kachna2802 14.02.2013 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Różnie z nimi bywa, jedne lepsze drugie tragiczne ale drewno to to nie jest:(. Poszukaj na jakiś wyprzedażach u lokalnych stolarzy, nam się udało kupić za niewiele więcej niż niektóre z pcv. Jednak gdybym nie wynalazła okazyjnie to tez bym miała pcv , bo kilka tysięcy za drzwi zew. to nie moja klasa cenowa;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inwestor-1 14.02.2013 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 co myslicie o drzwiach wejściowych z pcv? nita, a o stalowych nie myślisz? Ja już jestem pewnien że do kotłowni bedą stalowe, z głównym wejściem to się jeszcze zastanawiam, bo drewno jest drogie. Poza tym, jak ktoś ma pecha to i tak mogą mu się wyprężyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 14.02.2013 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 drewniane odpadają, dla mnie za drogie Miałam nadzieję na zamówienie okien i drzwi razem, żeby domek zamknąć. Ale mają tylko drzwi pcv i się zastanawiam. Tym bardziej, że na oczy ich nie widziałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jana9 14.02.2013 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Ja mam drzwi zewnętrzne Wikęd, stalowe. Ogólnie nie są złe. Wizualnie to nawet bardzo mi się podobają. Chciałam podobnego Hormana, ale ta cena . Drzwi są z metalowym progiem i to chyba najsłabszy ich punkt. Mam zamiar zmienić na drewniany. Obejrzyj, może coś Ci się spodoba. http://www.wiked.pl/ Ja mam model 12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 14.02.2013 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Nita a nie chcesz stalowych? tylko nie bierz teraz, zniszczą się wam zanim się przeprowadzicie, mnóstwo ludzi będzie się przewalać, będzie wnoszenie różnych rzeczy itp. u nas drewniane odpadły nie tyle ze względu na cenę co wymagania takie drzwi muszą być zadaszone ( daszek, balkon nad nimi) i dodatkowo nie bardzo jak są od strony gdzie zawiewa śnieg, wiatr u moich rodziców drewniane się szybko wypaczyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 14.02.2013 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Chcę stalowe. Nie bardzo mam opcję na drzwi zastępcze, a jak wstawią okna to bym musiała chałupę zamknąć. Skrzydła jakieś tam mam, a i owszem, ale futryn brak. No i jeszcze brama garażowa. Myślałam, że uda mi się wymigać od komplikacji i zamówię drzwi i okna w jednej firmie i za jednym zamachem zamontują, ale niestety..lipa. Patrzyłam już wcześniej na tego Wikęda całkiem ładne mają te drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 14.02.2013 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 nita u nas futrynę zrobił mąż z łat drewnianych i krokwi jakie zostały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.02.2013 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Ja tylko chciałam cichutko jeszcze wrócić do poprzedniej strony: piekne kalosze Inwestorko:) I zdjęcia domu grzeją serce, jeszcze trochę i krajobraz wnętrz bedzie sie zmieniał jak w kalejdoskopie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 14.02.2013 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 no pewnie ze grzeją Luka, bardzo chciałam dziś na budowę pojechać ale nie dało rady, jutro babski wieczór więc też odpada, a potem dwa dni kaca drzwi pcv jednak odpuszczam styro na podłogi 15m3 ( 2 x po 5 cm) lambda 0,038 wycenili mi na 2000 netto, z folią i taśmą wyjdzie jakieś 3000 brutto, dużo? mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 14.02.2013 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 http://imageshack.us/a/img40/2846/zdjcie0638j.jpg Walentynkowo / branżowo od M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 15.02.2013 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Cześć Nita:) Babski wieczór - super... Tylko się nie wyluzuj za bardzo:D:DCo do styro to nie wiem, my kupiliśmy dawno chyba z 2 lata temu, ja do tego ręki nie przyłożyłam, kupował P z teściem. Wiem, że płaciliśmy cos około 6 tys ale była tego masa. Na całe ocieplenie fundamentów, na całą chatę na podłogi i ogólnie na wszytsko;) Fajne serducho:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 15.02.2013 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Ale serduszko babski wieczór fajna sprawa też na takim byłam w tym tygodniu wczoraj za to romantycznie ocieplaliśmy z mężem poddasze Nita ile dajecie wełny na sufit/strop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 15.02.2013 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Zbieram teraz pomysły na zabawy dla dzieci na budowie (takie bezpieczne i mało niszczycielskie). 1. zjeżdżalnia dla kulek (podpatrzone na jednym z blogów, ale teraz nie mogę znaleźć, potem wkleję link ostatnio zabawa była przednia) 2. Tablica i kreda (ostatnio na budowie znalazłam różne dykty, muszę się zaopatrzyć w farbę tablicową i będzie zabawa) 3. Oczywiście rowerki/jeździki (jest gdzie jeździć, jest) 4. Mieszanie różnych mikstur (woda, barwniki, mąka, sól, cukier) - to raczej na upalne dni, moje dzieciaki uwielbiają się tak babrać 5. Może jakiś wielki papier (prześcieradło?) i farby, to też w ciepełku. Wolałabym mieć ich na oku. Czy jestem bardzo naiwna????:???: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 15.02.2013 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 dracula wełny będzie tyle, na ile nas będzie stać min 30 na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 15.02.2013 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 dracula wełny będzie tyle, na ile nas będzie stać min 30 na pewno spoko my teraz myślimy ile dać, bo na skosy idzie 25cm, a na strop nie wiem...często w dziennikach się trafia na skosie 20cm co do zabaw to u nas kolorowa kreda to był strzał w 10! wiesz jakie ładne obrazki mieliśmy na suporeksie? fajnie się po tym pisze, tylko panowie tynkarze mieli pewnie potem ubaw aaa...no i na ciepłe dni to piaskownica, moja mogłaby w niej siedzieć cały dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 15.02.2013 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Jakbym Cię nita nie lubiła, to dorzuciłabym do listy zabaw po puszczce farby w sprayu dla każdego spokój murowany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.02.2013 04:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Ja mam drzwi zewnętrzne Wikęd, stalowe. Ogólnie nie są złe. Wizualnie to nawet bardzo mi się podobają. Chciałam podobnego Hormana, ale ta cena . Drzwi są z metalowym progiem i to chyba najsłabszy ich punkt. Mam zamiar zmienić na drewniany. Obejrzyj, może coś Ci się spodoba. http://www.wiked.pl/ Ja mam model 12. Mam te same drzwi w okleinie złoty dąb. Po roku dalej są ok:) Nita a nie chcesz stalowych? tylko nie bierz teraz, zniszczą się wam zanim się przeprowadzicie, mnóstwo ludzi będzie się przewalać, będzie wnoszenie różnych rzeczy itp. My wstawialiśmy przed całą wykończeniówką. Zabezpieczyliśmy tylko kartonem i folią i są całe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 16.02.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Cześć \Nita:) Jeszcze nie doszłas do siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 17.02.2013 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 ha ha ha doszłam doszła, byłam już wczoraj u Ciebie ale jakoś nic nie napisałam, było kulturalnie i baaardzo fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 17.02.2013 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Zawsze po takim spotkaniu obiecuję sobie że będziemy je częściej powtarzać a potem schodzi, schodzi i schodzi... Dobrze że się fajnie bawiłaś - bedziesz miała nowe siły do walki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts