cronin 05.08.2013 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Ja słyszę tekst: " O co Ci chodzi, jak źle zrobią to poprawią" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 05.08.2013 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 No tak ale listwy sie pojawią może kiedyś i co:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarobert 05.08.2013 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Listwy do nierównych ścian też się gorzej przykręca... Nie ważne. Chciałam się tylko podzielić informacją, bo sama też o tym nie wiedziałam. Teraz dla Nity to już i tak bez znaczenia, skoro podłogi są. Trzeba mieć nadzieję, że wszystko będzie ok. I tego Ci życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inwestor-1 06.08.2013 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 ja to wiem;) ja bym swoich cudnie chropawych tynków nie zamieniła na gładziutkie płyty;) widzę różnicę na poddaszu gdzie tynki łączą się z płytami:rolleyes: wu, wybacz, że się wtrącam - wnioskuję, że nie masz gładzi na tynkach cem-wap. Też tak planuję, choć trudno znaleźć osobę (fachowca), która by poparła mój pomysł, bo przecież "panie, takie tynki trza gipsować " U nas tynki cem-wap są piękne i prawie gładkie (ultralekki materiał i solidna ekipa). Ponoć dobry grunt i farba dają niezłe efekty, ale nigdzie tego nie widziałem na żywo. Nie wiem też, jak to się będzie miało do ewentualnych płyt g-k, które przynajmniej w jednym miejscu muszę zastosować. A może płyty też wykończyć tym samym materiałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 06.08.2013 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Inwestor-1 słusznie wnioskujesz:lol: gładzi na tynkach nie robiłam, drobniutki piaseczek i zacna ekipa dały wybitnie zadowalający mnie efekt:) ściany pierwszy raz malowane były śnieżką gruntem, jak dla mnie super efekt bo dwa w jednym;) ściany zagruntowane i białe za jednym zamachem, wiadomo nie idealnie białe ale wystarczająco białe żeby potem w niektórych pomieszczeniach dać tylko jedną warstwę kolorowej farby;) malowaliśmy decoralem głównie z mieszalnika kolory bo jakoś z gotowcami nie po drodze mi było ale efekt mnie bardzo zadowala, co do kładzenia tynku na k-g to chyba nie jest to dobry pomysł ale musiałabym męża podpytać, łączenie z k-g mam tylko na skosach na poddaszu, upierdliwym osobnikiem nieco jestem;) i gdyby mi bardzo przeszkadzało to bym pewnie kombinowała co na k-g rzucić żeby nie było takie gładkie znaczy nie jest tragicznie i na poddaszu mogę to przełknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 06.08.2013 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 u nas tez tak będzie, tzn same tynki cementowo - wapiennie bez gładzi, jesli negocjacje przejda dziś pomyslnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela i Krzyś 06.08.2013 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Witam.Chciałam się przywitać. Od początku podczytuję Twój dziennik. Na tapecie są teraz tynki, więc mam pytanie.Robiliśmy też tynki cem.-wap. z piaskiem kwarcowym i moi majstry powiedzieli, że nie należy ich gruntować. Wu Wy gruntowaliście?? Sama już nie wiem. Zabieramy się niedługo za malowanie i nie wiem co robić. Poradźcie. Przepraszam nita83, że pytam w Twoim dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inwestor-1 06.08.2013 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Inwestor-1 słusznie wnioskujesz:lol: gładzi na tynkach nie robiłam, drobniutki piaseczek i zacna ekipa dały wybitnie zadowalający mnie efekt:) ściany pierwszy raz malowane były śnieżką gruntem, jak dla mnie super efekt bo dwa w jednym;) ściany zagruntowane i białe za jednym zamachem, wiadomo nie idealnie białe ale wystarczająco białe żeby potem w niektórych pomieszczeniach dać tylko jedną warstwę kolorowej farby;) malowaliśmy decoralem głównie z mieszalnika kolory bo jakoś z gotowcami nie po drodze mi było ale efekt mnie bardzo zadowala, co do kładzenia tynku na k-g to chyba nie jest to dobry pomysł ale musiałabym męża podpytać, łączenie z k-g mam tylko na skosach na poddaszu, upierdliwym osobnikiem nieco jestem;) i gdyby mi bardzo przeszkadzało to bym pewnie kombinowała co na k-g rzucić żeby nie było takie gładkie znaczy nie jest tragicznie i na poddaszu mogę to przełknąć wu - to właśnie chciałem usłyszeć - dzięki Rzeczywiście, tynkarze z szacunkiem wypowiadali się o gruncie ścieżki, widać to chyba działa. Co do płyt k-g, to zapytałem w doradztwie technicznym producenta tegoż specyfiku. Niby nie ma przeciwskazań, ale obiecali oddzwonić i odpowiedzieć bardziej profesjonalnie. Ciekawe, czy dotrzymają słowa. Jeśli Twój mąż, ma jakąś praktyczną wiedzę na ten temat, to będę wdzięczny za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inwestor-1 06.08.2013 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 u nas tez tak będzie, tzn same tynki cementowo - wapiennie bez gładzi, jesli negocjacje przejda dziś pomyslnie nita - trzymam kciuki za dobry efekt negocjacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 06.08.2013 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Witaj Ela i Krzyś miło mi, że zaglądasz. Nie wiem jak z tym gruntem, ale zapytam. Oczywiście czujcie się jak u siebie, pytania można zadawać, może i ja czegos się dowiem.Inwestor dziękuję za kciuki i różne przydatne informacje. lada dzień wybijamy drzwi na poddasze i będziemy zabierac się za schody. Te, które mi kiedyś przesłałeś bardzo nam pomogły.Tynki klepnięte, panowie zaczynają 26 sierpnia. Zabezpieczą okna, wylewki to dla niz żadnen problem, nie będzie syfu, ewentualnie delikatne przebarwienie na styku. No zobaczymy. Teraz biegusiem kończymy elektrykę i wstawiamy drzwi na poddasze, których oczywiście jeszcze nie mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 06.08.2013 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Nitka, to ile tych pokoi i jak je urządzicie na poddaszu będziecie mieli? /dobra, dobra, tylko nie bij, żartowałam :)/ Widzę, że rodzinka posiadaczy tynków cem-wap bez gładzenia się powiększa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarobert 06.08.2013 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Tynki klepnięte, panowie zaczynają 26 sierpnia. Zabezpieczą okna, wylewki to dla niz żadnen problem, nie będzie syfu, ewentualnie delikatne przebarwienie na styku. No zobaczymy. Teraz biegusiem kończymy elektrykę i wstawiamy drzwi na poddasze, których oczywiście jeszcze nie mamy. I kto tu mówił, że "w tym roku już nic większego nie planujemy"? Gratulacje! To będziemy się ścigać, nita. U nas tynki ok. 20-go, po tynkach podłogówka (to już masz...) a prąd też mamy teraz do zrobienia. Bardzo mnie ciekawią drzwi na poddasze. Nie bardzo potrafię to sobie wyobrazić - będą na dole czy na górze? Może głupie pytanie, ale pamiętam tylko zdjęcia z wybiegu dla modelki Nita, a jakie macie drzwi wejściowe, tak przy okazji. Chodzi mi o firmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 06.08.2013 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Ela i Krzyś - z tynkami to jest tak jak z drewnem - jak surowe chleją farby ile widzą poza tym no nie ma siły sa szare i inne nie będą więc żeby kolor wyszedł trzeba coś zrobić z szarością dla nas idealny okazał się grunt śnieżki bo po zagruntowaniu ściany przestały "pić" i zrobiły się białawe więc łatwo je było na pożądany kolor przerobić Inwestor-1 my próbowaliśmy chyba jeszcze ze dwie takie farby gruntujące no i niestety nie wytrzymały konkurencji ze śnieżką gruntem, co do kolorowych i typowo białych farb na sufity to jak dla nas lepszy był decoral, ale do gruntowania nie ma jak śnieżka:lol: małż twierdzi że na k-g można dać różne rzeczy począwszy od farb strukturalnych przez cieniutką warstwę tynków cienkowarstwowych nawet takich zewnętrznych czy coś w stylu tynku gipsowego, który da chropawą strukturkę - ważne żeby cienko było;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 07.08.2013 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Dorka, tam bedzie jeden wielki pokój dla tych mówiących "dalibyście jeden pustak więcej i byłoby piekne poddasze" Marta zdecydowaliśmy, że zrobimy w garażu schody na poddasze, zamiast robić takich rozkladanych, przebijemy się przez ścianę i beda drzwi Wu jestes skarbnica wiedzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarobert 07.08.2013 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Nita, jak już zrobicie tę rewolucję to czekam na zdjęcia! A jakie masz przeznaczenie dla tego pokoju "na strychu"? Wu ja też korzystam, dzięki. Ja preferuję farbę Dulux, ale w takim razie chyba też zaopatrzę się w grunt Śnieżki - no chyba, że jakoś drogo wychodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 07.08.2013 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Strych będzie strychem, nic ponad to Gorąco, pewnie jak i u Was wszystkich. Mój za późno posadzony groszek, wreszcie raczył wydac jakieś owoce Inwestor mimo upału, wziął się za wykopki. Tylko my możemy najpierw posiac trawę, a potem ją przekopać. Ehh A po ciężkim i upalnym dniu. Miałam malować deseczki pod dachem, ale sami rozumiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 07.08.2013 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Wyposażenie tarasu rewelacyjne Huśtawka i basen. Nic więcej do szczęścia nie potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 07.08.2013 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Nita no toooo jest basen, teraz już rozumiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 07.08.2013 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Czy Wy przypadkiem się tak niepostrzeżenie, nawet dla samych siebie, przeprowadzacie? Co raz bardziej domowo się robi. Może pewnego dnia uśniecie na budowie, a rano stwierdzicie, że w sumie to już mozna mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 07.08.2013 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Acha. Co do czasu, to u nas ma to zjąć 8-10 dni, więc faktycznie 3 dni to króciutko. I cenę też masz lepszą niż my (u nas 27zł/ m cementowe i 24zł gipsowe). P.S. Dzięki za kawę i ciacho mam pytanie cena 24 jest za gipsowe twarde diamant czy zwykłe ? boi powiedziano ze 30 zl za takie. 27 za ce mentowo wapienne a 24 za zwykł e gipsowe. ... nita ja bym zrobila tynki , jeszcze w takiej cenie to juz super okazja.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts