Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz prostokątny dom

nita83

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no wiesz...nawet mi to przez myśl nie przeszło..... http://www.cosgan.de/images/more/bigs/a176.gif

(gdzie to ja widziałam te cudne buty na obcasach :D)

Niteczka, po tym wpisie to ja milcze i sie tak ciagle zastanawiam.... :rolleyes: nie chce pojsc z torbami

:lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:

Dobry wieczór.

Co u nas w prostokątnym domku nowego? w sumie niewiele. Robocze schody na poddasze się ponoć skończyły, bez zabezpieczeń jeszcze. Nie byłam niestety. Mam do nich mieszane uczucia, bo zabierają mi miejsce, bo w gruncie rzeczy ich nie potrzebujemy, wystarczyłby zwykły zwis drabiniasty. Ale dla dobra relacji rodzinnych i zadowolenia Taty, że może sobie podłubać, nie będę się martwić. W końcu to tylko schody i nie takie rzeczy sa najwazniejsze. Ogólnie mi się podobają. Ładne zdjęcie zrobie pewnie dopiero na wiosnę. Ułatwiają tez dostanie się na poddasze i dotarcie do różnych zakamarków w garażu. Kto wie, może u góry zamieszka kolekcja torów i pociągów starszaka. Zrobimy tam wielką makietę wąskotorówek. Matko jak ja mam juz dośc słuchania o waskotorówkach od rana do wieczora. Na szczęście objeżdżanie okolicznych wsi w poszukiwaniu pozostałości torów przejął na siebie Inwestor. Sama jestem sobie winna, bo to ja kupiłam książkę ze wszystkimi szczegółami, planami, mapami, rozkładami jazdy itd.

Może tez, jesli kiedys któryś z moich synów zapała miłością np do perkusji, będę mogła go tam wyekspediować. Albo kupimy mnóstwo materacy i zrobimy pokój do turlania. :D

Od dziś mam też meble w kuchni :D Tymczasowe, przygarniete, ale Inwestor ładnie je ustawił (nie wiem kto sie bardziej cieszył, On czy ja). Szkoda, że nie mogłam na żywca zobaczyć.

Powoli budowa zapada w sen zimowy. Trzeba jeszcze uszczelnić kilka miejsc. Wszystko jednak może drastycznie się odmienić, ale to na razie cicho sza. Liczymy i myślimy.

Szkoda, że nie dzieje się dużo, że nie kupuję płytek, nie latam z pędzlem, nie szukam kranów. Mogłabym wtedy codziennie do Was pisać i cieszyc się jak głupia. Ale cóż. Zmiany życiowe sprawiły, że znowu trochę się wycofałam towarzysko i zdziczałam :D Za to pochłaniam mnóstwo książek, co przy obecnej pogodzie jest jak najbardziej uzasadnione.

Życzę Wam wszystkim miłej nocki. A jutro juz piątek. :D

no co Ty jedne buty i od razu z torbami :)

jedne, ale cena moze byc nie z tych jednych ;) (z torbami to przez ciebie, nie z domu;) ) :D

Oj dzieje sie, sa plany i to najwazniejsze...az ciekawa jestem tej czasowej kuchni :)

widzisz, jedno nas laczy... tez nie moge biegac po sklepach, wybierac itp..i u mnie cisza w dzienniku to juz nie codziennosc, a miesiace ;)

Rowniez zycze milej nocki....ah znowu piatek? :jawdrop: boziuu jak mi ten czas tutaj .... szybko mija ;)

Dokładnie, przez zimę nabierzesz wiatru w żagle, wszystko sobie obmyślisz (pamiętaj o grudniowych wyprzedażach ;) ) i potem ruszysz z kopyta jak tylko śniegi puszczą. Akurat teraz masz czas na spokojne rozliczenie Vatu i zaplanowanie wszystkiego. :hug: Edytowane przez cronin