kachna2802 30.01.2013 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Kobiety ja też się przyłączam do tej sztafety;). My mamy plan do Lipca zrobić jeden mały pokój na dole plus mała łazienka i się wprowadzamy. Zapewne wszędzie wokół będzie beton, pył i co tam jeszcze niektórym wydaje się być horrorem. Póki co nie mamy instalacji, ani wylewek ani tynków. Także Cronin nie martw się u nas też różowo to nie wygląda:)dzisiaj przeczytałam, że z początkiem Marca zawita wiosna i tego się trzymajmy:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 30.01.2013 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 goście goście, a ja nawet kawy nie podałam Uszy do góry, nie marudzić, cud na pewno się zdarzy Jesteśmy wszystkie na mniej więcej tym samym poziomie. No może niektóre panny mają już okna i jakies kabelki a nawet i smoka! Się wyrwały do przodu, ale na prostej Was dogonimy Niech no tylko wiosna nastanie Czy ktoś wie czy jest jakiś specjalny święty od budowy?? Święci "wyspecjalizowani" bardzo dobrze się sprawują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.01.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Cześć Nita:) Święty jest od budowlańców to nie wiem czy nas dotyczy, pewnie nie:(Nie mówię oczywiście o MSU czy innych samodzielnie budujących:) Ale za to zobaczyłam że są święci od różnych dziwnych spraw i że np kilku świętych jest patronami gospodyń na plebanii:rotfl: ps. Kachna, polazłam do Ciebie i:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 30.01.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 No dla nas to chyba św. Juda Tadeusz - patron od spraw trudnych i beznadziejnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 30.01.2013 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 :rotfl::rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.01.2013 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 No patrz Cronin a ja się z Juda wychylać nie chciałam coby nie zapeszać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.01.2013 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 :rotfl::rotfl: Ta bardzo smieszne nie jest;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 30.01.2013 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 jest jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 30.01.2013 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 My to sobie wymyśliliśmy ten ciepły montaż na okienka i teraz trzeba będzie chyba jakąś obwódkę ze styro dać, bo jak te okna będą montowane? Dlaczego ja nic nie kumam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 30.01.2013 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 No osobiście to wolałabym św. Franciszka, z nim się zawsze można dogadać Nita no najpierw trzeba obkleić otwory okienne styropianem, wstawić okna, i dopiero wtedy robić obróbkę okien, taśmy, siatka, klej. Niestety trzeba to zgrać, albo obkleić tylko okna, wstawić je a resztę domku ocieplić za parę miesięcy i wtedy zaciągnąć klejem. Generalnie okna muszą być obklejone styro do montażu okien. Chyba że godzisz się żeby ociepleniowcy sami wyklejali taśmy od okien na styro, to można wtedy zamontowac okna "w powietrzu". Bądź montażysta od okien przyjedzie drugi raz jak już będzie styro. Kwestia dogadania dwóch ekip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 30.01.2013 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 dzięki cronin wszystko ustale z "oknowcami" :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 30.01.2013 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 No dla nas to chyba św. Juda Tadeusz - patron od spraw trudnych i beznadziejnych Cronin, to jest świetne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 31.01.2013 02:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Dziewczyny, nawet sie nie obejrzycie jak kazda będzie w swoim domu kawę pić PS. Idę tego smoka zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 31.01.2013 02:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 ps. Kachna, polazłam do Ciebie i:jawdrop: Ja kiedyś też polazłam i z wrażenia chyba nawet się nie przywitałam:sick: Cudne miejsce na dom:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna2802 31.01.2013 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Lukarna i agalind bardzom rada z Waszych słów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 03.02.2013 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Witam niedzielnie. Cieszyłam się niedawno, że kolejna decyzja podjęta, a mianowicie płyty k-g samodzielnie montowane, zamiast tradycyjnych tynków. Niestety nie ma tak łatwo. Rodzina jest podzielona. Część jest za, część suszy głowę, że zdecydowanie nie. Sama już nie wiem co myśleć. Czy to się nadaje do nowego domu? czy będzie pękało na łączeniach? czy myszy nam to zeżrą ( w końcu to pole) ? Myślicie, że myszy jedzą gips? cena tych maszynowych mnie powala, a na cenę płyt czekam (aż mąż policzy ). Nie mamy jeszcze decyzji jakie będzie ogrzewanie. Zbieramy podpisy sąsiadów i czaimy się na gazowe. W tygodniu hydraulik ma nam podać wycenę podłogówki i wody. Czuję, że dostanę zawału, a kasa na koncie nie chce urosnąć. Jakoś mnie zbliżające się wydatki przytłaczają. Wypisałam sobie ostatnio, że musimy jeszcze: - wstawić okna - otynkować kominy - zrobić elektrykę - hydraulikę - wybrać piec - kupić i zamontować szambo - kupić styro na podłogi i folię - zrobić wylewki - zrobić sufit (do tynków trzeba mieć) To tak z grubsza. Chyba jednak spadłam na koniec sztafety i przysiadłam na kamieniu przy drodze. ach dracula pocztałam sobie dziennik Netbeta i jakoś mnie strach obleciał, żeby zapytać o te płyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 03.02.2013 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Nita ja liczyłam płyty (samodzielny montaż) kontra tynki c-w (z robocizną) i płyty wyszły k. 2 tys a tynki k. 5 000. Dawno to było i powinnam jeszcze raz przeliczyć, ale myślę że proporcje zostaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 03.02.2013 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Ja właśnie rozważam tynki, z materiałem polecany na forum fachowiec życzy sobie 25 zł od m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna2802 03.02.2013 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Nita u nas lista praktycznie taka sama, i też póki co trzymamy się opcji z karton-gipsem. Niestety kasa, kasa, kasa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 03.02.2013 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 U nas lokalnie w ogłoszeniach - Tynki maszynowe cementowo-wapienne z materiałem 19zł m2 Jutro wyszarpię namiary na polecaną mi ekipę i ich podpytam. Kurde patrzyłam u dusiaki, że za tynki płaciła 11 tys, a ja mam troszkę powiększonego Anatola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts