Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz prostokątny dom

nita83

Recommended Posts

Powoli robi się biało. Choć do właściwego BIAŁEGO to jeszcze daleko. Nie jest to upierdliwa praca, ale ździebko męcząca i potwornie brudząca. Mogę zatem prezentować wszystkie stare, porozciągane szmaty jakie mam w szafie. Zawsze to lepiej jak się miejsce zwolni.

Porozkładałam płytki łazienkowe i zmieniła się koncepcja podłogi, Są dwie opcje:

Na prost:

103_2558.jpg

lub w kratkę

103_2559.jpgo

W zasadzie już zdecydowałam, ale chętnie posłucham podpowiedzi.

Jeszcze została ściana. Równo czy nie? Chyba nierówno się nie kładzie na ścianie. Co wtedy z zabudową WC.

103_2561.jpg103_2562.jpg

Z mozaiki chyba zrezygnuję, bo nie umiem tak bez mierzenia a nie mają na stanie.

Przyrodniczo też się u nas zmieniło. Z okazji koszenia okolicznych łąk, zawitała do nas, prosto w moje groszki, mama zajęczyca i 4 małe zajączki. Mama chwilowo zwiała, a maluchy pochowały się po rogach. Nie dotykaliśmy ich i mam nadzieję, że matka po nie wróci. Mają ciężki żywot, bo polują na nie dwa jastrzębie i sroki.

103_2586.jpg

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

podłogę dałabym prosto bo jak dla mnie to zbyt w oczka miks pasków daje;) ale to moja taka fobia jest:lol: na ścianie raczej prosto płytki a z mozaiką to się dowiedz jak coś jak szybko mogą dostarczyć i zostawić miejsce na wklejenie mozaiki i wtedy sobie wsio pomierzysz ;)

Dzięki za głosy. Rodzinny quiz trwa i na razie jest 4-4.

Z czterech zajączków są trzy. Nie wiem czy matka jednego zabrała. Każdy jest ukryty w innym miejscu pod murem domu. Mam teraz zagwozdkę co z nimi zrobić. Ciężko stwierdzić czy matka je znalazła i przychodzi je karmić. Czytałam, że robi to tylko raz dziennie. Trochę się obawiam, że padną z głodu. Z drugiej strony nie chcę ich dotykać. Siedzą cały czas w jednym miejscu i się nie ruszają.

Edytowane przez nita83

Nitka Ty NAPRAWDĘ masz płytki na scianie!!!!

Bardzo się cieszę bo to już naprawdę ostatnia prosta:hug::hug::hug::hug::hug:

Wyglądają bardzo fajnie, sa do wysokości drzwi??

Całe ściany beda jasne?

Bo na podłogę ida takie brązowe, ciemniejsze, dobrze pamiętam??

super

• 2 weeks później...

Dziennik popada w zapomnienie, na szczęście sam domek nie. Babramy się z tym malowaniem już trzeci, ale ostatni raz. Więcej nie zdzierżę. W łazience brakuje fug i dolnego paska kafelek. Parapety do odbioru na środę. Po drodze debatujemy nad kominkiem. A kuchnia już klepnięta. Wszystko jakoś kręci się własnym rytmem i nawet dzieci są bardziej wyrozumiałe.

Pozdrawiam Was wszystkich ciepło. Bawcie się dobrze w wakacje.

a która się Tobie podoba najbardziej?

podobają mi się niemal wszystkie, ale nastawiłam się na kolor "maziaty", choć nie pamiętam żeby w sklepie wyglądał tak jak na zdjęciu. Muszę się wybrać tam po raz setny. :)

Hej nita :)

Oj dzieje się u Ciebie, nadrobiłam zaległości .... super :) czekam z niecierpliwością na nowe foty. Ja stawiam na szafkę na samym dole. To już niedługo parapetówa ?? ale ten czas szybko leci :) :) :)

Pozdrawiam

czesc Monika, cieszę się, że zajzałaś. Przeprowadzka niby blisko, ale jeszcze milion spraw, które mnie wykańczają i milion rzeczy z którymi nie wiem co zrobić.

Nitka a parapet robicie kafelkowy? czy pokojowy?

To są 4 kolory szafek czy górna i podgórna się pokrywają? :) mnie też się wydaje że najciemniejsza będzie najlepsza, ale bez płytki nie da rady.

ps. zdjęcia nie widzę tego na telefonie :(

czesc Cronin, parapet jest już płytkowy. Te dwie szafki są inne jedna szara a druga capuczino :). Ogólnie obawiam się ciemnych szafek, bo nie lubię sprzatać. A zdjęcie to dom z zewnątrz ze światłem w śdrodku.