max-maniacy 30.11.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 cześć Nitka, ja tez mogę coś chcieć od Mikołaja? w tym roku nie bardzo mam chęć na kupowanie prezentów. kasy brak i wyobraźni, co kupić za grosze także. skończy się pewnie na biedronkowych propozycjach. przypomniałaś mi, że pierniczki miałam piec. ściskam mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 01.12.2013 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Cześć Nitka, uściski zostawiam przelatując - nie nago i nie w stroju mikołaja;) ja nie lubię starych rzeczy...ostatnio znalazłam stare listy z liceum, kalendarze, pocztówki...otworzyłam, poczytałam przez 5 minut i ...zrobiłam wielkie ognisko:) jesienią to było, dodam:) o piernicze...zapomniałam o pierniczkach...w przyszłą sobotę zrobię buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 01.12.2013 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Ja tam przelatywać nie muszę bo stale tu myślami jestem A znaleziska super... jak kiedyś zaczęłam czytać swoje stare zapiski z czasów szkoły średniej to myślałam że się pod ziemię zapadnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 02.12.2013 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 ja w piwnicy trzymam gdzieś listy moje do T i jego do mnie. jak mnie wkurza, to mu mówię, że przyniosę te jego listy i przypomnę, jaki to kiedyś potrafił być romantyczny. ale boję się, że wyciągnąłby w rewanżu moje i dopiero byłaby kicha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 03.12.2013 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Chciałam napisać "zostawiam uściski w przelocie", ale teraz już sama nie wiem;) Może lepiej obrazkowo;) : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 03.12.2013 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Nigdy nie wiadomo gdzie zagląda Święty Mikołaj, więc równie dobrze możecie tutaj zgłosić swoje propozycje :) Też nie miałam odwagi w całości czytać tych różności z czasów prehistorycznych. Przejrzałam pobieżnie i tylko mi się oczy ze zdziwienia otwierały. Macham Wszystkim!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 06.12.2013 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 i jak tam, był u Was Mikołaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 08.12.2013 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 Był, był. Kartofla mi przyniósł A tu renifer.... trochę się osmarkał, ale co zrobić pogoda nie rozpieszcza Byliśmy dziś obejrzeć włości. Cóż mogę powiedzieć - wciąż kochamy ten dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna2802 10.12.2013 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Nita super znaleziska-aż się łezka w oku kręci... U nas w końcu ciepło a jak działa ogrzewanie to jakoś będzię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 14.12.2013 22:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 (edytowane) czesc Kachna nie ma jak ciepełko w zimie, co? Miotam się na wszystkie strony a zegar tyka. Na słowo Vat dostaję nerwowych tików. Co kupić przy ograniczonym budżecie. Czy styropian z klejem na elewacje (ale bedzie robiona jesienią, wiec gdzie go przetrzymam), czy wszystko do sufitów (gdzie przetrzymam przez zime płyty kg), czy kafle (szaleć z kaflami jak sufitow brak) , panele (gdzie?), a może wanne i umywalke, albo najlepiej wkład do kominka I jak to wszystko upakować w posiadanej kwocie. Żeby nie było - miotam się tylko ja. Inwestor prezentuje modelowy ZEN. ach i jeszcze... jak chce kupic umywalke z szafką wiszącą, to na fv musi być osobno wyszczegołniona cena za umywalke, zeby ją odliczyc?? Edytowane 14 Grudnia 2013 przez nita83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 15.12.2013 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 cześć Nitka, bierz przykład z męża i nie miotaj się. ale rozumiem o co chodzi. wściekłość bierze na ten kończący się Vat. my kupiliśmy bloczki na wymurowanie reszty domu i ścianki działowe i papę na dach. i nic więcej, bo reszta kasy na więźbę, a to nie podlega odliczeniu. kicha ale pamiętaj. ZEN ps. a co do ostatniego Twojego pytania, to na pewno będzie osobno umywalka i szafka na fakturze. tak przynajmniej powinno być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 15.12.2013 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 taaak ZEN, niemal ostatni tydzień, a tu szykuje sie masę spraw, których nie mogę przełożyć, a samotne zakupy skończą się wyższą ceną i niedopasowanymi elementami. Mąż musi być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 15.12.2013 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Nita u mnie szafka z umywalką, kupowana jako zestaw w casto, jest jedną pozycją na fakturze, nie do odliczenia (można spróbować oczywiście). Płyt kg absolutnie nie bierz bo padną w zimnie i wilgoci. Panele dadzą raczej radę, wkład też, płytki wiadomo, tylko co jak Ci się zmieni koncepcja Styropian może uda Ci się z późniejszym odbiorem, klej ma krótki termin przydatności, po pół roku idzie do kosza. Ech te wybory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 15.12.2013 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 nawet nie wymawiaj tych słów: Jak ci się koncepcja zmieni.... Dzięki za pomoc i głos rozsądku, przynajmniej mi część pomysłów odpadło Zastanawiam się jeszcze nad opcją upchnięcia płyt kg w piwnicy rodziców, ale to by już była przysłowiowa kropla.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 16.12.2013 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Nita, w Sylwestra odetchniemy z ulgą (niekoniecznie budowlaną)Co zdążymy zamówić to będzie zamówione a co nie - olejemy szampanem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 16.12.2013 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 umowa stoi Luka Jutro szanowny Inwestor ma wolne i ruszamy na łowy. Żeby nie było za łatwo dziec starszy się lekko pochorował, a zakupy musimy skończyć do 14. Pikuś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 17.12.2013 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Nitka, pochwal sie jak wrócisz z łowów:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 17.12.2013 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Cel: Kupić wszystko co się zmieści w zakładanej kwocie, a co można odliczyć. Czas: 10.00 - 14.00 Oczekiwania: łatwo, szybko, tanio i przyjemnie. Myślałam, że napiszę: kocham zakupy, ale nie budowlane.... Jednak nie było tak źle. Pełni nadziei i optymizmu, że przecież to nie może być takie trudne, zostawiwszy dzieci z babcią, wyruszyliśmy na łowy. Łowy niespodziewane i zupełnie nie planowane w tym roku, ale jak to u nas bywa - nigdy nic nie wiadomo. Dla spokoju ducha zajrzeliśmy do jednego płytkowego sklepu, gdzie jest niemal wszystko w niemal kosmicznych cenach. To tak w ramach: "a może choć raz zrobimy coś na bogato". Natury jednak nie da się oszukać. Opuściliśmy przybytek luksusu . Na drugi ogień poszły sufity - płyty kg, stelaże, wełna i styro na ocieplenie domu. Schody zaczęły się przy pytaniu: a ile tych stelaży głównych? ile przyściennych? Hęęę ... no nie wiemy. Tym sposobem mamy zapewniony miły romantyczny wieczór przy projekcie i kalkulatorze. Wszystkie materiały na szczęście przetrzymają w magazynie do wiosny. Ok, powiedzmy, że odfajkowane. Ładujemy działa i ruszamy do sklepu nr trzy, do miłej, kompetentnej pani (i pan też całkiem do rzeczy). Nad łazienką to bym mogła stać do jutra i przez całą kolejną wiosnę, ale jednak wyszła opcja tańsza płytki Bali beż i krem 25x36. Klepnięte i już nie będę się oglądać za siebie. Położę je w poprzek i powinno być dobrze, a przynajmniej po naszemu. Więcej bedzie jasnych niż ciemnych. http://www.e-plytki.eu/public/assets/dominik1111/cersanit/domino-bali-duza-bez.jpg Do tego wanna 170x70 Koło Record i umywalka 60 cm do kompletu. http://www.dom.pl/wp-content/uploads/2013/03/wanna-kolo-2.jpg http://partner.kolo.com.pl/storage/images/produkty/ceramika/rekord/K91160/K91160_380x380.jpg potem wymyślę szafkę, albo i nie Do holu podobało nam się wszystko co drogie, ale mieli fajne płytki drewnopodobne i raz dwa razem z panem dobraliśmy do nich panele salonowe. Potem szybki rzut oka na panele do sypialni oraz listwy. Liczenie listew i łączników to była katorga i przezornie pilnowałam drzwi, co by Małżonek nie zdezerterował. Dzielny jednak był i zostanie mu to wynagrodzone ;D http://pliki.eurohome.tv/assets/396x396/358443.jpg panele dąb orlean i dąb alpejski, ale nie pamietam już które to które i do czego Rzutem na taśmę jeszcze gres techniczny do kotłowni i pralni (zapomniałam o spiżarce, ale może zrobię wyklejankę resztek ) Jutro za wszystko wywalamy dużą kasę i FINITO. (no jeszcze papiery z vatem, ale to nawet mi sie mysleć nie chce) Kuchnia pozostaje nietknięta, wybiorę jak już szafki bedą wybrane. A druga łazienka w późniejszym terminie. uff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 17.12.2013 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Rety Nita ależ dzielni jesteście, dobrze spożytkowany dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 17.12.2013 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 dzieki Cronin, mam nadzieje, że za pół roku też będę zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts