Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz prostokątny dom

nita83

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

Zimno, wieje i dziennik zaniedbany. Sezon budowlany już się u nas skończył. Zebrało się natomiast na wielkie porządki w piwnicy w rodzinnym domu. Jakie tajemnice kryją takie miejsca to się w głowie nie mieści. Listy, pamiętniki, szkolne zeszyty, notatki, plakaty Backstreet boys :lol2:, kasety (mnóstwoo kaset), kartki z okazji chrztu, a nawet ślubu rodziców, laurki na wszelkie możliwe okazje. Pamiętacie jeszcze takie coś jak papeteria? Oczywiście z jakimś zespołem, którego nazwy już nie pamiętam :D. Segregatory z kartkami pocztowymi, które kiedyś zbierałam, książki, gazety, papiery. Cuuda panie cuda. Szczerze powiem, że lubię takie odgruzowywanie. Śmiechu co nie miara, co chwilę oczy się otwierają ze zdumienia. Wielu rzeczy w ogóle nie pamiętałam. Całe szczęście, że za nami dopiero 1/3. Ale będzie frajda!

DSC08240.jpg

DSC08242.jpg

DSC08245.jpg

Nitka, fajne takie wykopaliska:D

Telegram zostaw, bo przyda Ci sie jak kiedyś będziesz dzieciom tłumaczyć: "dawno, dawno nie było telefeonów, smartfonów i maili i ludzie w pilnej sprawie wysyłali sobie telegramy" ;):lol2:

I tak Ci nie uwierzą, ale przynajmniej jakąś podkładkę będziesz miała:D

masz rację Aga, moi już teraz nie mogą zrozumieć, że kiedyś nie było pociągów :)

i taka sytuacja dla pamięci:

Wczoraj byliśmy na obiedzie w restauracji z okazji rocznicy ślubu moich rodziców. Kelner przynosi nam danie, fantazyjnie ułożone z esem floresem z sosu. Starszak przygląda się talerzowi i mówi: oooo Panu się tu coś wylało.

:rotfl:

ach i jeszcze jedno.... sezon na skrobanie szyb OTWARTY

Edytowane przez nita83

Cześć Nitka! Cześć Dziewczyny!

Witam się po dłuuugiej przerwie. Widzę, że u Ciebie nadal wesoło. :) U nas ostatnio tyle pracy (głównie nie na budowie), że nie miałam w ogóle czasu na forum. Ale się już stęskniłam za Wami.... :hug:

Sezon budowlany zakończony, mówisz? U nas nie. Właśnie kończymy ocieplać z zewnątrz (sama robocizna 7 tys, styropian grafit 20 cm jeszcze nie wiem ile), czekam na drzwi wejściowe, a dziś wreszcie zamawiam bramę garażową. My chcemy jescze teren wyrównać przed zimą. I wprowadzć się jak szybko się da, choć już nie w tym roku (i dobrze, co to za data na przeprowadzkę 2013? :lol2:). Ale już zmęczona jestem wszystkim.

I - śmiać mi się chciało gdy czytałam ostatnie wieści - bo u nas też mysz się zadomowiła. Taka śliczna, polna. Mam nadzieję, że uciekanie sama, bo nie chciałabym żeby skończyła marnie w dwóch częściach......

Pozdrowienia słoneczne!

czesc Marta, miło znowu Cie widzieć. cieszę się, że u Ciebie takie postępy. Szykuj już kartony do przeprowadzki :)

czesc Dorka, też macham :D

Gospodyni ani kawy ani ciasta ani czegoś mocniejszego nie postawi, to goście tylko w przelocie. Czas zacząć szybką akcję prezenty.

No juz dobrze, niech będzie. :)

Sypnął mi się prezent dla rodziców, więc chętnie przygarnę propozycje. A tak na marginesie, coraz trudniej zorganizować kupowanie prezentów. Dzieciarnia jakby bystrzejsza i bardziej wyczulona. Łażą za mną wszędzie i skończy się chyba samotną wyprawą.

Czas wybrać się na budowę, bo po wakacyjnym nocowaniu zostały tam nasze adwentowe lampiony. :) Czasy, kiedy byłam tam codziennie wydają mi się takie odległe.

A pierniczki wciąż nie zrobione.