dusiaka 03.01.2013 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 nitka- ja słyszałam, że najlepsze okna można "zepsuć" kiepskim montażem, więc nie ma co się porywać na najdroższy wariant okien. Oczywiście współczynnik U sobie porównaj, ale miej na uwadze powyższe. Ja mam Vekę (profil 90mm), pewnie to wiesz a inna opcja, która wchodziła w grę to Schuco CAVA (jeśli mnie pamięć mnie myli). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 04.01.2013 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Nita, masz w okolicy co najmniej 4 DOBRE firmy produkujące okna ( w slupsku i okolicach) - m&s, fasada, bajcar i drutex - gdzies pod bytowem, ale też w okolicach. zadzwon, popytaj o ceny konkretnych modeli z konkretnym U, wyslij specyfikację najlepiej - odpowiedzą Ci w ciągu tyg i wybierzesz tą opcję, która Ci odpowiada najbardziej.ekipy mają swoje, więc nie widzę problemu - każda z tych firm wstawiła miliony okien, więc mają doświadczenieNie wiem, jaki masz budżet, ale ja bym celowała w porządne okna, z dobrymi współczynnikami itp itd.ja ze wzgledu na ilość i wielkość okien musiałam wybrać te z najwyzszej półki - jesli chodzi o u i te inne współczynniki przenikalności, do tego mam szkło hartowane w wielkich witrynach, bo ptaki walą w nie wiosną i nie chcę zginąć przygnieciona oknem, które waży ponad 300 kg - jeden trójkąt u mnie tyle waży, dzwig musiał okna wstawiać. dlatego zapłaciłam sporo pieniędzy(niestety) ale teraz jesienia i zimą nie pluje sobie w brode, że wybrałam słabsze okna.może nie ma to znaczenia w domu, gdzie nie ma tylu okien i takiej wielkości jak moje, ale myślę, że za przyzwoitą kasę możesz miec bardzo porządne okna. poswięć na to godzinkę i rozeslij zapytania i wybieraj.....pomyślnych wyborów:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 04.01.2013 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 dzięki dusiaka właśnie tego montażu się obawiam, amglad wyceny już mam i to nawet dość sporo, zawężyłam je do 3 firm, właśnie fasada ze słupska jest wśród nich. Wiesz może coś o nich? czy dobrze montują? Jutro urodzinki moich synków, a w poniedziałek wybieramy te okna wreszcie:). Niech się szanowny małżonek wypowie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 04.01.2013 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 (edytowane) nita ponieważ mówimy o żywopłocie przy Twoim domku przenoszę się do Ciebie Pomysł z winogronami przy garażu jak dla mnie przedni na pewno dasz radę, Zobaczysz, że odezwie się w Tobie zapalona ogrodniczka. Jak tak patrzę na Twoją działkę i domek to bardzo mi jednak pasuje żywopłot liściasty Nie musi być bardzo wysoki, żeby zachodzącego słońca nie przysłaniał, tak max do 150 cm wystarczy. A posadzenie żywopłotu od zachodu jest uzasadnione bo w Polsce przeważają głownie wiatry zachodnie Zobacz jak to ładnie może wyglądać http://i2.fmix.pl/fmi2359/921773cc00171fbb50e750cd Edytowane 4 Stycznia 2013 przez Krokusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 04.01.2013 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 coraz bardziej sie napalam na ten żywopłotek z jednej strony. Tylko jak to oznajmić mężowi, on jest zdecydowanie na NIE wszelki liściastym krzakom :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 04.01.2013 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 coraz bardziej sie napalam na ten żywopłotek z jednej strony. Tylko jak to oznajmić mężowi, on jest zdecydowanie na NIE wszelki liściastym krzakom :) Oj tam, oj tam...na męża już znajdziesz na pewno Swój kobiecy sposób Wkleiłam do mojego poprzedniego postu jeszcze zdjęcie do inspiracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 04.01.2013 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 tak mi mów i czaruj najbardziej mnie przekonuje osłona od wiatru i kurzu, a także od ciekawskich, bo ja z tych bardziej wstydliwych jestem myślę nad półeczkami przy oknie w kuchni, coby łyso nie było. Tylko żeby sie potem nie zagraciły http://www.lenebjerre.dk/Storage/cache/img/Storage/plugin_files/dbgallery/categories/bc0cf7dc862b509f7da667066b1da126.jpg Czy te promocje w marketach budowlanych to jeszcze są , czy to już po? może by sie jakis stelaż z wc trafił i kabelki i kontakty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 04.01.2013 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 W OBI jest cały zestaw (stelaż i wc) za 549 zł z Koła. Pisze, że oferta ważna do 31.12.2012 lub do wyczerpania zapasów. Może jeszcze są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 04.01.2013 22:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 właśnie na allegro też widziałam, dzięki Krokusiu aaa właśnie sobie przypomniałam, że sąsiadka by mi dała takie trawy wysokie, takie co na końcu mięciusie są, ale łodygi to już nie bardzo. Śliczne są te trawy , ale to ponoć się strasznie rozrasta. zastanawiam się gdzie by to upchnąć, muszę sobie namazać jakiś plan Tak by to cudnie było jakby szumiało przy wietrze ... U nas błoto po kostki, glina, a ja o roślinkach myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 05.01.2013 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 dzięki dusiaka właśnie tego montażu się obawiam, amglad wyceny już mam i to nawet dość sporo, zawężyłam je do 3 firm, właśnie fasada ze słupska jest wśród nich. Wiesz może coś o nich? czy dobrze montują? Jutro urodzinki moich synków, a w poniedziałek wybieramy te okna wreszcie:). Niech się szanowny małżonek wypowie . ja własnie z fasady mam okna. nie mam uwag co do jakosci i do montażu - szybko sprawnie i bezboleśnie- polecam z czystym sercem:yes: no i za te same parametry co w m&s mniej kasy... masz bliźniaki????? super!!!!!matko, jak ja bym chciała miec dwie sztuki na raz;);) ucałuj swoich Chłopaków, uściskaj ich mocno od cioci:hug::hug: bawcie się świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 05.01.2013 22:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 amglad źle się wyraziłam nie mam bliźniaków, choć bardzo bym chciała. Moi chłopcy są z 1 i 5 stycznia, stąd razem wyprawiane urodzinki było super. Jestem naprawdę zadowolona, bo udały się wyśmienicie przy minimalnym nakładzie prac i stresu. Aż sama się dziwię, że przy 14 dorosłych gościach i 4 dzieciaków tak sprawnie to poszło. Ja zapewniałam żarełko, a mężuś ogarnął dom i stół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 06.01.2013 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Cześć Nita:) Rozumiem dylematy okienne aż za dobrze, pociesz sie że chyba dla nikogo nie był to łatwy wybór... Ja mam Schucco Cava ale nie mogę na razie nic o nich powiedzieć oprócz tego że piękne są Muszę sobie Twoją kuchnię poszukać bo nie pamiętam już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 06.01.2013 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 (edytowane) Strasznie mi się nie chce bawić z wklejaniem dużego zdjęcia, ale myślałam o zapełnieniu czymś tych wolnych ścian. Z drugiej strony może to tylko jak zawsze mi się wydaje, że wszystko się zmieści. Taka mała odskocznia od okien. Próbuję sobie wyobrazić co i jakbym trzymała w szafkach w kuchni i na razie niepokoją mnie szuflady przy kuchence. W tym miejscu najlepiej chyba trzymać garnki, patelnie jakieś szpatułki to mieszania. a takie fronty szafek mi się podobają http://m.ocdn.eu/_m/71bccbf901889494496a90f45d495f12,112,1.jpg nawet nie zauważyłam kiedy mi "domownik forum" stuknął Edytowane 6 Stycznia 2013 przez nita83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 06.01.2013 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 cześć Nitka, całusy dla styczniowych chłopaków. tak jako ciekawostka: moja kuzynka ma synków, którzy urodzili się w jednym dniu i nie są bliźniakami, bo różnica wieku wynosi 4 lata. jeśli chodzi o kuchnię, to otwarte półki są trochę kłopotliwe: kurzy się i wcześniej, czy później jest na nich więcej rzeczy niż byśmy chcieli. a w zamkniętych nie widać co masz naupychane. z żywopłotem mam podobnie. m. chciałby jakieś tradycyjne tuje, czy inne świerki, a mi się podoba liściasty i to kolorowy. w jakiejś gazetce widziałam taki trzykolorowy: na zmianę czerwony berberys, kwitnąca na biało tawuła (chyba) i coś zielonego. wyglądało super. muszę zacząć urabiać m., bo wiosną chcę już zacząć sadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 06.01.2013 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 http://www.venetacucine.us/images/kitchens/classic/memory/memory_01.jpg http://www.venetacucine.us/images/kitchens/classic/memory/memory_42.jpg http://www.venetacucine.us/images/kitchens/classic/brittania/britannia_3.jpg http://www.venetacucine.us/images/kitchens/classic/silvie/silvie_1.jpg http://www.venetacucine.us/images/kitchens/classic/silvie/silvie_11.jpg http://www.febal.com/export/sites/default/en/gallery/backgrounds/romantica_zoom_c1.jpg Wklejam dla pamięci. Jak zaczynałam budowę to kuchnia miała byc nowoczesna i biała, a teraz tak jakby zwrot W przedostatniej podoba mi się to, że nie ma wielkich listew u góry - nie lubię ich. A ostatnia ma to coś Pewnie jak przyjdzie co do czego to będę się starała coś sklecić z gotowych szafek, chyba że cud kasowy się zdarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 06.01.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Fajnie Ci że wiesz czego chcesz przynajmniej. Ja się po cichu przyznam że do końca nie jestem tej mojej kuchni pewna:( ps. co do półeczek to ta ostatnia wklejana przez Ciebie ma, a jak piszesz że dla Ciebie ma to "coś" to może takie otwarte półki sa Ci przeznaczone?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 07.01.2013 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Luka baaardzo mi się podobają półki, ale to jak strzał w stopę, polegnę z porządkami i efektu nie będzie. Nie lubię marnowanego miejsc i u mnie wszystko upchane jest a dwie pierdółki na jednej półce by mnie denerwowały. Poza tym dziś mi się to podoba, jutro zobaczę coś innego i mi się zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 07.01.2013 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Nita a w jakim stylu planujesz resztę domu? Tak bardziej nowocześnie czy nie? ja się tak właśnie zastanawiam, czy kuchnię trzeba dopasować stylem do reszty , jeśli jest oddzielnym pomieszczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.01.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Najlepsze życzenia spełnienia marzeń, kolejnych świąt w nowym domu i radości:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 08.01.2013 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 dzięki agalind również życzę Pomyślności w Nowym Roku cronin powiem szczerze, że mój dom na pewno nie będzie w jednym stylu, no chyba, że w zwyczajności i poza normami. Nie mam gustu i o ile podobają mi się piękne wnętrza, nie umiem ich przenieść do siebie. Dodatkowo jestem straszną sknerą jeśli chodzi o wydawanie kasy na rzeczy do domu- klamka za 500 zł - nie ma mowy. Nawiasem mówiąc szkoda, że nie mam takich ograniczeń przy kupowaniu słodyczy, było by parę kilo mniej. Niby wiem, że za jakość się płaci, ale zęby mnie bolą powyżej niektórych kwot Kiedyś bardzo się tym stresowałam i po każdej wizycie u znajomych był dół - czemu my nie mamy tak pięknie/nowocześnie/dokładnie/czysto itp. Teraz jednak cieszę się tym co mamy i najważniejsze, że lubimy własny dom. Bez ciśnienia. Oczywiście chciałabym żeby było nowocześnie, ale przytulnie i bez błyszczących powierzchni. Jasno i wygodnie dla nas. Co oznacza mnóstwo miejsca na zabawki, zabawy, bliskość dzieci, komputer, gotowanie z dala od ciekawskich spojrzeń, miejsce na zakamuflowanie bałaganu oraz cichy kąt na czytanie dla mnie. Żeby było ślicznie, jasno i tanio Krokusiu tak jak podejrzewałam akcja "żywopłot" podejście numer jeden - nieudane Spróbowałam z zaskoczki, w trakcie gdy mąż targał z samochodu stół. Miałam nadzieję, że się nie zorientuje i na moje: wiesz, posadzimy liściasty żywopłot koło garażu, mruknie cos i będzie "przyklepane". Ale jak tylko zobaczyłam, że zamarł w pół kroku to wiedziałam, że nie wyszło Było coś w stylu NIE MA MOWY Opracowuję podejście numer dwa. <--------- tego kochanie nie czytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts