Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz prostokątny dom

nita83

Recommended Posts

Jakiś u nas wirus panuje, gorączka po 40 stopni i kaszel, dzieciaki leżące, płaczące. Niestety niedawno był u nas w mieście przypadek sepsy i teraz dmuchają na zimne - badania, obserwacje. Wszystko ok, ale człowiek ma nerwy napięte.

Dobrze, że prezenty kupione, choinka, jest, dekoracje też, ciasteczka i pierniki zrobione.

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ciasteczka

1 kg mąki

4 żółtka

30 dkg cukru pudru

2 kostki Kasi

2-3 łyżki śmietany

4 łyżeczki proszku do pieczenia

Wszystko trzeba wymieszać i schłodzić w lodówce. Najlepiej całą noc, ale niekoniecznie. Ciastka są przepyszne. Wychodzi ich całkiem sporo, więc najlepiej przeznaczyć sobie jeden wieczór na pieczenie. Można je wycinać foremkami lub robić podłużne przez maszynkę. Smakują nawet niepolukrowane.

Smacznego.

Dziś dzień nieśmiałych porządków, bo burdel na budowie nie do opisania. Śnieg stopniał, ziemia jeszcze zamarznięta, więc pozbieraliśmy papierowe śmieci walające się wokół - co za wstyd, żeby taki bajzel panował. Potem szanowny małżonek zakupił naszą pierwszą "budowlaną" miotłę i grabie i co nieco ogarnął. Głównie skrawki blacho dachówki i drewienka walające się wszędzie. Termin kolejnych porządków- Sylwester :) Starszy "odstawiony" będzie na bal, młodszy do dziadków i polatam sobie na miotle niczym rasowa wiedźma (oj na pewno niejeden tak o mnie myśli :))

Koniec kładzenia blachodachówki jest już bliski (pełznie jak ślimak), kominy nieomurowane, bo mróz, kilku rzeczy jeszcze brakuje, które miały być zrobione, ale nakazuję sobie myśleć, że wszystko złe już za nami, a teraz będzie tylko lepiej. Po Nowym roku planuję spotkanie z hydraulikiem, który pewnie zabije mnie ceną ale nic to... Trzeba myśleć pozytywnie.

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTh9s-F0xH9TH4-6FiuLOSggSQxkhPqnivzmkDmg8Iz8mR1BsWT

W Nowym Roku życzę Wszystkim tu zaglądającym Szczęścia, pomyślności oraz spełnienia marzeń, nie tylko tych budowlanych

Edytowane przez nita83

Czuję, że okna mnie wykończą. Miałam zamówić je w grudniu, ale towarzystwo tak się pochorowało, że nie było sensu się spinać, stawać na rzęsach i na szybkiego decydować. Decyzja ma zapaść między Veką Alphaline (6 kom.), Gealan S800 (6 kom.)lub Schuco CT-70 (5 kom). Szukam, czytam, ale tak naprawdę trudno jednoznacznie określić co jest dobre a co nie. Najbardziej martwi mnie montaż, nie ma za bardzo opinii o montażystach. Gealan byłby tak prawie "po znajomości", ale czy to oznacza dobrze? :confused::confused::confused::confused::confused:

Jakieś sugestie?