Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz prostokątny dom

nita83

Recommended Posts

nio piekne te drzwi zazdroszcze zakupow:) kiedy ja tak bede???

ale obawiam sie ze u mnie to tak szybko nie bedzie trwalo jak u was, hehe

a niebudowalnie

Wesołych Świąt Bożego Narodzenia,mnóstwa prezentów niebudowlanych oczywiście i spełnienia wszystkich marzeń i postanowień Noworocznych

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

w realu są jaśniejsze i naprawdę ten klon jest bosssssski u mnie ten podest na górze jest malutki więc ten jasny optycznie powiększa a szybki pozwalają na lepsze doświetlenie zapewniając równocześnie niezbędną intymność :lol2: są nieźle wykonane a nie kosztują kosmicznie dużo ;)

IwaKrzys witaj, dziękuję za życzenia :) zanim się obejrzysz widmo ostatnich zakupów będzie nad Tobą wisiało :):)

dzięki Amglad, już pewnie jesteś w pełnej gotowości bojowej :)

Wu, faktycznie ten klon to ciekawy kolor, u nas będzie więcej szybek, bo hol jest dość ciemny i długi

DSC08301.jpg

Kochani, jako, że ostatnie ciasta popieczone, czas na życzenia.

W nadchodzące Święta, życzę Wam dużo ciepła i miłości. Beztroskich chwil spędzonych w rodzinnym gronie. Odpoczynku od codziennej gonitwy, optymizmu i wiary we własne siły. Wybierzcie się o północy na Pasterkę, z uśmiechem i kochaną osobą pod rękę. Cieszcie się tak jak tylko dzieci potrafią.

Czas na pierwsze szybkie przymiarki. Niestety nie mogły trwać tyle ile bym chciała, bo ciemno, zimno itd... Cóż święta rozleniwiają i myślę tylko o zaleganiu na kanapie z herbatą, ciastem i książką. Jednak iskierka wykończeniowego szaleństwa zabłysła i po prostu musiałam rozerwać kartonik i zajrzeć.

panele

po prawej sypialniane a po lewej salonowe

101_0149.jpg

kafle do holu, to co złapałam, to położyłam, potem będziemy dopasowywać

101_0125.jpg

łazienkowe, jeszcze bez podłogi, nad tym ciemniejszym to się jeszcze zastanawiam, może mógł być bardziej wyrazisty (Szanowny Inwestor jest proszony o nie czytanie tego zdania, co by mu ciśnienie nie skoczyło)

101_0139.jpg

No dobrze, powiedzmy, że mam lekką rękę do zakupów, niecierpiącego zakupów męża, ograniczony budżet oraz czas i nie przywiązuję uwagi do szczegółów, baa o wielu nawet bym nie wiedziała gdyby nie forum. Odpada dobieranie odcieni, niuansów, podobnych stylów lub wzorów. Tylko dzięki przytomności pani sprzedającej moja umywalka pasuje do wanny. Jak powiedziałam jakie mi się podobają (a raczej jakie uznaję za funkcjonalne) to pani złapała się za głowę z okrzykiem: takie nie będą pasowały do tej łazienki i wanny! Na moje machanie ręką, że potem coś znajdę, najważniejsze żeby mi było wygodnie, otworzyła laptop i szybciutko osiągnęła kompromis między moim chceniem a jej wizją :D Tylko nie wiem czy nie powinnam kupić większej niż 60 cm, ale to sie zobaczy w trakcie uzytkowania. Najwyzej potem przeniosę ją do drugiej łazienki a tu przyjdzie większa. Przemiła Pani zaoferowała, że dobierze mi też krany, tak żeby pasowały do wszystkiego, widać nie patrzyło mi z oczu znajomością nowoczesnego disajnu :D

Problemy przewiduję w kuchni, ale to jeszcze duuuużo czasu :D

No i tym sposobem na bank masz zaoszczędzone trochę życia!!

Dlaczego ja tak nie umiem...

Ale już wszystkie wybory za mną więc mam chwilę wytchnienia. Na resztę i tak nie ma kasy to co sobie będę zawczasu głowę zawracać nie??

ps. a co do kuchni to coś mi sie wydaje że projekt już miałaś prawda??

Kuchnia to moj słaby punkt i będę się długo zastanawiała :) Projekt mam dzięki Monice i wszystko pod niego jest zrobione. W myślach też tak właśnie wygląda, ale jeszcze trzeba wybrać kolory, blat, kafle na ścianę i podłogę.... Pokombinuję by wykorzystać otrzymane szafki, bo są drewniane i dodać do nich nowe fronty, ale jak mówiłam na to jeszcze czas. Nie bede sie na zapas denerwować.

a my dziś byliśmy nawiedzić włości :D szwendamy się bez celu i nie chce się wychodzić ;D

tymczasem opracowuję menu, zakupy, taktykę i ogólnie przebieg maratonu urodzinowego, który lada dzień zaczynamy, będzie się działo :D

Edytowane przez nita83