nita83 13.12.2012 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 wykończeniówka gra nie fair, nie wiem czy damy rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 13.12.2012 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 PANELE PODŁOGOWE TULIPANOWIEC AC4 8MM KRONO ORIGINAL BELLISSIMOhttp://www.partner-panele.pl/img/9230/products_mini/tulipanowiec.png muszę sobie dla pamięci wkleić, zgapione od cronin, może by tak w pokoju dzieci takie machnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 13.12.2012 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Nitka wiem co czujesz, ja też mam co jakiś czas kryzys, najpierw radość z SSZ a potem masakra! ile kolejnych decyzji do podjęcia,,,ile jeszcze pracy, czy to się jeszcze kiedyś skończy? u nas wylewki też będą robione samodzielnie raczej, a do tynków już mamy zaklepanego Pana, robią ręcznie, w 3 osoby. Niedługo zaczną kotłowni. Domek prezentuje się coraz lepiej i coraz bardziej domowo się robi. Musimy się wspierać, żeby wykończeniówka nas nie wykończyła Krokusia kachna cieszę się, że wpadłyście ja tam jestem zdecydowanie sową i wolałabym wchodów słońca za dużo nie oglądać za to zachody słonka to i owszem, najlepiej w towarzystwie męża prawda kochanie muszę się starać, bo zaszalałam z prezentami Dziewczynki kochane, wydaje się Wam, że wykończeniówka to niekończąca sie historia, ale zapewniam Was, że to mija:) Nie załamujcie się, tylko szukajcie, wybierajcie, będzie łatwiej później. Pamiętajcie, że na końcu całego tego kurzu, nerwów i stresu jest Wasz wymarzony DOM. Rok temu czekałam na drzwi a teraz siedzę na kanapie w swoim salonie, słonko zagląda przez okno i wymyślam potrawy na Wigilię dla całej rodziny:) Marzenia się spełniają, trzeba tylko w to wierzyć Idę poodśnieżać trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 13.12.2012 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 A proszę bardzo, miło mi że się do czegoś przydałam Dziewczyny, ile czasu liczyć na instalacje i wykończenie (nie takie super ale aby się wprowadzić)? czyli od SSO ? najdłużej chyba wylewki muszą schnąć (z 3 tygodnie minimum) i wtedy przestój tynki robimy suche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 13.12.2012 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Nitka, robiłam makowce, nie zdążyłam się pochwalić Ciasto jest super - bajecznie proste, plastyczne, a z topienia miałam radochę i ja, i dzieci - przy okazji zrobiłam pogadankę o topieniu czarownic Tyle że cudnie zwinięte rolady mi w pieczeniu pękły, więc wyglądały tak sobie - ale za rok podejmę kolejną próbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 13.12.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Słonko zachodzi. Bajeczne widoki i domek świetnie się prezentuje wykończeniówka gra nie fair, nie wiem czy damy rade Damy radę, Wy dacie, Ty dasz radę z wykończeniówką - sama widzisz ile na forum ludzi, którzy chcą pomóc. Taka agalind- dzięki za słowa otuchy. Wiele z nas chciałoby już być na Twoim miejscu A czy te panele zgapione od Cronin, jak się położy to mają może taką "niby fugę"? Bo widziałam takie coś u sąsiadów-super to wygląda. Oni mają też panele firmy Krono, ale nie pamiętam dokładnej nazwy, natomiast te fugi zwróciły moją uwagę. A proszę bardzo, miło mi że się do czegoś przydałam Dziewczyny, ile czasu liczyć na instalacje i wykończenie (nie takie super ale aby się wprowadzić)? czyli od SSO ? najdłużej chyba wylewki muszą schnąć (z 3 tygodnie minimum) i wtedy przestój tynki robimy suche cronin - my mieliśmy dach kładziony w połowie czerwca (SSO), koniec czerwca montaż okien i drzwi (SSZ), miesiąc później tynki, kolejny miesiąc pónźniej, czyli na koniec sierpnia wylewki. Dwa tygodnie później zaczęliśmy ocieplać strop. Dom ocieplaliśmy pod koniec września. Myślę, że gdybyśmy mogli sobie pozwolić na zatrudnienie kogoś do prac wykończeniowych, to moglibyśmy już od kilku tygodni w domku mieszkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 13.12.2012 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Nitka, robiłam makowce, nie zdążyłam się pochwalić Ciasto jest super - bajecznie proste, plastyczne, a z topienia miałam radochę i ja, i dzieci - przy okazji zrobiłam pogadankę o topieniu czarownic Tyle że cudnie zwinięte rolady mi w pieczeniu pękły, więc wyglądały tak sobie - ale za rok podejmę kolejną próbę zapomniałam powiedzieć, że one właśnie mają popękać, przynajmniej mojej mamie pękają i takie są najlepsze, w życiu ich nie widziałam niepopękanych :) już się nie mogę doczekać kiedy mama je zrobi, mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 13.12.2012 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 dzięki agalind za słowa otuchy, juz się nie mogę doczekać, bo za rok wigilia u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 14.12.2012 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Dziś zaszalałam kupiłam coś z Westwinga ceny tam jak dla mnie nie do przejścia, ale "promocję upolowałam". Kupiłam..... hamak i pojemnik lego dla synka. Mąż mnie udusi..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna2802 14.12.2012 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 O jak ja to dobrze rozumiem! Ja na tym Westwingu jeszcze się nie odważyłam nic kupić, za to każda wizyta w Tkmaxie kończy się jakimś nie zaplanowanym zakupem-np. ostatnio kupiłam piękną latarenkę. No czy ona jest niezbędna do domu, w którym nie ma jeszcze wylewek?! Kupuję zawsze z głosem rozsądku z tyłu głowy, że w domu się zastanowię i najwyżej oddam-zgadnijcie ile razy coś oddałam-ZERO!. Ostatnio w Agacie trafiłam na wyprzedaż ozdób świątecznych i co myślicie, że nie kupiłam. Kupiłam całą siatkę, bo przecież za rok taki duży dom trzeba ozdobić...No zawsze coś sobie wymyślę, żeby się wytłumaczyć. Zaczynam się obawiać, że skończę z bardzo ozdobionym domem bez łazienki bo już na nią nie starczy:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 14.12.2012 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Dziewczynki kochane, wydaje się Wam, że wykończeniówka to niekończąca sie historia, ale zapewniam Was, że to mija:) Nie załamujcie się, tylko szukajcie, wybierajcie, będzie łatwiej później. Pamiętajcie, że na końcu całego tego kurzu, nerwów i stresu jest Wasz wymarzony DOM. Rok temu czekałam na drzwi a teraz siedzę na kanapie w swoim salonie, słonko zagląda przez okno i wymyślam potrawy na Wigilię dla całej rodziny:) Marzenia się spełniają, trzeba tylko w to wierzyć Idę poodśnieżać trochę jak ja lubię czytać takie wpisy chyba dzięki takiemu obrazkowi w głowie jeszcze nie zwariowałam A proszę bardzo, miło mi że się do czegoś przydałam Dziewczyny, ile czasu liczyć na instalacje i wykończenie (nie takie super ale aby się wprowadzić)? czyli od SSO ? najdłużej chyba wylewki muszą schnąć (z 3 tygodnie minimum) i wtedy przestój tynki robimy suche Cronin na wylewki miesiąc przerwy ( 28dni chyba?) ale w tym czasie można np. robić zabudowy w łazience, ściany w kuchni itp. zawsze coś się znajdzie. A potem podłogi itp. to już zależy...sami będziecie to robić czy ekipy? my w marcu mamy mieć tynki już i wylewki ( taki plan ) a na jesień chciałabym się wprowadzić. Ale myslę, że można to zrobić szybciej, sporo szybciej, jak robi ekipa. Nasz sąsiad zaczął budowę późną wiosną a teraz mu montują już kuchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 15.12.2012 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Cześć Nitka Fajne te foty domu, aż się przyjemnie robi jak się patrzy, nie?? ps. panele fajne:yes: Aga ładnie to napisałas wiesz??:hug:Dzięki Dracula to my może w jednym czasie będziemy na parapetówę zapraszać oby &&&&&&&&&&& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 15.12.2012 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 U nas plan optymistyczny to wakacje, bo właściciel mieszkania wraca wtedy do domu i obawiam się że dostaniemy wilczy bilet. Robimy tylko parter, tynki suche, więc przerwy nie będzie. Ale że robić będziemy większość sami, to obawiam się, że jesień nas zastanie w polu. Nita a gdzie znajdę ten przepis na makowce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 15.12.2012 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Przepis na makowce jest w dzienniku amglad, chyba na 18 stronie Mimo że pękają, polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.12.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Taka agalind- dzięki za słowa otuchy. Wiele z nas chciałoby już być na Twoim miejscu dzięki agalind za słowa otuchy, juz się nie mogę doczekać, bo za rok wigilia u mnie jak ja lubię czytać takie wpisy chyba dzięki takiemu obrazkowi w głowie jeszcze nie zwariowałam Aga ładnie to napisałas wiesz??:hug:Dzięki Dziewczyny, nie macie za co dziękować. Wiem, że na pewnym etapie trzeba to od kogoś usłyszeć żeby wytrwać i nie zwariować Dług spłacam, gdy co poniektórzy mnie do pionu przywracali;) Jak już będziecie na swoim, będzie Wasza kolej:) A nastąpi to szybciej niż sie Wam wydaje:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 19.12.2012 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 19.12.2012 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 cześć Niteczko!tak Cię tu dziewczyny naprzytulały i pocieszały, że pewnie już jest lepiej. tym bardziej, że czuć już atmosferę świąteczną. no ale pozwól, że i ja:hug: domek w prawie zimowej aurze - cudny widok:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 20.12.2012 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 jak zawsze kochane jesteście miałam wrzucić przepis na pyszne ciasteczka, ale u mnie w domu mały szpital z nerwówka w tle i trochę padam na pysk. W pracy też masa roboty. Może dziś wieczorem się ogarnę. Dach już prawie skończony ale nie widziałam, tylko na zdjęciach. Jak dzieciaki tak strasznie chorują to człowiek wszystko inne ma gdzieś. Maluchy najważniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 20.12.2012 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Nita a co się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 20.12.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Gdzie nie zajrzę tam choróbsko u nas tez dziewczynki chore. Kuruj dzieciaki, dach nie zając nie ucieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts