Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz prostokątny dom

nita83

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ot i po majówce.

Wymarzłam straszliwie na grillu we własnym domu. Mogę ze spokojem powiedzieć, że salon pomieści 18 osób. Przy okazji siódemka dzieci mało nie podkopała nam tarasu. Naprawdę nie wiem co te dzieciaki widzą w kopaniu, babraniu się w ziemi i piachu, przeszukiwaniu pobudowlanych śmieci i bieganiu na zimnie. Grunt, że szalały zachwycone.

Inwestor na czas inwazji umocnił nasz budowlany stół. Sprawdził się znakomicie.

103_1752.jpg

Ale najważniejsze:

103_1753.jpg

Żartowałam. Najważniejsze oczywiście jest to, że robią się sufity. :)

103_1760.jpg103_1763.jpg

103_1759.jpg

Dziś na budowie pierwszy raz zrobiłam "pstryk" i ... stała się światłość. Światłość była mobilna, bo żaróweczka tylko jedna, ale obskoczyła kilka pokoi. Aż dziw, że nie zabrzmiały fanfary. Tak bardzo się cieszę.

Dziękuję za miłe słowa. Tęskno mi za Wami.

Jeziorko robi się tylko przy naprawdę silnym, długim deszczu i na szczęście szybciutko znika. W najbliższym czasie chcemy się zabrać za kwestię odwodnienia.

• 2 weeks później...

Gdyby Wisła do nas zawitała to by był wyczyn. :)

Czas mknie jak szalony, a my ciągle na budowie. Sufity już wszędzie są i czekają na ostatni szlif. Nie dam rady dłużej czekać, więc zaczynam malowanie ścian, jak tylko kupię farbę. Inwestor po wizycie w sklepie z farbami wybiegł niemal z krzykiem i oskarżeniem: "Ty wiesz ile ta pani zadała mi pytań??!! Jakie mamy tynki? Do jakiego pomieszczenia ma być farba? Jaka farba? Do każdej inny grunt! A najgorsze!!! Było z dziesięć kolorów BIAŁYCH!!!"

Wobec tego jutro sama kupię farbę. :) A potem razem z dziećmi pobawię się w malarzy.

Poza tym:

103_2267.jpg103_2271.jpg103_2277.jpg103_2258.jpg

103_2143.jpg

Edytowane przez nita83

a no to, jak nie śpisz, to przylazłam do Ciebie. :)

Ania, czy ja rozumiem, że Ty się wykańczasz??

jak już pomalujesz, to reszta poleci pewnie prędziutko. nie zdążymy się obejrzeć, a już będziesz się wprowadzać.

tak więc trzymam kciuki, żebyś wybrała właściwy odcień bieli :D i do roboty. będę kibicować.

uprawy w ogródku imponujące. u mnie truskawki dopiero kwitną, a u Ciebie już takie duże. będzie co wcinać.

no dobra, może jednak pójdę spać. papa :bye:

Czy ja się wykańczam?? Tak, nerwowo :) organizacyjna żonglerka bywa męcząca. Melduję, że farby i grunt zakupiony. Pozostaje zawołać: do boju!

Tylko nie wiem, którego czy malowanie czy pomidory czy trawa.