cronin 08.01.2013 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Kurcze, mam dokładnie tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 09.01.2013 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Ja też planuję liściasty żywopłot, w ogóle prawie wszystko liściaste - bo lubię, a iglaki z kolei nie za bardzo. Mój mąż tylko spytał lakonicznie, kto będzie to grabił. Odpowiedziałam bez wahania, że ja, więc sprawa została na tym zakończona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 09.01.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Nita, a może żywopłot z buka. On trzyma liście, te zeschnięte przez całą zimę i nie bałagani jakoś znacząco. Dobrze się formuje i w miarę szybko rośnie. (Proszę sie nie sugerować tymi drobinkami z mojego dziennika) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 10.01.2013 06:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 dorka Dzięki za radę. Ja o roślinkach mam marne pojęcie i dopiero w Twoim dzienniku się dowiedziałam, że żywopłot może być z buka. Nie wiem czemu zawsze myślałam, że żywopłoty to jakieś krzaczory. Twoje maluszki są super. Z mężem będzie ciężka sprawa, bo mu się po prostu nie podobają. Nic to, poczekam do wiosny i ogrodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 10.01.2013 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Taki mi się marzą. Te kamyczki to by było fajne rozwiązanie dla mojego leniwca. http://i2.fmix.pl/fmi2423/5df840120023afd24db0c2cd http://i1.fmix.pl/fmi2100/f2dd048e002171ea4db0c2e0 inspiracje ukradłam z bloga lasche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 11.01.2013 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Fajne te skrzynie:) Ja u siebie nie planowałam w ogóle warzyw ale moja Średnia wierci mi dziurę w brzuchu że ona bardzo bardzo chce:) Więc może taka jedną skrzyneczkę jej z boku zafunduję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 11.01.2013 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Też lubię to rozwiązanie. Inna rzecz, że nieodmiennie kojarzy mi się z wizytą na cmentarzu jakichś bezwyznaniowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 11.01.2013 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Nooo w moim przypadku to może być cmentarz tych nieszczęsnych warzyw - taka ze mnie uprawiatorka;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 11.01.2013 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 dorka nie załamuj mnie U mnie wszędzie glina i tak sobie wymyśliłam, że w takich skrzynkach będzie mniej roboty. Napaliłam się na te warzywa jak nie wiem co Najbardziej bym chciała, żeby te skrzynki miały szerokie boki, to by służyły przy okazji za ławeczki . Żeby można było przysiąść i podziwiać jak dzieciaki sadzą i pielą. Najfajniej będzie mieć miętę i bazylię - pięęęęknie pachną. No i oczywiście całą masę poziomek, które uwielbiam, a nie bardzo można je kupic w ilościach hurtowych Luka też nie mam ręki do kwiatów i innych, jedyna nadzieja w moim synu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 11.01.2013 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Nita, nie martw się, u mnie też glina. A glina jest żyzna, ma tylko ten feler, że nie puszcza wody. Trzeba uważać, żeby się rosliny nie potopiły na wiosnę, a nie wyschły na pieprz latem. Rosną jak oszalałe. A po powodzi tak jak u mnie było to w ogole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 12.01.2013 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Ale ogrodowo się zrobiło ja też już planuję warzywnik, zresztą w tamtym roku też miałam jedno wiem na pewno, nigdy więćej marchewki bo kiepsko mi rośnie teraz będzie cukinia ( nie trzeba przy niej plewić bo robi wokół cień i może rosnąć nawet w trawie ) pomidorki koktajlowe i paprykę pepperoni. Też kombinuję co by tu posadzić, żeby się osłonić, chyba jakieś świerki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.01.2013 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Ooo pomidorki koktajlowe to coś co lubię... Cześć Nitka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 12.01.2013 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 cześć ale dzis zaszalałam na sankach, mokra byłam cała, a teraz ledwo żyję. Trzeba będzie na przysżły rok porządnie sie przygotować do sezonu - spodnie narciarskie się przydadzą Ogrodowo tu ostatnio, bo plan jest taki, żeby na wiosnę wyrównać działkę i zrobić ogrodzenie z siatki. Skoro będziemy tam teraz spędzac mnostwo czasu, a dzieciaki z nami, to przydałoby się, żeby teren był w miarę bezpieczny i żeby się dzieciaki nie nadziały na jakieś gwoździe i nie pouciekały w siną dal Nie pochwaliłam się zdjęciami, bo nie mam ale dach już skończony. Na wiosnę jeszcze będą poprawiac w jednym miejscu rynny. Okna wybrane, teraz dopinamy umowę. Myślimy i kombinujemy jak tu rozplanować prace i na co starczy kasy a na co nie. dracula podsunęła mi pomysł, żeby zamiast zlecić tynki zrobić samemu płyty. Każda oszczędność by się przydała, więc rozważamy temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.01.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Mi przez moment przez głowę przemknęła myśl o sankach ale straaaasznie dziś u nas wiało. A że Marcin dopiero co wyzdrowiał to nie chciałam go narażać:/ Może jutro będzie lepiej to o ile śnieg przez noc nie zniknie to się też wybierzemy:) Ja też chciałabym na wiosnę przekonać P do wyrównania działki. Najpierw musimy jeszcze wyrwać starą wielką czereśnię która rośnie przy tarasie i 4 orzechy z końca działki. Tu może być problem bo wszyscy dookoła lepiej wiedzą co powinniśmy mieć we własnym ogrodzie i namawiają P żeby orzechów nie wyrywać, wrrr U nas dodatkowo stoi na działce jeszcze stara szopa - teraz juz zupełnie nieprzydatna ale teściu się upiera że rozbieramy ja na końcu - nawet mi się nie chce o tym gadać. Ogólnie marzy mi się porządek wokół domu/budowy taki jak widuje się u innych - nasze "obejście" wstyd po prostu pokazać wszędzie pełno resztek cegieł, drutów a także innych smieci, tak jak piszesz - strach dzieciaki wypuścić Sorry ale mam dziś doła więc narzekam równo:( Fajnie że dach macie skończony - czekamy na foty:) Pisałaś jakie wybraliście okna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 12.01.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Nita my też będziemy robić sami płyty zamiast tynków, raz że taniej dwa że nie trzeba czekac aż wyschną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 12.01.2013 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Luka to chyba dzis taki dzien, ja od rana mam doła budowlanego, obudziłam się z myślą, że działka musi byc wyrównana i uporządkowana i już! Wtedy i jakiś gril by mógł byc i piaskownicę można zrobić i poziomki posadzić i żywopłot liściasty od strony garażu cicho sza . Potem było już gorzej, że nie wiem co najpierw, że kasy nie mamy, że nie umiem itp. A dwa dni temu cieszyłam się, że okna wreszcie wybrane Bierzemy 6 komorowe, 3 szybowe, na profilach Gealan S8000. robić je będzie i montować firma ze Słupska. Mam nadzieję, że dobrze wybraliśmy. cronin a kiedy zaczynacie te tynki, będę z chęcią podpatrywać. kupujecie płyty lokalnie czy przez internet? Jeśli będą płyty to po oknach, podłogówka, wylewki, hydraulika (to przed czy po wylewkach? nie mogę skumać?) i wtedy kable i płyty. Muszę ogarnąć kolejność i jak to z tymi płytami i kabelkami. Ale to nie dziś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.01.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 A okna kiedy? ps. dzięki za :hug:i wzajemnie:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 12.01.2013 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 okna na wiosnę, marzec? jesli pogoda pozwoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.01.2013 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Czyli już całkiem niedługo:)Po zamontowaniu okien byliśmy baaaardzo zdziwieni jak w domu zrobiło się cicho... - wrażenie bezcenne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 12.01.2013 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 u nas raczej zmian w halasie nie będzie, bo domek w polach, ale na pewno przestanie wiać...ooo właśnie miałam jeszcze zamówić bramę i drzwi- wejściowe i z gospodarczego, o kurde... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts