwsza opca, jaka przetestuje ). I jeszcze obrazki takie ladne Stwierdzil, ze to jest piekarnik na jego poziomie rozwoju kulinarnego, ale jak pieczen nie bedzie wygladala jak na obrazku, to bedzie reklamowal sprzet Zakupilismy w tym tygodniu lupek na sciane (a co! - niech P. ma tez swoje puzzle) i zamowilismy lodowke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 01.02.2013 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Aneczko mam nadzieje, ze "sprawy zawodowe" pojda po Twojej mysli Jupi moze bedziemy sie wprowadzac w tym samym czasie? Przeraza mnie perspektywa samej przepprowadzki:sick: Wy pewnie nie macie duzo zabierania na nowe mieszkanko. My zabieramy kuchnie, pokoj dzieciecy, i pewnie inne meble, ktore beda na jakis czas dopoki nie wymienimy na nowe. Ulala...Twoj maz gotuje? ale masz szczescie moj to tylko potrafi ziemniaki ugotowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Turlututu 07.02.2013 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 (edytowane) Kölle Alaaf!! No i nastala w Koloni piata pora roku - KARNAWAL! Kolonijczycy raz do roku daja sie poniesc i pokazuja, jakie to luzaki sa. :cool:Na ulicach i w pracy dzis wszyscy przebrani - maz w kolejce w kantynie stal za kiblem i szczotka klozetowa! Na ulicy pelno krow, aniolow na wrotkach, kosmitow itp. A to dopiero poczatek! Niestety dzis nie udalo mi sie zadnemu facetowi uciac krawata - pozdejmowali bestie! Nawet piosenki karnawalowe w tym roku toleruje i wprawiaja mnie w dobry nastroj. Do posmiana sie linkuje: My idziemy napewno w sobote na Karnevalsumzug jeszcze w Leverkusen, a moze sie na Rosenmontag do Koloni wybierzemy. W sumie przebrania mamy. Tylko sie tlumow boje, bo w zeszlym roku bylo ponad miliony przyjezdnych Dzis jest dobry dzien. Zadzwonila do mnie firma, do ktorej bardzo chce sie dostac i zaprosila na rozmowe we wtorek Zlozylam tam podanie juz dawno i sie pogodzilam, ze odpadlam. Tym bardziej ze szczerze napisalam im, ze o tym, co robia mam male pojecie, ale bardzo chce sie uczyc. Udalo sie nam tez skoczyc na budowe i poogladac z zewnatrz (w srodku zamkniete i nikt nie pracuje - karnawal ). Mamy juz podlogi: Z przodu budynku nawoza juz ziemie. I widac, ze ogrodek z przodu budynku wcale taki mini nie bedzie (Spodziewalam sie po planach ze bedzie max na 2 m od budynku) No i na koniec zamowiony zostal dzis komplet wypoczynkowy. I za 13 dni pierwszy odbior No to Alaaf!! http://www.epochtimes.de/thumb/topstory/Karneval_Rosenmontag_Rosenmontagszug_Jecken_Narren_Karnevalisten_Koeln_getty_1_139410309.jpg Edytowane 8 Lutego 2013 przez Turlututu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts