Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz prostokątny dom

nita83

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki dziewczyny. Wstałam i płytki nadal mi się podobają :) tak wyglądają na żywca

http://img405.imageshack.us/img405/480/1003934l.jpg

Co do tej Linei to patrzyłam sobie na stronce i oni maja chyba tylko nablatowe umywalki? U nas taka nie wchodzi w grę.

Luka Ty się nie stresuj

Nita jak przespałaś się i nadal Ci się podobają to już duży plus:D

A stresować to ja się nie stresuję - te emoty nie do końca oddają nastrój:) Po prostu kolejna rzecz o której nie pomyślałam;) Ale to znaczy tylko że mam jeszcze na to szansę:)

Rozrysowałam sobie łazienkę na papierze. Bo na wizualizacji cos podejrzanie dużo miejsca w niej jest:) I tak sobie kombinuje jakby te ustrojstwa wannowe dać żeby było dobrze - super że poruszyłas ten temat:)

Gratuluję nabycia płytek!My na tym samym etapie, w piątek po wielu bojach wybraliśmy kafle do łazienki- w przyszłym tygodniu zakup. Łatwo nie było, bo miałam wizję zielonej łazienki do, której już zdążyłam się mocno przywiązać-niestety małżonek miał inne zdanie. Doszliśmy do kompromisu po licznych bataliach. Stwierdziłam, że to tylko mała łazienka to jeszcze odpuszczę, ale przy górnej już tak łatwo nie będzie;)

Oto kompromis:

http://www.google.pl/imgres?q=ceramika+madeira&hl=pl&sa=X&tbo=d&rlz=1R2PRFB_plPL461&biw=1280&bih=857&tbm=isch&tbnid=II6fDTl_lwcQ-M:&imgrefurl=http://www.ceramika-arte.pl/kolekcja/pl/35/Madeira&docid=2o_KV9SXb8uqhM&imgurl=http://www.ceramika-arte.pl/files/aranzacje/big/35_8fb0fc0119fcf55dbdd100e8afbfe066.jpg&w=749&h=500&ei=HL37UMPsMcjItQbpjIHwDw&zoom=1&iact=rc&dur=375&sig=107217724733111524611&page=1&tbnh=140&tbnw=213&start=0&ndsp=38&ved=1t:429,r:1,s:0,i:84&tx=74&ty=93

W sensie nie żeby to była nasza łazienka,tylko takie będą kafelki;)

Aga, a czy Ty widziałaś wcześniej tą umywalkę? Na żywo znaczy? I jaki masz model? Przepraszam że w drugim poście ale żaliłam sie już wczoraj że ciś mi się znów popsuło i nie mogę robić przerw w tekście ani wygrubiać ani nic:(

Nie widzoalam na zywo, tylko w ciemno wzielam, bo mi ksztalt pasował. Mam W razie gdyby mi sie nie spodobala, to kasy az tak by nie było żal. W kazdym razie dla mnie byla idealna.

Co do tej Linei to patrzyłam sobie na stronce i oni maja chyba tylko nablatowe umywalki? U nas taka nie wchodzi w grę.

Chyba jeszcze podwieszane mają.

dzięki kachna wygląda na to, że u mnie będzie łazienka w podobnych barwach. Nie myślałam, że będę kupowała kafelki na raty :) Teraz mam na obudowę wanny (juz się nie muszę zastanawiać czy kupić pełna wannę czy ją obudować płytkami :)) Czyli brakuje reszty na ścianę i podłogi :)

agalind bardzo ładna umywalka, muszę się wybrać na ta stronkę jeszcze raz :)

Nita, gratuluję pierwszego zakupu wykończeniowego :) I tak się dziwię, że z sobą walczyłaś - jak ja widzę coś, co mi odpowiada i cena dobra, to nawet męża nie pytam o zdanie tylko kupuję i już :D A płytki za kilkanaście złotych to bym wzięła w ułamku sekundy, gdyby mi wpadły w oko :)

Widziałam parę rzeczy z Linea Blue i są zupełnie w porządku - sama planuję kibelek i umywalkę z tej firmy. Muszę ostro oszczędzać, a dizajn mi się w wielu przypadkach podoba i nawet wygląda na wyższą półkę.

dzięki kocurowa :) wahałam się coby mnie mąż z domu z tymi płytkami nie wywalił :) zaskoczył mnie zupełnie. Potem się przyznał, że rozumowanie było mniej więcej takie: "60 zł nie majątek, a żona szczęśliwa będzie, nie trzeba jechać daleko, same plusy :)

zresztą cena była naprawde okazyjna, na necie taniej nie znalazłam :)

Stelaż już masz do tego kibelka? ja bym chyba wolała w zestawie kupić, bo potem nie będziemy wiedzieli czego brakuje.

Niestety nie znalazłam u nich umywalki takiej do wpuszczenia w blat, chyba że by pokombinować.

człowiek się ciągle uczy. Nie wiedziałam że takie są:

http://www.nawigator-24.pl/foto_allegro/upload/2012/07/09/20120709071739-15fad594.jpg

to by rozwiązywało wiele problemów, bo i blat już jest i woda się nie zbiera przy rogu umywalki, na łączeniu :) Jakieś sygnały ostrzegawcze?

Dobrze, że jest ta zima to mamy czas się ździebko rozejrzeć.

BTW czy ktoś wie jak wklejać link, żeby nie było go widac tylko odnośnik, np TUTAJ?

Bardzo ładna umywalka, trochę takich jest na rynku - swego czasu bardzo mi się podobała Caprice z Koła, ale nie na moją kieszeń (a teraz to i nie na metraż łazienek). Stelaże kupuję osobno, co ma nie pasować - przecież rozstaw śrub jest standardowy, 18 lub 23 cm i każdy kibelek pasuje do każdego stelaża. Te zestawy mają dla mnie jedną wadę: jak jest ładny kibelek i dobry stelaż, to kosztuje za dużo, a jak kosztuje mało, to mi się nigdy miska nie podoba :(

Ja wciąż nie mogę się przyzwyczaić do mysli, że przyjdzie mi wydać ok 7 stów na kibel - KIBEL!!!. Ja wiem, że to jest stelaż i przycisk i kibelek, no ale bez przesady. Jednak łatwość w utrzymaniu czystości pod takim sprzętem jest dla mnie ważna i będę musiała to jakoś przełknąć.

Kocurowa w kupowaniu "w częściach" wietrzę u siebie problemy. Kupię tanią miskę, potem się okaże, że przycisk jest drogi, a stelaż nie ten, coś tam jeszcze potrzeba i zrobi się większa kwota. No nic, poczekam na cud podobny do zakupu płytek :)

draculo wizja łazienki wyklarowała się wraz z przypadkowym zakupem płytek. Bo skoro mam płytki na wannę, to musi byc obudowana,a w miejscu pozostałym we wnęce będzie półka z płytek. Skoro "dekor" jest ciemnobrązowy, to reszta raczej tez w brązach/beżach tylko jasnych. :) Jakos tak samo wyszło.

Edytowane przez nita83

Ja na komplety nie patrzyłam w sumie za bardzo, rozglądałam się za samymi stelażami. Jedyny komplet jaki był mi znany to Link z Cersanitu około 500 zł w komplecie z miską ale bez przycisku, a ten do kupienia za stówkę- ale nie podobał mi się:(

Teraz patrzę za miskami, początkowo chciałam Roca Gap ale nie jestem tego juz taka pewna:)

A Ty masz cos wybrane że piszesz konkretną cenę?

ja mam zestaw Link z cersanitu :) płaciłam 430zł i 40zł za przycisk :)

też ważny był dla mnie przycisk, tylko u mnie koniecznie miał być prosty i ten jest akurat

przyciski były takie:

http://www.elzet.sklep.pl/userdata/gfx/547d9dc1f8d74dfc1bd59fc08b70ab6f.jpg

ciężko było znaleźć prosty i żeby jeszcze majątku nie kosztował

Edytowane przez msdracula

Dracula, baaardzo tanio dostałaś ten Link:)

Jak weszłam do sklep to mi sie przypomniało - my kupiliśmy je za 531 zł plus około 85 z przycisk - mamy ten z kółkiem bo na proste trzeba było czekać a to był czas inwentur:/

Mogę się tylko wypowiedzieć, że wygodny jest:)

Luka to wy macie tego Linka też tak? u nas to był spontan trochę, bo na tym etapie nie było kasy za bardzo na komplety, mieliśmy wziąć same stelaże, ale cena....żal było nie brać :)

A kupiliśmy w markecie budowlanym, w Mrówce, nie wiem czy znacie.

Nita to cena bez przycisku, przycisk był osobno za 40zł :)

Mam dwa zestawy w pracy. Kupione pod wpływem Pana Wykończeniowca który nam je polecił:)

jedno spostrzeżenie tylko mam: wydawało mu się że pod miską podwieszaną jest trochę więcej miejsca, a tam na styk płaskim mopem da sie wjechać...

Muszę zmierzyć na jakiej wysokości zawieszona jest miska, może coś źle zamontowali?