Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A&P i nasza dziura w ziemi

Turlututu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 170
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Turlututu przychodzę z rewizyta i Witam sie u Ciebie. To wy na obczyźnie gniazdko wijecie czy dobrze doczytałam Kolonia. Mój M. już osmy rok pracuje w Niemczech i usilnie namawiał mnie na zamieszkanie tam z dziecmi ale ja tam dla siebie miejsca nie widziałam.

Jak ty masz juz wszystko zaplanowane wizki nawet z meblami juz wybranymi no w szoku jestem :jawdrop:

Napisz mi prosze jak ci sie udalo twojego M. na eamsy namowic bo moj nawet nie chce slyszec o nich :(

Turlututu przychodzę z rewizyta i Witam sie u Ciebie. To wy na obczyźnie gniazdko wijecie czy dobrze doczytałam Kolonia. Mój M. już osmy rok pracuje w Niemczech i usilnie namawiał mnie na zamieszkanie tam z dziecmi ale ja tam dla siebie miejsca nie widziałam.

Jak ty masz juz wszystko zaplanowane wizki nawet z meblami juz wybranymi no w szoku jestem :jawdrop:

Napisz mi prosze jak ci sie udalo twojego M. na eamsy namowic bo moj nawet nie chce slyszec o nich :(

Witaj Zuzia :welcome:

Tak ise zlozylo, ze wyjechalismy do Niemiec. Choc ja tu nie jestem dlugo. Ale idzie sie przyzwyczaic i przekonac. Teraz jak patrze, to w sumie jest prawie jak w PL (no moze jedzenie gorsze). A tu gdzie mieszkamy, to jak powiesz cos na ulicy po polsku, to duza szansa, ze Cie zrozumieja.

Z wizkami sie przylozylam, bo mialam troche czasu (w sumie juz 1,5 roku od zakupu mieszkania). A my z P. nalezymy do wzrokowcow. A P. jeszcze dodatkowo do tych, ktorzy jak na cos ich probujesz namowic, to najpierw robia :jawdrop: a potem :no: a na koniec dodaja :lol2: -" wiedzialam, ze zartowalas"

A tak mu pokazywalam, stopniowalam i przeszlo. Bo inaczej skonczyloby sie na wszystkich bialych scianach i meblach z katalogu.

Z eamsami tez poszlo gladko, jak dzieciak znajomych im wszystkie krzesla kredka popisal - wtedy objawilam P. ze plastiki mozna umyc :wiggle:

A w ogole to bylismy wczoraj w Ikei, bo chcialam dobrac farbe na sciane do gabinetu do obrazu mostu wiszacego i sie zalamalam :bash: Jakosc tego obrazu wola o pomste do nieba. Druk fatalny, a sam material - jak szmata, ani troche nie naciagniety na ramy. Fe!

Edytowane przez Turlututu

Z eamsami tez poszlo gladko, jak dzieciak znajomych im wszystkie krzesla kredka popisal - wtedy objawilam P. ze plastiki mozna umyc :wiggle:

!

U mnie raczej tak łatwo nie przejdzie własnie to że to plastik to mu nie pasuje , a jesli chodzi o dzieci to my na 100% jestesmy pewni ze wypoczynek w salonie bedzie skórzany mielismy w poprzednim mieszkaniu, teraz mamy tapicerowany materialem i masakra wszystkie plamy znac i chocby nie wiem czym wyprac to nie schodzi a skore przetrzesz od razu szmatka i czysta !!!

Biąla jest Śliczna :yes: ale ja przy czwórce dzieci zdecyduje sie bardziej na odcienie od kremu do beżu , a z czyszczeniem jesli jest to skóra naturalna to raczej nie ma problemu zapytajcie o środki do czyszczenia i konserwacji skóry tam gdzie kupiliscie !!!

To trzymam kciuki za odbiór i z niecierpliwoscia czekam na fotorelacje z wykończeniowki :popcorn:

• 2 weeks później...

http://img94.imageshack.us/img94/6457/3516f3ff85d605c20c58dac.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Z okazji Świąt Wielkanocnych:

Miłości, która jest ważniejsza od wszelkich dóbr,

Zdrowia, które pozwala przetrwać najgorsze.

Pracy, która pomaga żyć.

Uśmiechów bliskich i nieznajomych, które pozwalają lżej oddychać

i szczęścia, które niejednokrotnie ocala nam życie.

Z ogromnym opoznieniem dziekuje wszystkim za zyczenia.

U nas urzadzanie sie idzie pelna para i wszystko jest rozkopane. Obraz nedzy i rozpaczy. W dodatku musielmsy sie juz przteprowadzic, wiec wszystko lezy wszedzie, bo kuchnia i szafy przyjada dopiero w polowie maja. Internetu/ telefonu tez nie mamy, bo wspaniala firma na V nawalila i nas odlaczyla w starym mieszkaniu, ale zapomniala nas poinformowac, ze w nowym sie im nie da przylaczyc. W zasadzie to chwilowo nic nie mamy, no moze oprocz cieplej wody i 3 lodowek (nie pytajcie....). No i lampy nam daja popalic, bo robia dyskoteke migajac z czestotliwoscia dowolna w srodku nocy jak sa wylaczone. Ciepla tez nie mamy. Ale jest dobrze, bo "luszko" (bosz jak to napisalam, to sie 5 minut zastanawialam, co to za slowo) sie zlozylo i jest gdze spac. No i dostalismy karte stalego klienta do naszej ulubionej restauracji :D

• 1 month później...
  • 2 weeks później...

Jako, ze juz jestesmy prawie urzadzenie i juz tylko kilka drobnostek nam pozostalo moge Wam pokazac w koncu zdjecia. Przepraszam, ze ostatnio dlugo nie pisalam, ale od czerwca zaczelam nowa praca i jest do jednak dosc absorbujace zajecie.... takze moj prywatny czas.

Na pierwsza ogien kuchnia:

Wizja byla taka:

kuchnia1.jpg

kuchnia3.jpg

A wyszlo tak

P1010576.JPG P1010565.JPG P1010572.JPG P1010566.JPG P1010569.JPG P1010571.JPG

Uwagi:

- bateria z wyciagana wlewka to moja nowa milosc

- kolo zlewu zdecydowanie brakuje szyby na scianie i musimy ja zamowic

- bialy blat wyglada fajnie ale utrzymanie czystosci oznacza bieganie ze sciera po kazdym uzyciu a nawet spojrzeniu na niego

- z okapu nie jestem zadowolona. Dziala jako pochlaniacz, a kiedy gotuje zbiera sie na nim mnostwo wody, ktora pozniej skapuje na plyte i blat. Nie wiem czy to ja nie umiem go uzywac czy szklany model tak ma. Porazka

- Plastikowe krzeselka w kuchni sa bardzo lekkie i wygodne (w przeciwienstwie do tych z pokoju dziennego)

- Szafki wiszace bez uchwytwo - najwiekszy blad. Strasznie palcuja sie przy zamykaniu

Pokoj dzienny

Taki byl plan

pokoj1%25C2%25B4.jpg

pokoj2.jpg

pokoj3%25C2%25B4.jpg

A tak wyszlo

P1010642.JPG

P1010644.JPG

P1010647.JPG

P1010649.JPG

P1010651.JPG

P1010508.JPG8

P1010509.JPG

Komentarze:

- czarnym lupkiem jestesmy zachwyceni i szkoda bylo go nam zaslonic zdjeciami

- fioletowe poduszki farbuja biala skore :/

- krzesla przy stole to totalna porazka: ciezkie, na dluzsza meta nie wygodne, ciut za niskie. Nieudany zakup :no:

- czarne szko wcale nei jest takie strasszne i nie brudzi sie tragicznie

- czarna lakier natomiast ..... :mad: 3 sekundy po wytarciu szafka pod Tv wyglada jak nie scierana miesiac :sick:

- jesli sie komus podobaja nasze pstryczki, to niech sobie skutecznie ten pomysl wybije z glowy. jedna z najwiekszych wpadek w mieszkaniu

- rolety rzymskie to strzal w 10

I w koncu gabinet.

gabinet2.jpg

gabinet8.jpg

P1010639.JPG

P1010640.JPG

P1010481.JPG

- musze zrobic cos ze wszystkimi storczykami na podlodze. wywalic nie mam serca a dac nie mam gdzie

- zielona sciana mnie wkurza. Nie wiem jakie to gleboki zacmienie mialam :lol2: Maz jeszcze nie wie, ze ja przemalowac musi :p

- planowany obraz z ikei miala jakosc scierki na kiju. Szukam alternatywy.

- zaslony rowniez ze sklepu na i... Jak tylko pojawia sie ekonomiczne mozliwosci wymienie ja na cos innego. Cokolwiek. :lol2: Niecierpie ich.

- z biurkiem werdurjemy w kazda strone. Poki co stoji w poprzek pokoju, bo tak jest najjasniej