adekcoza 01.10.2012 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Witam wszystkich i prosze o pomoc!!! w mieszkaniu posiadam stare grzejniki ze starymi zaworami - chcialbym zmienic te zawory na termostaty ze wzgledow ekonomicznych ma sie rozumiec. i chcialbym to zrobic sam wiec prosze o porade czy to wogole mozliwe i warte zachodu(mam na mysli czy faktycznie zaoszczedze) -czy w gre wchodzi wymiana calego zaworu czy tylko glowicy? -czy sie zmieszcze z redukcjami itp.? -czy konieczne jest spuszczenie wody z calej instalacji? -czy wogole jest to mozliwe w tym przypadku? hydraulikiem nie jestem aczkolwiek 2 lewych rak nie mam z gory dziekuje za jakakolwiek pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 02.10.2012 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Cześć,jeśli ogrzewanie gazowe to wymiana obowiązkowa,koszt zaworu z głowicą około 80zł. Musisz wymienić całość. Jak dobrze widzę to stary zawór jest 1/2" to nie potrzeba redukcji. Jeśli grzejniki są na jednej kondygnacji to wystarczy upuścić tyle wody aby się nie wylewało z zasilania grzejników. Możliwe jest ponieważ masz rurki od zasilania po wierzchu. Zawory zamontuj na konopiach nie na żadnych taśmach. Miłej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts