Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz prostokątny dom

nita83

Recommended Posts

Różnie z nimi bywa, jedne lepsze drugie tragiczne ale drewno to to nie jest:(. Poszukaj na jakiś wyprzedażach u lokalnych stolarzy, nam się udało kupić za niewiele więcej niż niektóre z pcv. Jednak gdybym nie wynalazła okazyjnie to tez bym miała pcv , bo kilka tysięcy za drzwi zew. to nie moja klasa cenowa;)

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja mam drzwi zewnętrzne Wikęd, stalowe. Ogólnie nie są złe. Wizualnie to nawet bardzo mi się podobają. Chciałam podobnego Hormana, ale ta cena :o. Drzwi są z metalowym progiem i to chyba najsłabszy ich punkt. Mam zamiar zmienić na drewniany.

Obejrzyj, może coś Ci się spodoba. http://www.wiked.pl/ Ja mam model 12.

Nita a nie chcesz stalowych? tylko nie bierz teraz, zniszczą się wam zanim się przeprowadzicie, mnóstwo ludzi będzie się przewalać, będzie wnoszenie różnych rzeczy itp.

u nas drewniane odpadły nie tyle ze względu na cenę co wymagania :) takie drzwi muszą być zadaszone ( daszek, balkon nad nimi) i dodatkowo nie bardzo jak są od strony gdzie zawiewa śnieg, wiatr

u moich rodziców drewniane się szybko wypaczyły

Chcę stalowe. Nie bardzo mam opcję na drzwi zastępcze, a jak wstawią okna to bym musiała chałupę zamknąć. Skrzydła jakieś tam mam, a i owszem, ale futryn brak. No i jeszcze brama garażowa. Myślałam, że uda mi się wymigać od komplikacji i zamówię drzwi i okna w jednej firmie i za jednym zamachem zamontują, ale niestety..lipa.

Patrzyłam już wcześniej na tego Wikęda :) całkiem ładne mają te drzwi.

no pewnie ze grzeją Luka, bardzo chciałam dziś na budowę pojechać ale nie dało rady, jutro babski wieczór więc też odpada, a potem dwa dni kaca :D

drzwi pcv jednak odpuszczam

styro na podłogi 15m3 ( 2 x po 5 cm) lambda 0,038 wycenili mi na 2000 netto, z folią i taśmą wyjdzie jakieś 3000 brutto, dużo? mało?

Cześć Nita:) Babski wieczór - super... Tylko się nie wyluzuj za bardzo:D:D

Co do styro to nie wiem, my kupiliśmy dawno chyba z 2 lata temu, ja do tego ręki nie przyłożyłam, kupował P z teściem. Wiem, że płaciliśmy cos około 6 tys ale była tego masa. Na całe ocieplenie fundamentów, na całą chatę na podłogi i ogólnie na wszytsko;)

Fajne serducho:)

Zbieram teraz pomysły na zabawy dla dzieci na budowie (takie bezpieczne i mało niszczycielskie).

1. zjeżdżalnia dla kulek (podpatrzone na jednym z blogów, ale teraz nie mogę znaleźć, potem wkleję link :) ostatnio zabawa była przednia)

2. Tablica i kreda (ostatnio na budowie znalazłam różne dykty, muszę się zaopatrzyć w farbę tablicową i będzie zabawa)

3. Oczywiście rowerki/jeździki (jest gdzie jeździć, jest)

4. Mieszanie różnych mikstur (woda, barwniki, mąka, sól, cukier) - to raczej na upalne dni, moje dzieciaki uwielbiają się tak babrać

5. Może jakiś wielki papier (prześcieradło?) i farby, to też w ciepełku.

Wolałabym mieć ich na oku.

Czy jestem bardzo naiwna????:???::???:

dracula wełny będzie tyle, na ile nas będzie stać :) min 30 na pewno

spoko :) my teraz myślimy ile dać, bo na skosy idzie 25cm, a na strop nie wiem...często w dziennikach się trafia na skosie 20cm

co do zabaw to u nas kolorowa kreda to był strzał w 10! wiesz jakie ładne obrazki mieliśmy na suporeksie? :D fajnie się po tym pisze, tylko panowie tynkarze mieli pewnie potem ubaw :cool:

aaa...no i na ciepłe dni to piaskownica, moja mogłaby w niej siedzieć cały dzień :)

Ja mam drzwi zewnętrzne Wikęd, stalowe. Ogólnie nie są złe. Wizualnie to nawet bardzo mi się podobają. Chciałam podobnego Hormana, ale ta cena :o. Drzwi są z metalowym progiem i to chyba najsłabszy ich punkt. Mam zamiar zmienić na drewniany.

Obejrzyj, może coś Ci się spodoba. http://www.wiked.pl/ Ja mam model 12.

Mam te same drzwi w okleinie złoty dąb. Po roku dalej są ok:)

Nita a nie chcesz stalowych? tylko nie bierz teraz, zniszczą się wam zanim się przeprowadzicie, mnóstwo ludzi będzie się przewalać, będzie wnoszenie różnych rzeczy itp.

My wstawialiśmy przed całą wykończeniówką. Zabezpieczyliśmy tylko kartonem i folią i są całe.